+436644248783 info@internetwork.hu

A DXN üzlet

Hogyan legyél gyémánt?

A 2016. május 3-i webkonferenciám felvétele. 

Arról lesz benne szó, hogy mi az a 4 feltétel, aminek a teljesülése esetén biztos, hogy sikeres leszel a DXN üzlet építésében. Olvasd végig, vagy nézd meg a 22 perces videót, és utána döntsd el, hogy mit választasz!

Szép estét mindenkinek, remélem, lehet hallani. Mai témánk a DXN üzlet, és az, ahogy te is gyémánt lehetsz benne. Azt feltételezem, hogy akik ma este itt vannak, vagy gyémántok szeretnének lenni, vagy minél több gyémántra vágynak a csapatukban. A saját módszeremet szeretném nektek megmutatni, ami egy működő módszert, hiszen én már gyémánt vagyok a párommal, Csillával együtt. Természetesen ez nem az egyetlen működő módszer, hiszen a működő módszerek száma végtelen.

De azt gondolom, hogy amíg meg nem találod a saját utadat, kezdésnek ez is megteszi. Van olyan, mint például én, aki ezt az üzletet nem elsősorban a pénzért csinálja, hanem ez a szenvedélye. Az ilyeneknek nem fogok tudni sokat segíteni, mert senkit nem kell arra noszogatni, hogy a szenvedélyével, a hobbijával foglalkozzon. A többieknek azt a jó hírt tudom mondani, hogy a network marketing sikerük tiszta matematika, mindenféle apró betűs rész nélkül. Ha kész vagy bizonyos dolgokat megtenni, bizonyos feltételeket teljesíteni, a sikered csak idő kérdése.

De mik ezek a feltételek?

 1. Az első teendőd, hogy vállald fel a DXN üzletet, a hálózatépítést.

A tanító néni kérdezi az iskolában a gyereket, hogy a szüleik mivel foglalkoznak. Mikor Móricka kerül sorra ezt mondja:

 • Az én apukám a Kék Osztriga bárban dolgozik, és a férfi vendégeknek nyújt orális szolgáltatást.
 • Te jóságos ég, ezt komolyan mondod?
 • Áá, igazából network marketinggel foglalkozik, de az annyira ciki.

Hát így nem lehet sikeres senki ebben az iparágban.

Egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy megfigyelem az embereket, hogy mit mondanak, hogyan viselkednek. A mi struktúránkban is vannak olyanok, akiknek a sikere útjában szerintem az áll, hogy nem tudták felvállalni az MLM-et. Hallottam egy történetet valakiről, akinek Budapest egyik igen forgalmas helyén van dohányboltja. Egy ilyen üzlet ennél jobb helyen nem is lehetne, mégis épp csak hogy megyeget a bolt. Mint kiderült, a tulajdonos határozottan ellenzi a dohányzást, ezért minden alkalommal, amikor valakinek cigarettát ad el, lelkiismeret furdalása van. Ezért fontos, hogy ne hasonulj meg önmagaddal, amit csinálsz, azt fel tudd vállalni.

Ha tesztelni akarod, hogy hol is tartasz ezzel, figyeld meg, hogy egy idegen társaságban, ha megkérdezik, hogy mivel foglalkozol, be mered-e vallani, hogy hálózatépítéssel? És ha igen, akkor hogy? Szégyenlősen, vagy büszkén?

Legelőször is a saját fejedben kell tisztába tenni, hogy mivel is foglalkozunk mi. Amíg a sok beszólást fogadod el igaznak, mint például, hogy mi beszervezünk embereket, meg mások fogyasztása árán gazdagodunk, a barátainkon élősködünk, meg hasonlók, addig nagyon nehéz lesz, a DXN üzlet felvállalása. Amíg te magad nem vagy ezzel rendben, addig nehezen fogsz embereket találni, akik hozzád akarnak csatlakozni.

