+436644248783 info@internetwork.hu

Értelem és érzelem a network marketingben

hálózatépítés

Észérvek a DXN hálózatépítés mellett, és néhány ellenérv

Mindenki azt szeretné, ha jó döntéseket hozna, amikor választania kell. Főleg az elemző típusú emberek szeretik azt hinni, hogy őket nem annyira befolyásolják az érzelmek, elsősorban a tények alapján,  csakis a józan eszükre hallgatva hoznak döntéseket. Pedig a valóság az, hogy sokkal inkább az érzelmeink vezetnek minket, mint a logika.

hálózatépítés

Van aki gyorsan dönt, és van, aki sokáig mérlegel, de mindenkit befolyásolnak az érzelmek.

Ez nem jelenti azt, hogy az észérvek fölöslegesek lennének. Nagyon is fontosak. Ugyanis ezekkel támasztjuk alá a főleg érzelmi  alapon hozott döntéseinket.

Szeretünk esélyeket latolgatni, mérlegelni. Megpróbálunk a lehetőségeket elemezve egy kicsit a jövőbe látni, hogy megóvjuk magunkat a döntéseink negatív következményeitől, a kudarctól.  Ez természetes!

Ha valaki éppen ott tart, hogy keres valami tevékenységet, amivel plusz jövedelemhez juthat, akkor jó, ha először elmegy néhány bemutatóra, meghallgat egy-két szimpatikus embert, aki üzleti lehetőséget kínál. És mielőtt végleges döntést hozna, összehasonlítja az előnyöket és a hátrányokat. Én is így tettem, mielőtt kiválasztottam a nekem való céget.

hálózatépítés

Érdemes összeírni, neked mi a legfontosabb szempont

 

Nekem az alábbi előnyök voltak szimpatikusak és fontosak:

 1. Alacsony belépési költség, vagyis kevés pénzből is elkezdhetem a vállalkozásomat.
 2. Ismert termékek, amit könnyű kínálni. Nem kell róla külön előadást tartani, hogy miért igyál kávét, vagy miért vigyázz az egészségedre. (Amikor elkezdtem, 6 évvel ezelőtt, még sokan nem tudták, hogy mi a ganoderma, mik azok a gyógygombák, – amitől ez a kávé olyan különleges – de azóta ez a helyzet már sokat változott.)
 3. Becsületes üzlet, amit jó szívvel képviselni és ajánlani tudok. (Ezt kellett volna az első helyre írnom. Mert semmi áron nem szerettem volna úgy pénzt keresni, hogy azzal bárkit becsapok.)
  Mostanában egyre több olyan lehetőséget kínálnak, ami gyors meggazdagodást ígér, és a szemünk láttára zuhant össze nem is egy ezek közül.

Ez volt a három legfontosabb érv, amivel először találkoztam, és ami akkor meggyőzött. Ezekben azóta sem csalódtam, sőt. Amióta ezzel foglalkozom, sokkal többet is tudok már a cégről, a termékekről és az üzletről, így ezeket az érveket is felsorolom. De hogy nehogy azt hidd, hogy csak a jót mutatom, a végén arról is írni fogok, hogy mi szól ellene.

hálózatépítés

Tájékozódj, mielőtt döntenél!

Ezért (is) érdemes ezzel az üzlettel foglalkoznod:

A DXN CÉG ELŐNYEI

 • Stabil, megbízható anyacég, ami 25 éve működik és virágzik.

– Tehát ez nem azok közé a cégek közé tartozik, amelyek feltűnnek, nagyot ígérnek és 2-3 év után eltűnnek. A DXN egyre terjeszkedik, folyamatosan bővül a termékeinek száma.

hálózatépítés

Egy világ – egy piac

– A cég szlogenje: One world, one market. Vagyis egy világ, egy piac. Ez azt jelenti, hogy bárhol élhetsz a világon, építheted a hálózatod, szponzorálhatsz tagokat. Anélkül, hogy kitennéd a lábad Magyarországról. Az internet segítségével. Nekünk már több, mint 20 országból vannak csapattagjaink.

