Gano Excel vagy DXN 2


Gano Excel vagy DXN

Segítség neked a döntéshez

Már korábban is írtam cikkeket, amiben segíteni szerettem volna azoknak, akik nem ismerik ki magukat igazán a ganodermás cégek, vagy a ganodermás kávét forgalmazó cégek tekintetében. Az összehasonlító elemzést az Organo Gold-dal itt, a Varga gombával itt találod. Most érkezett el az idő, hogy a Gano Excel kínálatát, és a termékeit hasonlítsam össze a DXN termékeivel, üzleti lehetőségével. Erről szól ez a cikk.

gano excel vagy dxn

Ugyanazokat a kérdéseket szándékoztam feltenni a Gano Excel hálózatépítőinek is, amit már az Organo Gold cikkemben használtam. A probléma abból adódott, hogy online módszerekkel nagyon nehéz információt találni. A cég hivatalos honlapján nézelődtem, és a Facebook-on találtam néhány Gano Excel-es csoportot. Mindenkinek írtam, akinek találtam elérhetőséget. Kevés választ kaptam. A cég hivatalos magyarországi központjától például ezt:

A cég hivatalos válasza:

Kedves Zoltán!

Köszönjük a megkeresést!

Mindazonáltal a Gano Excel saját magára fókuszál, nem kíván részt venni semmilyen konkurens céggel történő összehasonlításban. Szeretnénk mindenkinek az egyéni értékrendjére bízni, hogy eldöntse, melyik cégnél kíván vásárolni illetve hálózatot építeni.

További kellemes napot kívánunk!

Üdvözlettel:
B***i M****a

A választ udvariasan megköszöntem, ahogy illik, mindazonáltal a cikket természetesen megírom, a rendelkezésre álló információk alapján. A cég hivatalos álláspontja ezek szerint az, hogy az emberek nem hasonlítják össze az ajánlatokat, azt veszik meg, ami először az útjukba kerül. Szerintem ez nem így van. Mindenki meg akar győződni arról, hogy értelmesen költi el a pénzét. És egy üzleti kapcsolat a bizalomépítéssel kezdődik.

Gano Excel üzletépítők:

Kaptam egy választ, egy bizonyos Lászlótól, aki nevének elhallgatását kérte. Idézek a leveléből:

A jutalék rendszer nevetséges nem éri meg, csak ha nagyon nagy hálózatod van. A termékeket használjuk és nagyon jók. A Ganoexcel.hu weboldalon csak névvel és kóddal lehet regisztrálni és a lapra irányított embereket oda rakják, ahova akarják az irodában. Na, ebből lett elegem. Ez mind csak a saját véleményem. A Gano Excel Magyar irodától ne várj semmit. Kissé elszálltak mintha a törzsvásárlók beosztottak lennének és ők a hatalmat képviselnék. Bocsi, de én kimaradnék mindenből, mert nagyon elegem van belőlük.

Nyilvánvalóan ő egy csalódott hálózatépítő, ezért is szerettem volna információt szerezni még aktív, és elhivatott hálózatépítőktől.

Egy bizonyos Erzsébetnek is írtam, aki rubin szinten van, és a Google Pluszon is aktívan reklámozza az üzletét. Azt állítja magáról, hogy online üzletépítő. Megtaláltam a weboldalát is, a http://www.kavesmunka.lapunk.hu -t is. Nagyon érdekes volt, hogy ahogy megnyitotta a levelem, az említett oldal letiltásra, deaktiválásra került. Néhány percen belül. Ebben a pillanatban ez a kép fogadja a látogatót.

gano excel inaktív oldal

Válaszra nem méltatott, és feltételezem, hogy az oldalát azért deaktiválta, hogy ne tudjak információhoz jutni onnan. Kérdezlek én téged, kedves látogató, hogy szerinted egy ilyen viselkedés építi-e a bizalmat? Ha hozzám kérdésed van, nyugodtan tedd fel, válaszolni fogok, és korrektül tájékoztatlak.

De nézzük, hogy milyen információkat sikerült szereznem!

 1. A cég a saját farmján termeli, vagy vásárolja ganodermát?

DXN: saját farmja van, 12 hektár Bukit Wang-ban, és 4 hektár Bukit Pinang-ban, Kedah tartományban. Ez a világ legnagyobb ganoderma farmja. Szabadon látogatható turisták számára is.

Gano Excel: állítólag a világ legnagyobb ganoderma farmja az övék, de a méretéről nincs adat sehol. És arról sem, hogy pontosan hol van, és hogy lehet-e látogatni. Viszont a cég a hivatalos angol nyelvű honlapján azt állítja, hogy ő az egyetlen ganodermás cég a világon, amelyik mindent a saját kezében tart, a termesztést, a gyártást, és a terjesztést. Vagy tájékozatlan a cég vezetése, és nem tud a DXN létezéséről, vagy szándékosan hazudik.