Szerencsére én ezt már rendbe raktam a fejemben, és azt gondolom, hogy a termékeinkkel nagyon sok embernek tudunk segíteni, az üzleti lehetőség meg valami olyan dologra képes, amire kevés szakma. Hiszen itt néhány év munkájával többet elérhetsz, mint a legtöbb szakmával 40 év alatt. A mi feladatunk az MLM-ben, hogy olyan embereket találjunk, akik ezeket a termékeket fogyasztani akarják. Ha még üzletet is akarnak építeni, az még jobb. Az viszont nem a dolgunk, hogy az embereket ezzel szekáljuk, vagy erre rádumáljuk. Ebben én semmi szégyellnivalót nem találok, hogy keresek bizonyos embereket, akiknek aztán segítek megvalósítani az álmukat.

 1. Csináld szenvedéllyel!

Sajnos azonban nem elég, hogy felvállaljuk, hogy mivel foglalkozunk, de bele is kellene ebbe szeretni. Mert sikeres csak abban leszel, amit szeretsz csinálni. A dián a jelenleg legsikeresebb németországi munkatársam diagramját látjátok. Amikor beregisztrált hozzánk, azonnal be is léptetett valakit, aztán hosszú ideig senkit. Még a vásárolni se nagyon vásárolt. Időnként beszéltünk egymással telefonon, de semmi érdemlegeset. Aztán az idén januárban beleszeretett a DXN üzletbe, de úgy rendesen. Nézd meg a diagramot! Azóta lelkesen beszél nekem arról, hogy milyen jó a DXN üzlet, hogy milyen jók a termékek, és hogy mennyire nagyszerű ember Dr. Lim. Egyik bemutatót tartják a csapatával a másik után, és úgy tűnik, hogy már ő sem számolgatja, hogy mennyi munkaórája is fekszik már ebben az üzletben. Ahogyan engem sem érdekel, hogy hány cikket írtam már, vagy mennyit pepecseltem SEO-zással.

dxn üzlet

Megtaláltuk magunknak Hasszánnal a missziónkat, és a vezetőnket. Tetszenek Dr. Lim céljai, és segíteni akarunk neki abban, hogy megvalósítsa. Azért akarunk dolgozni, hogy a szenvedő embereknek enyhülést hozzunk a termékeinkkel, azoknak pedig, akik hajlandóak tenni érte, segítsünk a sorsuk jobbra fordulásában. Én biztos vagyok abban, hogy a sikerhez szükség van erre a szenvedélyre.

Uraim, itt a webkonferencia teremben! Amikor szerelmesek voltunk, számolgattuk a virágcsokrokat, vagy a mozijegyek árát, amit a szerelmünknek adtunk? Ugye, nem. Amíg az a tevékenység, amit a DXN üzlet érdekében kifejtünk teher a számunkra, nagyon nehéz lesz sikeresnek lenni. Ha nem szívesen csinálod, nem fogsz tudni annyi munkát beletenni, amennyire a sikerhez szükséged lesz. Én tudom, hogy a szerelmet nem lehet eltervezni, de igyekezz minél többet megtudni a cégről, a vezetőjéről, a termékekről, hátha szerencséd lesz, és megtalálod te is azokat az értékeket, amik miatt mi annyira lelkesek vagyunk.

 1. Munka nélkül nem megy

Ha az előző két dolog megvan, beleszerettél a DXN-be, és nem is szégyelled magadat ezért, még egy fontos dologra lesz szükség. Arra, hogy ezt a világ megtudja. És ahhoz, hogy ezt elérd, sok munkára lesz szükség. Mindenki fejében mást jelent a sok munka. Ami az egyik szerint már sok, a másiknak az a pihenő üzemmód. Szerintem számokra van szükséged ahhoz, hogy mérni tudd a teljesítményedet, de erről majd később. Sok embert ismerek, sajnos a saját struktúránkban is, aki egyik mlm cégtől regisztrál át a másikba folyamatosan. Minden valószínűség szerint ezt a belefektetendő munkát akarja megspórolni. De ezt sajnos nem lehet. Én nem ismerek senkit a nagyok közül, mint Big Al Schreiter, Michael Strachowitz, vagy akár Kócsó László, aki úgy lett sikeres, hogy addig próbálgatta az összes mlm cégeket egymás után, amíg valahol csak összejött neki az üzlet.