– a stabilitásnak az a másik oka, hogy a DXN-nél egy kézben van a termesztés és a forgalmazás, vagyis saját maga állítja elő a termékeit és forgalmazza rajtunk keresztül, így nincs kitéve más piaci szereplőknek vagy tényezőknek. Így nem kell attól tartani, hogy egy beszállító miatt hirtelen megdrágulnak a termékek, vagy hullámzik a minőségük.

hálózatépítés

A DXN egyik farmja madártávlatból

 • A stabil háttércég azt biztosítja a számodra, hogy mindig pontosan érkezik a jutalékod vagy bónuszod, amiért megdolgoztál. És nem csak egy virtuális számlán gyűlik valami virtuális összeg, hanem bármikor felveheted.
 • A mi csapatunk tagjaként ingyenesen kaphatsz egy ilyen weboldalt, nem kell magadnak elkészítened. www.kaveplusz.hu

A TERMÉKEK ELŐNYEI

 • A cég termékei a wellness iparágba tartoznak, amely egyre népszerűbb. A wellness egy életszemlélet, ha jobban tetszik egészségtudatos életmód, amely javítja fizikai és lelki egyensúlyunkat. A wellness irányzat célja, hogy a betegségek kialakulását megelőzze, valamint javítson a szellemi és fizikális fittségen, frissességen.

  hálózatépítés

  DXN termékek

 • A termékek minősége világszínvonalú. A DXN a világ első és legnagyobb ganoderma termesztő cége. Tényleg. Ez nem a „minden cigány a maga lovát dicséri” – dolog. A termékek előállítását a legszigorúbb feltételeknek megfelelően végzik. Ezt számos ISO minősítés és más tanúsítvány támasztja alá. (De nekünk nem ezek a tanúsítványok, oklevelek és díjak, elismerések jelentik a legfőbb bizonyítékot, hanem valami egészen más. Az a több száz pozitív terméktapasztalat, amit azoktól hallottunk, akik fogyasztják a termékeinket. Na AZ igazán meggyőző.)
 • A termékek mindenkinél működnek. Nem egy szűk csoportnak készültek, kortól, nemtől függetlenül minden korosztály talál olyan terméket, amit szeret és ami használ neki. A kisbabáknál például ajánlhatjuk a szappant és a babaolajt, a gyerekeknek a kakaót, teát és a táplálékkiegészítőket, a felnőtteknek ezen kívül a kávéink egész választékát. Az idősek is fogyaszthatják mind a gyógygomba és algakészítményeket, ihatják a gyomor- és szívkímélő forróitalokat egyaránt.
 • A termékek fogyasztásának nincs kockázata vagy ellenjavallata, bátran ajánlhatjuk felelősséggel, nem árthatunk vele.

A MARKETINGTERV ELŐNYEI

 • A DXN-nél nem tesznek különbséget a törzsvásárlók/fogyasztók és az üzletépítők között. Ha valaki törzsvásárlóként regisztrál, mert szeretné fogyasztani a termékeket, és élvezni a 25% kedvezményt, ugyanúgy visszatérítést kap a vásárlásai után 100 pont fölött, mintha üzletépítő lenne. Bármikor dönthet úgy, hogy belefog az üzlet építésébe, és tovább ajánlja a termékeket. Az így keletkezett bónuszt levásárolhatja, vagy fel is veheti.

  hálózatépítés

  A webáruházból kényelmesen rendelhetsz, és az üzleted is építheted online!

 • Több, mint 10 féle bónusz és ösztönző, amit a munkád után kaphatsz, köztük a kedvencem, az utazás ösztönző, amivel az idén már mi is eljutottunk a cég költségén Dubaiba, egy csodás jutalomútra, ami maradandó élmény.
 • A DXN-nél nincs visszaesés üzleti szintben. Ha valamiért egy ideig nem vagy aktív a hálózatodban, ugyanarról az üzleti szintről folytathatod a munkát, ahol abbahagytad. Nem ér hátrány a szünet miatt, mint más hálózatoknál. Nincs olyan sem, hogy a hálózatod egy részét/lábát máshoz csatolják. Ha egyszer valaki hozzád regisztrált, akkor nem teszik át őt máshová.

