+436644248783 info@internetwork.hu

Egy Crohn beteg tapasztalatai

Beszélgetés egy fórumozóval

 crohn beteg

A minap rátaláltam egy fórumra, ahol több Crohn beteg osztotta meg a tapasztalatait egymással a betegség kezelésével kapcsolatban. Mivel nekem is van Crohn beteg ismerősöm, aki egy táplálék kiegészítővel szépen javul, gondoltam, hozzászólok én is. Mivel sajnos a hatályos jogszabályok értelmében táplálék kiegészítőről nem jelentethet meg senki olyat, hogy az jó hatással van az egészségre, ezért azt írtam, hogy akit érdekel, privátban keressen.

Jelentkezett is egy hölgy, hogy őt érdekelné, de nehogy azt mondjam, hogy a ganoderma, mert azt már próbálta. Történetesen egy másik gyógygombáról volt szó, de érdekelt a hölgy negatív tapasztalata a ganodermáról. Elkezdtünk csetelni, és kérdezgettem, hogy például milyen adagban szedte. Azt írta, hogy ő a ganodermás zöld teát itta csak. Visszaírtam, hogy az a helyzet, hogy egészség megtartásra még csak-csak elég napi 2-3 ganodermás tea, de ha valaki beteg, akkor nagyobb adagra volna szükség. Erre visszaírt, hogy ő napi 1, azaz egy teát ivott. És ki meri jelenteni, hogy a ganoderma nem használ. Kedvem lett volna visszaírni neki, hogy én meg most gyümölcskúrát tartok, napi egy egész almát eszem. De nem kellett visszaírni neki, mert gyorsan elköszönt, hogy ő most valami „Zöld italt” iszik, amit az énekesnő, Csepregi Éva ajánlott valami bulvárlapban.

Paff. Na, erre varrjál gombot! Én nagyon tisztelem Csepregi Évát, fiatal koromban én is imádtam a Neotont. Sőt, ma is szeretem a dalaikat, csak nem vágom, hogy egy ismert ember miért kompetensebb az átlagfogyasztó számára. Én már 3 éve foglalkozom a gyógygombákkal, szemináriumokra járok, szakirodalmat olvasok, de nem vagyok ismert énekes. De vajon ebben a dologban ő a hitelesebb személy, csak mert híres?

Félreértés ne essék, nekem mindegy, hogy ő Crohn beteg, vagy nem, és lehet, hogy a zöld ital is nagyon jó hatású. De minden döntésünknek következménye van, és elsősorban a saját sorsunkra. Szerintem az emberek legtöbbje nem gondol erre, mert ha gondolna, sokkal jobban körbejárna egy dolgot, mielőtt döntést hoz. A profik persze tudják, hogy a döntéseinket a tudatalattinkban futó programok, paradigmák határozzák meg elsősorban. Ritkán hozunk tudatos döntést, ezért nem is szoktam én logikus érveket használni. Sőt, semmilyen érvet nem használok! Mivel én nem a „meggyőzés” nevű üzletben vagyok, hanem az „informálás” nevű üzletben. És nekem tényleg mindegy, hogy Crohn beteg vagy-e, vagy egészséges. Neked nem mindegy szerintem!  Van olyan Crohn beteg, aki naponta harmincszor is jár wc-re. Ez a tünet az ismerősömnél napi 3-4 alkalomra csökkent az oroszlánsörény-gomba hatására. Az azért már minőségi változás.

Te döntesz, hogy évekig szenvedsz-e egy betegségtől, – plusz a rá szedett gyógyszerek mellékhatásaitól –, vagy kipróbálsz valamilyen természetes alternatívát is, ami már sok embernél bizonyított. Ahogy Hippokratesz mondta, „A táplálékod legyen a gyógyszered, és a gyógyszered a táplálékod.” Vagyis az táplálkozásod javításával, – például minőségi étrend kiegészítők beiktatásával –, javíthatsz az egészségeden is.

Jó érzés segíteni az embereken, és szerencsére tudunk is, de csak azokon, akik hagyják. És az, hogy ezeknek az étrend kiegészítőknek az ajánlásával nekünk nő az üzletünk is, ne zavarjon! Sőt! Ez egy jó hír lehet neked, ha szeretnél egyre olcsóbban hozzájutni a termékekhez, hogy nem kell mást tenned, mint továbbadni a jó tapasztalataidat, ajánlani másoknak, akik szintén egészségesek szeretnének lenni. Így duplán jól jársz: segítesz magadon és másokon is.

 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.