Az állandó cégváltással elveszíted a legnagyobb tőkédet, a hitelességedet. Mit fognak gondolni az ismerőseid, ha állandóan másik csapatban játszol? Na, már megint valami fantasztikus lehetőség, vagy újabb csodaszer. Az egész azonnal komolytalannak hat. Másrészt meg, ha tetszene is a termék, vagy az üzlet, én biztosan nem akarnék magamnak olyan szponzort, akiről pontosan tudom, hogy hamarosan otthagy, és átigazol máshová.

Az ismerőseid figyelnek téged, ebben teljesen biztos lehetsz. Először kinevetnek, mert a legtöbben ismernek valakit, aki pénzt veszített már valami óriási lehetőségen. Azt gondolják, hogy jól csőbe húztak, és majd te is jól meg fogod ezt bánni. És a legtöbben tényleg hamarosan fel is adják az mlm-es karrierjüket. A második fázisban, ahol szerintem már mi is tartunk Csillával, azt látják az ismerőseink, hogy webkonferenciákat tartunk, meg szemináriumokra járunk. Látnak rólunk képeket, ahogy egy színpadon állunk mikrofonnal a kézben, vagy éppen valami minősülést kapunk. Fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a gyémánt, vagy a rubin, vagy bármi, de azt gondolják, hogy ez egy komoly dolog kell, hogy legyen, és mi sikeresnek tűnünk ebben.

Ez az állapot már jó, mert már csak magukban kételkednek, hogy nekik sikerülne-e ez, de bennünk, és a DXN üzletben már nem. A harmadik fázisban, amikor már minősülünk Földközi tengeri hajókázásra, vagy más jutalom utakra, akkor azt fogják mondani a legtöbben: Na, ezeknek a piszkoknak, mekkora szerencséjük volt! Így persze könnyű! Ugyanis az emberek általában mindig csak az eredményekre irigyek, soha nem az érte végzett munkára. De szerencsére lesznek néhányan, akik nem irigyek lesznek, hanem példaképnek fognak minket, és titeket is tekinteni, és ők is meg akarják ezt csinálni.

dxn üzlet

Ezt a történetet mindannyian ismerjük már Judittól is, és Papp Anditól is, de nagyon tanulságos, és hátha valaki még nem hallotta. Elmondom, ahogy én ismerem. Szóval mikor a szponzorunk Judit elkezdte a DXN üzletet, megszólította vele Andit is, akit a Gazdagmami oldalról ismert. Andrea elhárította, hogy ő nem akar MLM-mel foglalkozni, mert ő nem „olyan”. (Bármit is jelentsen ez.) Aztán amikor Judit gyémánt lett, Andrea kereste meg azzal, hogy akkor most beszélje rá Judit őt erre az üzletre. Mint kiderült, Andi figyelte Juditot, hogy hogy halad ebben az MLM üzletben. Judit azt válaszolta, hogy ő rábeszéléssel nem foglalkozik, de szívesen informálja, és ha érdekli, akkor majd segíti benne. Andrea belevágott, és 2-3 év alatt valami 5-6000 fős hálózatot rántott fel Spanyolországban. Képzeljétek el, hogy mi lenne, ha Andrea „olyan” lenne.

Sokan szokták egy ilyen sztorira azt mondani, hogy Juditnak piszok szerencséje volt. Erre azt a klasszikus választ lehet adni, hogy a szerencse azzal táncol, aki már a táncparketten van, de nekem van egy másik megközelítésem is. Ezt az úgynevezett szerencsét Judit több ponton is elronthatta volna. Mi van, ha az elején erőlteti, vagy amikor Andi kérte, hogy beszélje rá, ő tényleg elkezdi rábeszélni? És az, hogy nem ez történt, az már Judit hozzáállásán, a habitusán, és a felkészültségén múlott, és nem a szerencsén.

Ezért mondom én mindig, hogy egy nem, az nem végleges nem. Ha mi be tudjuk bizonyítani az ismerőseinknek a hozzáállásunkkal, hogy a DXN üzlet egy komoly lehetőség, sokan velünk fognak tartani. Csak egyszerűen ki kell tartanunk addig, amíg ők is rájönnek, hogy milyen csodálatos dolog, amivel mi foglalkozunk.