A HÁLÓZATÉPÍTÉS ELŐNYEI

 • A meglévő munkád, vagy gyereknevelés mellett, otthonról irányíthatod az üzleted. Az online háttér nagyon erős a DXN cégnél is, de különösen a mi vonalunkban. Tőlünk sok szakmai segítséget kapsz, hogyan építheted a hálózatod az interneten keresztül. Anélkül, hogy bemutatókat kéne tartanod. Persze ha örömöt találsz benne, nyugodtan kávézhatsz az ismerőseiddel, és közben beszélhetsz nekik a termékekről, de enélkül is működik!
 • Ingyenes oktatás! Számos előadás, tréning felvétele elérhető a belső weboldalainkon, az intranetben, aminek a segítségével képezheted magad, hogy jobb eredményeket érj el. Miközben egy új szakmát, a hálózatépítést tanulod, már pénzt kereshetsz az üzlettel. Minél több vásárlód van, és minél nagyobb forgalom a csapatodban, annál nagyobb százalékkal részesedsz az összforgalomból.

  hálózatépítés

  A jövedelmed a csapatod forgalmával arányosan nő.

 • Te döntöd el, hogy mit szeretnél: csak egy kis mellékjövedelmet a jelenlegi mellé keresni, vagy ebből szeretnél megélni. Ha megszereted, és hivatásodnak választod a hálózatépítést, akkor arra is alkalmas, hogy lecseréld a mostani munkád. Nem csak megélni, de magas színvonalon élni is lehet a network marketingből, és erre a DXN-nél is számos példa van. Ha ez utóbbi a célod, akkor nyilván sokkal több munkát kell bele fektetned, nem csak hobbiként csinálgatni.
 • Karrier szempontjából nincs felső határ, a belefektetett energiádon múlik, meddig jutsz üzleti szintben, és nem azon, hogy kedvel-e a főnököd, vagy hogy milyen az iskolai végzettséged, mint a munkahelyeken. A DXN-nél is elérhető az az üzleti szint, amikor már az ebből származó passzív jövedelemből élsz. A hálózatépítés nagy ígérete a szabadság. Vagyis már nem kell dolgoznod többé, függetlenné válhatsz.

  Hogy tetszene, ha nem csak pár hét szabadságod lenne?

 • Egy jó szponzorvonal aranyat ér! Ha jól választottál szponzort, aki maga is aktív és sikeres az üzletben, akkor az ő tudása, tanácsai, javaslatai is nagy segítségedre lehetnek a munkádban. A jó szponzortól nem csak tanulhatsz, hanem bátorít, segít fenntartani a lelkesedésed, a motivációd nehéz helyzetekben is. Ha elcsüggednél, biztat, ha pedig eredményt érsz el, együtt örül veled, elismeri a munkádat. Nem csak a közvetlen szponzorodhoz fordulhatsz tanácsért, hanem az ő szponzorához, a felső vonaladhoz is.
 • Pezsgő online közösségi élet. Tagja lehetsz a különböző zárt FB csoportoknak is, ahol megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, felteheted a kérdéseidet, belepillanthatsz, mások hogyan dolgoznak. Érdekes szakmai anyagokat mutatunk a hálózatépítés, a marketing, a kommunikáció területéről. Nekünk is van zárt Facebook csoportunk, a DXN My Way Team, ahol a csapatunk tagjaival osztjuk meg az információt.
 • Nem csak egy szponzorhoz csatlakozol, hanem egy egymást támogató, pozitív csapat tagja leszel. A DXN-nél igazán családias a hangulat. A szemináriumokon, üzleti találkozókon, a családi napokon vagy a céges utazásokon remek hangulat és nagyszerű élmények várnak. Amire nem számít az ember az elején, hogy sok hasonló gondolkodású emberrel találkozik, amiből gyakran barátságok szövődnek. Ez a hálózatépítés „nem várt mellékhatása”, a számunkra legértékesebb gyümölcse: a minőségi emberi kapcsolatok.

sikeres emberek

Ez eddig mind szép és jó, de biztos van hátrány is. Igen, igazad van, lássuk ezeket!

Milyen jellemzői vannak a DXN üzletnek, ami hátrány lehet neked?