Magánvélemény: bármit lehet állítani, ha nem kell semmivel bizonyítani. Ez azonban csak az úri kaszinóra igaz. Ott nem kell megmutatni a lapokat, elhisszük bemondásra. És nagyon ciki valótlant állítani.

 1. Minőségi igazolások

DXN: ISO 14001, az ausztrál Therapeutic Goods Administration (TGA) minősítés, és a Good Manufactoring Practice (GMP), HALAL. Megtekinthető a honlapon: http://www.dxn2u.com/recognition.php?lang=en

Gano Excel: ISO 9001, ami sokkal alacsonyabb rang, mint a DXN-é, valamint a cég honlapján ki van írva még a GMP, a HALAL, és a TGA minősítés is. http://www.ganoexcel.com/ganoderma-ac.html

A minőséggel kapcsolatban egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet! A Gano Excel a saját reklámfilmjében említi, hogy a gombákból főzéssel nyerik ki a hatóanyagot. A 2 perc 18 másodpercnél találod:

A főző technológia veszélyeiről, és hatékonyságáról Dr. Lim, a DXN alapítója, és elnöke azt mondta a beszédében, hogy így csak 25-30%-át lehet kivonni a hatóanyagoknak.

Egy videó a DXN termesztési, és gyártási titkairól.

 1. Létezik-e letölthető árlista, ahol látható a visszaosztásra kerülő százalék?

DXN: Minden DXN-es oldal „Letöltések” menüpontján keresztül elérhető az aktuális árlista, amelyen látható a kiskereskedelmi ár, a törzsvásárlói ár, a visszaosztásra kerülő rész, a sales value. Tehát egyszerű matematikai művelettel kiszámítható, hogy a visszaosztásra kerülő rész, hány százaléka a termék törzsvásárlói árának.

Gano Excel: Az árlista a központi oldalon megtalálható, kép formátumban letölthető: http://ganoexcel.hu/images/dokumentumok/arlista2016-online.jpg Részletes adatokat nem tartalmaz, nem látható rajta a visszaosztásra kerülő százalék sem. Az árak hasonlóak, mint a DXN esetében.

 1. Van-e külön üzletépítői, és törzsvásárlói regisztráció?

DXN: csak egyféle van. Mindegy, hogy valaki csak fogyasztó-e, vagy tovább is ajánlja.

Gano Excel: A cég marketingtervének áttanulmányozása alapján azt kell mondanom, hogy pontosan úgy van, mint a DXN-nél.

 1. Mekkora összeg kell az induláshoz?

DXN: 19,20 € (5000 Ft) + egy termék megvétele. Ha valaki termékcsomaggal lép be, nem kell fizetnie a regisztrációs költséget, a 19,20-at. A csomagok országonként változhatnak, de Európában a legkisebb DSP csomag nagyságrendre 100€ körül van, a legnagyobb 550 € körül. A csomagokhoz extra kedvezmények járnak 110-150% között, a csomag méretétől függően.

Gano Excel: 2845 Ft a regisztrációs költség. Ezért egy katalógust, és termékmintákat is adnak. Létezik két vezetői sikercsomag, ami nem mentesít a regisztrációs díj befizetésétől, bár attól valamivel több megtakarítást (3680 Ft, illetve 4010 Ft) jelent, a promóciós időszak alatt. A kisebb csomag 26 010 Ft, a nagyobb 48 500 Ft, és egy doboz Gano C’real, illetve egy doboz Gano Schokolade jár hozzá ajándékba. Egyéb kedvezmény nincs. http://ganoexcel.hu/component/content/article/92-hirek/370-idoszakos-csomagajanlatok-es-promociok-2016-januar

 1. Mi a havi jutalékjogosultság feltétele?

DXN: 100 saját pont megléte az adott hónapban. Ez tisztán kapszulából 70-80 €, tisztán kávéból 120-130 €.

Gano Excel: 60 saját pont az adott hónapban. Ez nagyságrendre 60-70 € akár kapszulából, akár kávéból.

 1. Mi történik, ha valaki egy ideig inaktívvá válik?

DXN: Semmi. Marad a pozíciója, marad a szintje, és ezzel a százaléka is. Ha nem veszi meg havonta a 100 pontját, azokra a hónapokra nem kap jutalékot.

Gano Excel: A cég marketingtervét áttanulmányozva feltűnő a hasonlóság a DXN marketingtervével. Én úgy értelmeztem, hogy itt sem történik semmi különös, ha valaki egy ideig passzívvá válik. Ha nincs havi 60 személyes pontja, akkor azokra a hónapokra nem kap jutalékot, és kész.