Tudtátok, hogy például amikor Dr. Lim úgy döntött, hogy a ganodermás kávét mlm-ben akarja értékesíteni, egy évig senki nem csatlakozott hozzá? Szerintem közülünk sokan feladtuk volna már ezt a tervet. Szerencsére Dr. Lim sem „olyan”, mármint aki feladja.

Két féle hálózatépítő van szerintem: a vadász, és a kertész. A vadász igyekszik minél többet puskavégre kapni az ismerősei közül, és beregisztrálni, lehetőleg gyorsan. Van olyan is, aki ezeket vaddisznónak nevezi. Mi Csillával inkább kertészek vagyunk. Mi ültetünk. A mag sokszor betonra esik. Sőt, nagyon sokszor. De mi csak vetünk tovább. Mi inkább a stabil passzív jövedelemre hajtunk, nem a gyors meggazdagodásra. Én például másfél éven keresztül minden hétvégén írtam egy blogbejegyzést, hogy a weboldalamat előbbre tornázzam a gugliban. Minden egyes hétvégén. Mostanra már sok releváns keresőszóra az első 5-ben vagyok, ezért már csak kéthetente írok egy-egy újabb cikket.

És a bónuszunk évente minimálisan is megduplázódik, volt olyan év, hogy 150%-kal nőtt. Szerintem az az üzlet, amelyik ezt a növekedést produkálni tudja, az egy jó üzlet. Még akkor is, ha még ebből az összegből egyelőre nem tudunk megélni. Hiszen az már csak idő kérdése, hogy mikorra érjük el, azt, hogy kirúghatjuk a főnökünket. Szegény még nem is sejti, hogy rezeg már nála a léc.

A network marketingben először tisztázni kell, hogy mit kell csinálni, aztán azt meg kell tanulni jól csinálni, és végül elég hosszú ideig kell csinálni ahhoz, hogy beérjen a munkánk gyümölcse. Ahogy Eric Worre mondja: ez egy jobb út. Biztosan jobb, mint 40 éven át alkalmazottként dolgozni, és utána nyugdíjasan tengődni.

Sajnos be kell látnunk, el kell fogadnunk, hogy csak 3-5 ember a százból hajlandó tenni valamit a sorsának a jobbra fordításáért. Ha a teljesítményedet mérni akarod, ne a hálózatépítésben eltöltött időt vedd alapul, hanem például azt, hogy hány látogatója van a weboldaladnak naponta. Vagy hogy offline hány embert szólítottál már meg ezzel az üzlettel.

Egy fiatal pár arra panaszkodik az orvosnak, hogy gyereket szeretnének, de valahogy nem jön össze.

 • És milyen gyakran élnek nemi életet? – kérdezi a doktor
 • Hát négyszer.
 • Hogy? Négyszer hetente, vagy havonta?
 • Nem, eddig összesen négyszer.

Hát egy bizonyos szám alatt nem működik a dolog, az biztos. Azt már biztosan hallottátok, hogy Kócsó Laci amikor elkezdte, megfogadta magának, hogy naponta 5 embernek fogja megmutatni a DXN üzletet. És ráadásul mindig másik 5-nek. 🙂 Ez egy óriási szám, de ezzel 4,5 év alatt crown ambassador lehet lenni. Nem a benne altöltött a idő az érdekes, hanem a teljesítményed, a szorgalmad.

Tudtátok, hogy Peruban a DXN nagyobb forgalmat csinál, mint Európában? Peru olyan gazdag ország lenne? A fenéket! Egyszerűen szorgalmasabbak. Ők hamarabb megtalálják azt a 3-5 embert a százból, akit ez érdekel. Indiában 1000 fő alatt nem is álmodhatsz arról, hogy sikerül gyémánt lenned, Európában 150-180 ember fogyasztása elég hozzá. De ismerek olyan hálózatépítőt Németországban, akinek 70 embere volt, mikor gyémánt lett.

