+436644248783 info@internetwork.hu

Globális felmelegedés

Végre aláírtak egy egyezményt

globális felmelegedés

A globális felmelegedés komoly veszélyt jelent a bolygónkra. Végre az idén Párizsban a klímacsúcson aláírtak egy egyezményt. Gyakorlatilag az összes állam képviselője ellátta a kézjegyével. Ez a megegyezés előírja, hogy a globális felmelegedés mértéke jelentősen kevesebb kell, hogy legyen, mint 2 °C, lehetőleg csak 1,5 °C. Hogy világos legyen, a bolygónk klímája továbbra is melegszik, de lassabban. Jóllehet a szerződés jogilag kötelez, de semmilyen büntetést nem ír elő arra az esetre, ha az aláíró államok nem tartják be. Hosszú út volt idáig, de úgy néz ki, hogy az emberiség végre felfogta, hogy csak ez az egy Földünk van. Ha tönkre tesszük, kihalunk, mint a dinoszauruszok. Sajnos mi emberek, nagyon szeretjük a megszokottat. Akkor is, ha nem is annyira jó. Például mindig is fosszilis energiahordozókat használtunk, mi a fenéért kellene most lemondanunk róluk, nem? Sokan úgy gondolják, hogy akárhogy is mennek most a dolgok, ennél rosszabb soha nem lesz. Nem akarunk változást, pláne nem, ha az még pénzbe is kerül. Ezt a megegyezést a globális felmelegedés lelassítása érdekében, nagyon drága lesz betartani. Több 100 milliárd dollárba fog kerülni. Csakhogy ugyanabban a csónakban ülünk. A Föld közös.

Van viszont egy másik dolog, ami ugyanolyan fontos, mint a globális felmelegedés, de mégsem kell miatta klímacsúcsot összehívni. És ez az egészség. Az egészség tekintetében is sokan abból indulnak ki, hogy az is mindig rendelkezésre fog állni. Néha megfigyelem az embereket. Isszák az energiaitalokat meg a kólát, eszik a rengeteg édességet, és dohányoznak hozzá. Mintha az egészség soha nem fogyhatna el.

Nem tudok elég hálás lenni, hogy úgy teremtettünk meg, hogy az egészséget nem kell megosztanunk egymással. Az mindenkinek a sajátja. Ha valaki rongálja a sajátját, az általában nem befolyásolja az enyémet. Ezért tudom teljesen lazán ajánlani az embertársaimnak a ganodermás termékeket, mert nekem tök mindegy, hogy ő fogyasztja-e őket, vagy elutasítja. Esetleg sajnálom miatta, de senkit nem lehet az akarata ellenére megmenteni.

A klímacsúcs résztvevői felfogták, hogy a globális felmelegedés ellen tenni kell valamit. Gondold át talán te is, hogy nem kellene-e neked is tenned valamit a saját egészséged megtartása érdekében, és cselekedj.

Olvastál már az életelixírről? Itt utánanézhetsz.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.