+436644248783 info@internetwork.hu

A jólét szerencse kérdése?

  • A jólét csak azon múlik, hogy hol tett le a gólya. – állította valaki a minap egy Facebook csoportban.

„A magyar kisnyugdíjas számolgatja a garaskáit, amíg a zsíros német nyugdíjasok bezzeg még helikoptert is vontatnak maguk után, ha nyaralni mennek. Hiába, jó helyre kell születni, vagy jól kell férjhez menni, na!”

jólét

Az, aki ezt posztolta, igen aktív „életet él” a közösségi médiában. Már tudjuk róla, hogy mi az indián neve, hogy milyen virág lenne, ha virág lenne, és hogy milyen luxusautó passzolna hozzá a legjobban. Amilyet persze soha a büdös életben nem fog tudni venni. Lehet tudni róla, hogy hányadik szinten van a hőse, az akármelyik játékban, és hogy milyen varázstárgyat talált éppen. De a jólét, az csak szerencse dolga. Amikor – én, a nem normális – vitatkoztam ezzel a véleményével, megkaptam, hogy nem sikeresnek kell ám lenni, hanem embernek! (Bármit is jelentsen az, az ő olvasatában.) Mintha bizony a jólét, és a siker, meg az „embernek levés” kizárnák egymást.

Az önigazolás ereje

Újra bebizonyosodott, hogy az önigazolás a legerősebb emberi törekvés. Ezt meg is értem, hisz ki szeretné, ha rájönne, hogy eddig tévedésben élt? Ha mondjuk kiderülne, hogy a jólét a számára is elérhető lenne, ha nem a Facebookon töltené az időt marhaságokkal, hanem tenne érte.

„Elfogadom, és elszenvedem, hogy az életemet a saját döntéseim befolyásolják.”

Ez a mondat számomra maga a szabadság! Visszakaptam az irányítást az életem felett. A jólét csak attól függ, hogy én hogyan döntök. Ha rendszeresen rosszul döntök, akkor sosem érem el.

A döntés szabadsága

Ha elébem kerül például egy honlap, ami az anyagi függetlenség, és a passzív jövedelem eléréséről szól, dönthetek úgy, hogy becsukom, és dönthetek úgy is, hogy feliratkozom a hírlevélre, hogy többet megtudjak róla. Nem tudom megmondani neked, hogy melyik a helyes döntés, mert nem minden igaz, amit a neten találsz. De a döntés szabad.

Abban azonban meglehetősen biztos vagyok, hogy a jólét nem teremthető meg azzal, hogy megtudod, hogy mit jelent a neved a kelta mitológiában. Azt meg kikérem magamnak, hogy azt a szorgos munkát, amit már 2011 óta beletettünk a hálózatunk építésébe, valaki egyszerűen szerencsének aposztrofálja. És azt is, hogy akik sikeresek, nem lennének „emberek”.

Most csak egy kis döntést kérek tőled. Dönts úgy, hogy feliratkozol a hírlevelemre, hogy többet megtudj a jólét, és a passzív jövedelem megteremtésének a lehetőségérül, velünk, és a DXN-nel!

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.