Egyes adatok szerint ma Magyarországon 5-6000 ember regisztrál be havonta különböző hálózatokba. Tehát vannak, akik MLM-mel szeretnének foglakozni. És kihez regisztrálnak be ezek az emberek? Hát azokhoz, akik keresik őket. Van egy jó, és van egy rossz hírem. Sok embert érdekel a DXN üzlet, ez a jó hír. A legtöbben viszont nem az ismerőseink. Még. Meg kell tehát velük ismerkednünk. Ez volt a rossz hír.

Azoknak, akik online szeretnének hálózatot építeni, abban a reményben, hogy így nem kell idegeneket megszólítani, csak azt tudom mondani. Igen, lehet úgy is, de az nem jelenti azt, hogy online könnyebb. Egyszerűen csak más. Legalábbis én így látom most. Azt, amit könnyű megcsinálni, azt soha nem fizetik meg jól. Ha online szeretnél dolgozni, ott kell, hogy legyél mindenütt a virtuális térben. A Facebook-on, a Google Pluszon, a Twitteren, és mindenhol. Napi rendszerességgel kell posztolnod, lehetőleg pozitív dolgokat veled, és a DXN üzleteddel kapcsolatban. Ki kell raknod a sikereidet a kirakatba, és ne törődj vele, hogy van, aki ezt dicsekvésnek gondolja. Ha szervezel egy bemutatót, vagy kávékóstolót, vagy bármit, rakd fel a képeket, amin az látszik, hogy mindenki mosolyog, és jól érzi magát.

Tegyél fel vidám képeket, vagy idézeteket egy kávéscsészével együtt, és el ne felejtsd ráírni az oldalad URL-jét. Ne akarj eladni, csupán az érdeklődést próbáld meg felkelteni. Ha pedig úgy gondolod, hogy te már túl sokat osztasz meg ilyen jellegű dolgokat, ne hidd! A Facebook nem mutat meg minden bejegyzésed mindenkinek. Ők ezt be is vallják, és azzal magyarázzák, hogy akkor túl hosszú lenne mindenkinek az idővonala, ha mindent megmutatnának. És a barátaid sem lógnak állandóan a neten. Mi már jártunk úgy, hogy aki elhívott magához Vácra, hogy beszéljünk arról a kihívásról, amiről posztoltunk, mindenáron kávéval akart megkínálni, mert fogalma sem volt arról, hogy mi ganodermás kávéval foglalkozunk, hogy ez lenne az a kihívás. Pedig mi azt gondoltuk, hogy ezt már minden ismerősünk tudja a Facebook-on.

Fel kell építened a saját „én márkádat”, különösen, ha online dolgozol. El kell érned, hogy amikor az ismerőseid valahol hallanak valamit, egy bizonyos ganodermás kávéról, rögtön te juss az eszükbe. Ahhoz, hogy ezt elérd, idő kell, és persze sok munka. A network marketing, egy marketing üzlet, gondolom ezzel most aztán jól megleptelek benneteket. De a lényeg, hogy a világ legjobb termékét sem lehet eladni jó marketing nélkül, és egy kevésbé jó minőségűből is szép hasznot lehet realizálni, ha jó a marketingje. Ebben az esetben te magad vagy a termék, magadat kell eladnod. DXN szponzor van sok, és mindegyik ugyanazzal a marketingtervvel, és ugyanazokkal a termékekkel dolgozik.

Csak annyit kell tennünk, hogy elmondjuk a világnak, hogy mivel foglalkozunk, és azt is, hogy olyan embereket keresünk, akiket ez érdekel. Azt már mondtam, hogy az ismerőseink, és az ismerőseink ismerősei figyelnek minket. Előbb utóbb fel fogjuk kelteni az érdeklődésüket. Minél régebben foglalkozol a DXN üzlettel, annál komolyabbnak tűnik a számukra. Egy marhasággal senki nem akar foglalkozni, de egy jó üzlet már érdekes lehet. És végül is nem kell mindenki beszponzorálnunk, az MLM-en kívül is van élet, és van olyan, akinek az tetszik. Fura egy ízlése van, de hát ő tudja. Én azt szoktam mondani, hogy ne az én problémám legyen már, ha valaki nem fogyaszt ganoderma gombát, legyen az már az ő baja. Vagy, ahogy Kócsó Laci mondja, mindenki olyan kávét iszik, amilyet megérdemel.

