Az online mlm árnyoldalai 2


Az online mlm árnyoldala

Amikor az ember házhoz megy a fenékberúgásért

online mlm

Az online mlm nagy előnye, hogy ha ügyesen csinálod, nem neked kell embereket megkeresned, hanem azok keresnek meg téged, akiket a termék, vagy az üzlet érdekel. Engem is rendszeresen megtalálnak. A múlt héten épp egy st. pölteni hölgy, aki elmondta, hogy táplálkozási tanácsadó, és mlm-ezik is, ha gondolom, jöjjünk már össze egy kávéra, hogy egy esetleges együttműködésről beszélgessünk.

A kávé, és a sárga lötty.

Volt bennem egy apró gyanú, hogy ő akar nekem eladni valamit, egy képzést, vagy hasonló, de gondoltam adjuk meg az esélyt. A megbeszélt időben ott is voltam a lakásán, és vittem a kávéinkat. Kiválasztotta magának a krém kávét, és készített egy adagot. Magának. Leesett az arcom. Elém meg valami sárga folyadékot tett le üvegpohárban, egy szó nélkül. Én nem tudtam, hogy ez most tea, vagy nála ilyen sárga víz folyik a csapból. Gondolom észrevette a tanácstalanságomat, mert elmondta, hogy ez meg az ő mlm cégének az energiaitala. Oxidál, meg vitalizál, vagy mit tudom én. És elkezdett egy mappát mutogatni, hogy mi az mlm értelme, és milyen nagy lehetőségek vannak benne. Nekem.

Könyörgöm, már lassan 4 éve mlm-ezek, és a saját üzletemben gyémánt szinten vagyok. Hátradőltem, és keresztbe fontam a karjaimat magam előtt, hogy a testbeszédemmel jelezzem neki, hogy nem érdekel. Még az órámat is megnéztem kétszer, de nem zavartatta magát. Bemutatta a cégét, a marketingtervet, luxusautókról mutogatott képeket, hogy itt mekkora pénzek vannak. Aztán elmondta a csodálatos termékeiket, és azok hatásait, és kitöltetett velem egy egészség tesztet, aminek külön örültem. Csak a jólneveltségem miatt nem tagadtam meg a kitöltését. Teljesen olyan érzésem volt, mint amikor valakit bepaliznak, és elhívják egy AMWAY bemutatóra. Amikor eldarált mindent, megkérdezte, hogy mit gondolok róla.

A menekülés vékony ösvénye.

Mondom, semmit. Én nem keresek másik mlm üzletet, egyike vagyok a 6 gyémántnak, aki Ausztriában létezik. A mi cégünk, a marketingtervünk, a termékeink legalább olyan jók, sőt szerintem jobbak. És azt gondolom, hogy óriási hiba, amikor valaki több mlm hálózatot is épít párhuzamosan. Kész üzleti öngyilkosság. Elnézést kértem, hogy nem tudok tovább maradni, összepakoltam a kávéimat, és távoztam.

Házhoz mentem azért, hogy meghallgassak egy pocsék prezentációt valamiről, ami nem érdekel. Egy órát elvesztegettem. Nincs kifogásom az ellen, hogy más hálózatok tagjaival összejöjjünk egy kávéra, ha senki nem akarja a másikat überelni, és beléptetni magához.

A tanácsaim mlm-eseknek: 

(A tipikus hibákról még itt is írtam.)

 1. Ne prezentálj, ha nem érdekli a másikat a bemutatód!
 2. Ne más hálózatok vezetőit hívogasd telefonon, hanem olyan embereket, akik lehet, hogy nem profi mlm-esek, de akarják csinálni. Igaz, több velük a „macera”, mert meg kell nekik tanítani.
 3. Tudj meg minél többet arról, akivel beszélni fogsz. Facebook, Google, stb. Ha utánanézett volna, rájött volna, hogy úgysem lehet máshova átcsábítani. Mindkettőnknek spórolt volna egy órát.

Levontam a tanulságot a magam számára is. Legközelebb bizony rá fogok kérdezni, hogy engem akar-e valaki beszervezni, vagy ő akar csatlakozni az én üzletemhez.

Szólj hozzá, oszd meg a cikket, ha tetszett. Szívesen veszem a véleményeket, lehet bírálni is, persze intelligens módon.

Summary
Az online mlm árnyoldalai. Néha az ember belefut a csapdába.
Article Name
Az online mlm árnyoldalai. Néha az ember belefut a csapdába.
Description
Az online mlm buktatója, hogy megtalálnak más hálózatok tagjai is, akik bepaliznak, és lenyomják a torkomon a prezentációjukat.
Author

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Gondolat “Az online mlm árnyoldalai

 • Afrodithe

  Tisztelt Bojtos Zoltán !
  Amikor meghallják az emberek, hogy MLM akkor égnek áll a hajuk.
  Az én szerény véleményem szerint ezek a következő okok. Nekem is van egy ismerősöm, aki legalább 5 MLM-ben van benne. Hol van itt a lojalitás ? És a csapatával vándorolnak ide oda, egyikből a másikba. Tehát kiveszik a pénzt és vége. Mint egy HIÉNA csapat. A világban nagyon jól múködik, de itthon….
  Lehet, hogy ez magyar sajátosság, ami az élhetetlenségre vezethető vissza. Átgázolnak bárkin ezek a hiénák, és örökre rendbehozhatatlan károkat okoznak ennek a szektornak.Már ott tartok, hogy megszüntetem vele a kapsolatomat, mert minden héten más dologgal bombáz, és minden szuper. A DXN-re azt mondja, hogy nem jó a marketingje. Neki nem jó, mert itt alapjában véve nincs hatalmas pénz kezdetben. Szerintem igy van rendjén. Most a DSP program kapcsán nekem van egy olyan érzésem, hogy le fogják rontani ezek a hiénák a DXN image–t. Bár ne legyen igazam.Üdv.

  • Bojtos Zoltán

   Kedves Ágnes!
   Köszönöm a hozzászólását, sok dologban egyetértünk. Én nem tudom, hogy hogy lehet bármelyik MLM hálózatból az elején sok pénzt kivenni. Én mindig azt gondoltam, hogy azok, akik fél évente, évente másik céghez regisztrálnak, mindig elveszítik az addig belefektetett munkájukat is. Azt meg végképp nem értem, hogy hogy lehet párhuzamosan több mlm hálózatot is építeni, de erről van egy videóhírlevelem, majd abban meghallgatja. 🙂
   Sajnos nagyon sokan amatőr módon, építenek hálózatot, ezért van a szakmának is olyan rossz híre. Pedig ezt a szakmát érdemes csak igazán megtanulni jól csinálni.
   Én bízom benne, hogy az emberek különbséget fognak tudni tenni a hiénák, és a profik között az MLM-ben is. Én azon vagyok, hogy azoknak, akik megtiszteltek a bizalmukkal, és hozzám regisztráltak, megtanítsam a profi módszereket. 🙂