Mi akarsz lenni?

A főszereplő, aki megmenti a világot? Vagy a mellékszereplő, aki már az elején meghal?

Bizonyára megvan neked is az a jelenet a Hollywood-i filmekből, amikor a hírhozó, aki lehet a főszereplő is, odamegy egy mellékszereplőhöz, és a tudtára adja, hogy halálos veszélyben van. Egy bérgyilkos eredt a nyomába, hamarosan megtámadják a Földet az űrlények, vagy épp csak egy tirannoszaurusz randalírozik a kertjében. Mi nézők, tudjuk, hogy a hírvivő igazat mond, de a mellékszereplő természetesen egy szavát sem hiszi, és elviteti a biztonságiakkal. (Úgy kivágja, hogy a taknyán csúszik végig.) Majd két percen belül megérkezik a bérgyilkos, a T-Rex, és az űrlények egyszerre, és a mellékszereplő élete véget ér.

Na, ez egy ilyen helyzet most. Én vagyok a hírvivő, és te lehetsz a film mellékszereplője, aki egy szavamat sem hiszi, vagy lehetsz a főszereplő is, aki a film végén boldogan él, míg a világ világ, és még két nap. Ezt te döntöd el.

 

A hír pedig, amit hoztam az, hogy az egészségünk nem jár alanyi jogon, és az sem igaz, hogy öröktől fogva van, és örökké is tart. A statisztikák riasztóak, de a mellékszereplők imádják a struccpolitikát, és inkább a homokba dugják a fejüket. Tudod milyen sokan találnak meg áttétes rákkal, vagy más rettenetes betegséggel, hogy akkor most mutassam meg, hogy mire képesek a gyógygombák? De miért kell megvárni a legvégső stádiumot?? Amikor már szívlapáttal kell magunkba tömni a ganoderma kapszulákat, hogy megmeneküljünk. Az élet nem főpróba, amit majd meg lehet ismételni, és a hibákat ki lehet javítani. De a moziban az ostoba mellékszereplőknek csak az a feladatuk, hogy korai halálukkal még nagyobb sztár legyen a főszereplő. Ők az árnyék, ami mellett a fényt érzékelni lehet.
A főszereplő tudja, hogy lépnie kell, amíg nem késő. Tudja, hogy a megelőzés olcsóbb, és jóval kellemesebb, mint a tűzoltás, amikor már ég a ház. Ő nem vitette el a hírhozót a biztonságiakkal, hanem meghallgatta, és hitt neki. A főszereplő okos. (És ő már olvasta a forgatókönyvet.)

„Aki nem törődik a jövőjével, hamarosan nagy gondban lesz.”

/Konfuciusz/

Mi a másik alternatíva?

„Ha baj lesz, majd a modern orvoslás meggyógyít.”

Had mutassak két történetet! Persze ez csak két kiragadott példa, és nem minden orvos, vagy egészségügyi dolgozó felelőtlen, és pénzéhes. Sőt. Maximális elismerésem azoknak, akik becsülettel helytállnak a magyar egészségügyben. De minek kockáztatni, ha van jobb, nem?

Halálos felelőtlenség

Imre bácsi 80 éves volt. Ebben a korban már természetesnek fogadjuk el, hogy akár 8-10 féle gyógyszert is kell szednünk. Nála is ez volt a helyzet. Az orvosa úgy döntött, hogy egyszerre 4 gyógyszerét cseréli le. Imre bácsi nem érezte jól magát. A szíve össze-vissza kalapált, nem tudott jól aludni, de ha egyszerre 4 gyógyszer változik meg, ki tudja, hogy melyik mellékhatása okozza a panaszokat? Az orvos egy kisebb műtét után még leállította a vérhígító szedését is, az injekciót pedig, amit addig felírt, amíg a seb begyógyul, épp nem lehetett kapni a gyógyszertárban. Azt mondták, majd hétfőre jön meg.

Imre bácsi pénteken este lefeküdt aludni, és szombat reggelre halott volt. Azt mondták tüdőembólia.

Ha van boríték, van jobb krém

Marika néni cukorbeteg volt. Ennek a betegségnek egyik kisérő tünete a vérzékenység. A sebek sokkal nehezebben gyógyulnak be. Marika néni lábujja egy szerencsétlen balesetben megsérült, ezért két naponta járt kötözésre a kórházba. Kenegették neki hetekig valamivel, de az semmit nem használt. Olyannyira, hogy a lábujjai teljesen eltorzultak, ezért már csak ortopéd cipőt tudott felvenni. Amikor egyszer a fia tanácsára egy kibélelt borítékot csúsztatott a kötözéskor a doktornak, előkerült egy másik kenőcs. Ez már gyorsan hatott, bár az eltorzult láb megmaradt.

Én ennél tényleg tudok jobbat!

Érdekel, hogy mennyi mindenre használjuk a gyógygombákat? Kérlek! Csak egy szavadba kerül…
Akarsz hallani terméktapasztalatokat? Tárt karokkal vár a titkos Facebook csoportunk, és garantáltan tátva marad a szád.
Akarsz velem személyesen, és őszintén beszélni? Én benne vagyok! Keressünk egy megfelelő időpontot!
A saját életednek te a főszereplője vagy, ne játssz tehát mellékszerepet! A filmekben a mellékszereplők általában lúzerek, és ki a fene akar lúzer lenni?

Többet akarok tudni

Ha egy ideje hiába keresed a megoldást valami kellemetlen problémádra, akkor beszéljünk, mert lehet, hogy nem kell tovább keresned.

Kik is vagyunk?

Bojtos-Sváb Csilla és Bojtos Zoltán, St. Pöltenből, Ausztriából. 2011-ben ismerkedtünk meg a gyógygombákkal, és a hatásuk néha még ma is meglep. Pedig azóta szenvedélyesen beleástuk magunkat a témába. Ezért jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy ezeket az információkat szándékosan agyonhallgatják. Véletlenül biztosan nem fogsz hallani róluk, csak ha utána mész az információknak. 

Itt az alkalom, hogy beless a függöny mögé. Később életed egyik legjobb döntésének fogod tartani ezt. 

Figyelem!

Nem kínálok semmi kamu összeollózott e-book-ot, amiben elmondom, a jövő heti lottószámokat, vagy Bill Gates PIN kódját. Nem küldök hírleveleket, hogy megdolgozzalak bennük. Tudok neked segíteni, és szívesen segítek is, de nem az akaratod ellenére.

A mellékszereplők, és a statiszták kéretik, hogy nézzenek a készülékbe!

Ha úgy érzed, hogy a saját életednek te vagy a főszereplője, és semmit nem utasítasz el, amit előtte nem ismersz meg, akkor hagyj üzenetet!

Minden üzenetre válaszolunk, kérlek ellenőrizd a spam mappádat is!

1 + 8 =

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.