 1. Képzés nélkül sem lehetséges

Ha az eddigiek már mind érvényesek ránk, egy dolog még világos kell, hogy legyen. Aki sok pénzt akar keresni bármelyik szakmában is, annak ki kell tanulnia azt a szakmát alaposan. Ez igaz a hálózatépítésre is. Én már 5 éve csinálom a DXN üzletet, és megfigyeltem, hogy a saját csapatunkban is, és a keresztvonalakban is a legsikeresebbek, rengeteget változnak előnyükre. Én 5 évvel ezelőtt nem tudtam volna ilyen webkonferenciát tartani, és egészen biztos, hogy 5 év múlva sokkal jobbat tartok majd. Judit előadásából már biztosan sokan tudjátok, hogy Eric Worre is 600 ezer dollárt költött a saját képzésére tavaly. Pedig az ember azt gondolná, hogy ő már mindent tud.

Ezt csak azért mondtam el, hogy még az ő szintjén is kell a képzés, hát még a mi szintünkön. A képzés egyszerűen hozzá tartozik az mlm-hez. Ha nem akarsz tanulni, semmi baj. Majd akar valaki más, és betegre fogja magát keresni. A DXN még egyáltalán nem lefutott ügy Európában, itt még csak a felszínt kapargatjuk. Minél jobban csinálod a hálózatépítést, annál többet fogsz vele keresni majd.

Mi tulajdonképpen követőket keresünk. Ahhoz pedig, hogy követőket találj magadnak, vezetőnek kell lenned. Egy jó vezető tudja, hogy hová megy, magabiztos, és tántoríthatatlan. Ha bizonytalan vagy, ugyan ki akarna követni? Meg kell tanulnod azt is, hogy hogyan bánj az emberekkel. Van egy keleti mondás, hogy amikor a tanítvány kész, megjelenik a mester. És amikor a mester készen áll, megjelenik a tanítvány. Igyekezz készen állni, hogy megjelenjen a tanítványod.

Nem akartalak titeket elbátortalanítani, épp ellenkezőleg. Azt gondolom, illetve én úgy szeretem, hogy amikor egy kihívás elé kerülök, látom a célt, és látom, hogy mit kell teljesítenem. Akkor valahogy magabiztosabban vágok bele. Az a tapasztalat, hogy semmi nem annyira nehéz, mint amilyennek kinéz az elején.

És most had szóljak pár szót arról az átkozott komfortzónáról, amit állandóan el kell hagynunk. Komfortzónának azt nevezzük, ahol jól érezzük magunkat. Ezen kívül két terület van, a közelebbi a tanulási zóna, a távolabbi pedig a pánikzóna. Az a jó hír, hogy nem kell csak a tanulási zónába előre haladni, és nem tovább. Nem kell rögtön a számodra legijesztőbb feladatba belevágnod, csak szépen apránként. A jó hír az, hogy a komfortzóna utánad jön idővel. Ami először kellemetlen, cikis érzés, azt később már nem fogod annak érezni. És akkor újra léphetsz egy kicsit kijjebb, hogy tágítsd a komfortzónádat.

dxn üzlet

Összefoglalva:

 1. Fel kell vállalnunk, hogy network marketinggel foglalkozunk
 2. Ha lehet, tegyük ezt szenvedéllyel
 3. Először sokat kell dolgoznunk
 4. Folyamatosan tanulnunk kell

Biztos lehetsz benne, hogy megéri. A jutalom elég nagy hozzá, én már láttam. A sikered tényleg csak rajtad áll, ez biztos. Sok sikert, és cél a gyémánt.

[contact-form-7 id=”197″ title=”Észrevétel”]

Summary
A DXN üzlet hogyan is működik? Tudd meg innen!
Article Name
A DXN üzlet hogyan is működik? Tudd meg innen!
Description
A DXN üzlet működésének négy fontos titka. Avagy, hogy lehetsz benne te is sikeres, hogyan lehetsz gyémánt? Egy webkonferencia felvétele.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.