Nem hoz gyors meggazdagodást! Akinek azonnal kellene pénz, de legalábbis gyorsan is és sok is, annak nem ajánlom a DXN-t. Van ugyan egy Dinamikus Start Program lehetőség a DXN-nél, ami direkt a gyors indulást teszi lehetővé nagyobb értékű termékcsomagok eladásával, de ezt inkább azok tudják legjobban kihasználni, akiknek már van valamilyen mlm-es, vagy értékesítői tapasztalata. Vagy könnyen és jól kommunikálnak már eleve, és elég lelkesek hogy gyorsan beletanuljanak, és elég ambíciózusak, hogy rögtön belevágjanak, mert ez a lehetőség csak a csatlakozást követő első 12 hétre vonatkozik. Viszont a lendületért cserébe extra jutalékkal jár, a kezdők 6%-os részesedése helyett ennek tízszeresét, 60%-ot fizet.

Nem elég behozni 3-6 „jó embert”, akik majd felépítik helyetted a hálózatot. A DXN-nél azok járnak jobban, akik inkább „kertész-típusok”, folyamatosan vetnek-ültetnek, és gondozzák a kertet, vagyis foglalkoznak az üzletükkel, törődnek a vásárlóikkal és a csapattársaikkal. És nem a „vadász-típus”, aki lerohanja a csordát, erőszakosan rádumálja az embereket az üzletre, gyorsan belépteti őket és magukra hagyja. Ez a típus mindig csak az „új zsákmányt lesi”, és nem foglalkozik a már benn lévőkkel.

– Akkor sem vagy jó helyen, ha az a típus vagy, aki nyomás alatt dolgozik jól. Van, aki hozzászokott alkalmazottként, hogy akkor dolgozik, ha nagy az elvárás, szorít a határidő, és a főnöke is örökké a sarkában van és ösztökéli. A DXN-ben nincsenek beépített kényszerek, mint pl. a hó végéig elérendő forgalom, ami nagyobb hajtásra ösztönözné a hálózatépítőket. Más cégeknél hallottunk ilyenről, és bizonyos embereknél ez működik is, különben elkényelmesedik. Itt csak magadra számíthatsz, a saját céljaidnak kell megfelelni, nem külső kényszernek. És van, akinek nincs elég önfegyelme, hogy kitartóan tegyen a céljaiért. Ő nem lesz sikeresek a DXN-ben.

hálózatépítés

Ugye, te nem vagy lusta macska? 🙂

– És végül mi sem vagyunk olyan szponzorok, akik noszogatják, számon kérik a csapattársaikat. Talán ez egy hiba, sokan jobban dolgoznak, ha valaki számon kéri tőlük az eredményeket. Mi megkérdezzük az elején, hogy hogyan szeretnéd, hogy együtt dolgozzunk, mennyire vagy önálló, milyen gyakran igényled a konzultációt. De sohasem erőltetjük magunkat másokra. A hálózatépítés egy önkéntes üzlet, és mi felnőttként kezeljük a csapattársainkat.

– Ez egy szakma, amit érdemes megtanulni. Ha nem akarsz tanulni, nem leszel sikeres. Vannak, akik ösztönösen jók a kapcsolatépítésben, és szívesen ismerkednek, segítenek másokon. Ők elég jó előnnyel indulnak a hálózatépítésben. Ha te is jól kommunikálsz szóban és írásban egyaránt, az szuper, de még mindig van mit tanulni: például marketing ismeretek nélkül nem valószínű, hogy egy szintnél tovább jutsz. Ne ijedj meg, nem kell mindent már az elején tudni, előismeretek nélkül is el tudsz indulni. Ha ebből szeretnél megélni, ahhoz fejlesztened kell magad.

hálózatépítés

Indulj el! Utána mindig a következő lépésre koncentrálj!

Szóval, ha van egy célod, amit szeretnél elérni, és képes vagy érte dolgozni, és fejleszteni magad, van hozzá kitartásod, akkor ezek a hátrányok neked nem jelentenek problémát.

Azt mondod, hogy nem is beszéltem az érzelemről, csak az érveket soroltam pro és kontra a fenti írásban? Olvass a sorok között, emlékezz vissza, mi töltött el izgalommal, aggodalommal, kétkedéssel, lelkesedéssel, a jó hír örömével és reménnyel! És rájössz, hogy nagyon is sok itt az érzelem. És kellenek a tények is, de a döntésednél te is hallgatsz a megérzéseidre, ugye?

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.