 1. Milyen online eszközöket biztosít a cég?

DXN: ingyenesen igényelhető weboldalak, webáruházzal felszerelve. Ezek jól személyre szabhatók, „Én történetem”, „Kapcsolat”, és „Blog” írható. Jelenleg 21 nyelven igényelhetőek, és nem kerülnek semmibe. Feltétel azonban az aktivitás. (Havi 100 saját pont, kitöltött „Kapcsolat”, és „Én történetem” aloldal. Zárt intranet oldal, letölthető oktatóanyagokkal, prezentációkkal.

Gano Excel: Nincsenek weboldalak, csak a központi weboldal. Ott lehet regisztrálni is, viszont az informátorom szerint, a központi vezetőség dönti el, hogy kit hová regisztrálnak. Ha valaki itt akar online hálózatot építeni, mindent magának kell kitalálnia, és elkészítenie.

 1. Európai központok

DXN: Egyre több országban van saját központ, aki országon belül számláz, és kiküldi a rendeléseket, ezek általában 100 € rendelési érték felett ingyen kerülnek kiküldésre. Azokban az országokban, ahol még nincs központ, Pozsony az illetékes, onnan az ingyenes kiküldés határa az 500 € feletti rendelés. Ez nem vonatkozik Svájcra, és a Kanári szigetekre.

Gano Excel: 220 pont felett van ingyenes kiszállítás, ami durván 220 € érték. Arról, hogy melyik országban hogyan lehet rendelni, hol vannak központok, és hogy vannak-e egyáltalán, egy másik csalódott informátoromtól hallottam. Ő azt állította, hogy Európában gyakorlatilag egy email címed van, ahol érdeklődhetsz, vagy reklamálhatsz, de semmilyen vevőszolgálat nem létezik.

Magánvélemény: Az adatgyűjtés során nekem olyan érzésem alakult ki a Gano Excel cégről, hogy nem szeretnék együtt dolgozni velük. A minőségben egyértelműen a DXN a jobb, ráadásul hasonló árért. Számomra nagyon negatív, hogy online alig lehet valamit találni a Gano Excel-ről. Amit találsz is, az eléggé általános. Manapság már alap, hogy egy komoly cég online megismerhető legyen. Másrészt az online hálózatépítéshez, szóba sem jöhetne a Gano Excel, mert a semminél is kevesebb, amit ott adnak online eszköz gyanánt. Remélem segítettem a döntésben, ha épp egy jó ganodermás céget keresel. Ha egyezik a véleményed az enyémmel, keress meg, vagy iratkozz fel a hírlevelemre!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Gondolat “Gano Excel vagy DXN

 • Specht József

  Szia Zoli,

  Gratulálok ehhez a cikkedhez is!
  Egy kis adalék:
  2008 nyarán a Gano Excel igazgatói szintű hálózatépítője voltam, amikor a cég úgy döntött, hogy a nyárra bezárja az irodát. Nem lehetett terméket vásárolni, nem lehetett a cég vezetőt megtalálni. Így egy hálózat, gyakorlatilag nem tud működni.
  Egyértelmű volt, hogy bármit csinálunk, de a Gano Excelt biztosan nem.
  Szinte azonnal hozta Kócsó Laci a DXN-t.

  Néhány adat, ami bizonyító erejű lehet azokon a tényeken felül, amiket Te leírtál:

  – A DXN az elmúlt közel nyolc évben egy napra sem zárta be a raktárát.
  – Egyszer sem volt áruhiány. A DXN termékeinek minősége állandó.
  – Nekünk, egyszerű embereknek felépült egy óriási nemzetközi hálózatunk, ami lehetetlen lett volna az általad is megemlített profi és ingyenes online támogatás nélkül.
  – Jelenleg már több, mint harmincnégyezer tagja van a csapatunknak.
  – Csak a mi csapatunkban már 134 gyémánt és annál magasabb szintű vezető van. Ti vagytok az egyik gyémánt házaspár a csapatunkban. 🙂
  – A DXN minden évben elvisz minket egy ingyenes jutalomútra.
  – A DXN farmját és gyárait, Alor Setarban, Malajziában, már háromszor láttuk személyesen.
  – Nyolcadik éve a DXN vállalkozásunkból élünk.

  Nagyon kíváncsi lennék egy sikeres, magyar Gano Excel gyémánt hasonló listájára. 🙂

  • Bojtos Zoltán Bejegyzés szerzője

   Kedves Józsi, köszi a dicséretet is, és az információkat is. És nem utolsósorban azt a munkát, amit beletettetek, hisz ennek a folyománya az is, hogy mi is rátaláltunk a DXN-re. Ha a kedves olvasónak ez a hozzászólás túl hízelgőnek, majdhogynem s.. nyalónak tűnik, csak azt tudom elmondani, hogy:
   1. Nem szoktam hízelegni
   2. A véleményem akkor is elmondom, ha az jó. (Ez tök fura, mi?)