+436644248783 info@internetwork.hu

Azok a fránya hormonok

A hormonháztartásod rendben van?

A hormonok kulcsfontosságúak a szervezetünk kifogástalan működéséhez. Ezek apró hírvivők, amik információt szállítanak. A hormonháztartás egyensúlyának a felborulása a következő tünetekkel jár.

Nőknél:

 1. Hangulatingadozások, depresszió.
 2. Koncentrációzavar, düh, ingerlékenység.
 3. Pánikrohamok, fájdalomérzés
 4. Felborult ciklus, alacsony libidó
 5. Rossz közérzet, migrén
 6. Álmatlanság, inzulinrezisztencia
 7. Véralvadási zavarok
 8. Endometriózis
 9. Mellrák megnövekedett kockázata
 10. Meddőség, vetélés
 11. Policisztás méh
 12. Korai serdülőkor
 13. Ödéma, só-, és vízvisszatartás
 14. Gyenge hólyag, stresszinkontinencia
 15. Véraláfutások, csökkent pajzsmirigyműködés
 16. Szédülés, szorulás
 17. Miómás daganatok
 18. Szívdobogásérzés
 19. Édesség utáni sóvárgás
 20. Kötőszöveti elváltozások a mellekben
 21. Korai menopauza
 22. Elhízás
 23. Alacsony energiaszint, magas vérnyomás
 24. Csontritkulás
 25. Autoimmunbetegségek, allergiára való hajlam
 26. Elvékonyodó, hulló haj

Férfiaknál:

 1. Lehangoltság, motiválatlanság, egykedvűség
 2. Ingerlékenység, kimerültség, alvászavarok
 3. Potenciazavarok
 4. Gyenge erekció, csökkent nemi vágy
 5. Prosztata megnagyobbodás
 6. Testszőrzet csökkenés
 7. Fejtetői kopaszodás, súlygyarapodás
 8. Csontritkulás, ízületi fájdalmak
 9. Csökkent izomerő
 10. Mellnagyobbodás
 11. Terméketlenség

hormonok

A xenoösztrogének szintetikus kőolajszármazékok, amik a testápolóval, a szappannal, a tusfürdővel, a mosogatószerrel, az öblítő szerrel, a műkörmökkel, a hajfestékkel kerülnek be a testünkbe, és a szervezet nem tud velük mit kezdeni. Ugyanúgy viselkednek a szervezetben, mint az ösztrogén. Tovább rontják a hormonális egyensúlyt. Ráadásul nem csak a szervezet nem tud velük mit kezdeni, hanem ha sikerül őket kipucolni a testünkből – például méregtelenítéssel – a természet sem tud velük mit kezdeni. 300 évig tart, mire ezek lebomlanak! A hosszú távú hatásuk jelenleg nem tisztázott.

Tudtad, hogy az ivóvizet nem szűrik hormonra? Nincs ma olyan víztisztítási technológia, amivel a hormonok kiszűrhetőek. Vagyis amióta léteznek szintetikus hormonok, ezek a vizelettel a talajba kerülve, újra belekerülnek a vízkörforgásba, és mi valamennyien erős hormonfogyasztók vagyunk, a tudtunk nélkül. Sajnos a palackozott ásványvíz sem alternatíva, mert a műanyag palackokból beleoldódó vegyi anyagok semmivel sem jobbak.

Fitoösztrogén hormonok, valamivel jobbak, mint a xenoösztrogének, mert növényi eredetűek. A természet legalább fel tudja őket dolgozni, de a hormonháztartás felborításában komoly szerepük van. Két olyan élelmiszerben, amit biztosan te is fogyasztasz, benne vannak. Az egyik a szója, ami minden felvágottban, húskészítményben benne van, és a komló, amiből a sör készül.

Tudtad, hogy az élelmiszeripar 700 féle adalékanyagot használ, és a legtöbbnek az összetétele titkos? Tehát fogalmunk sincs, hogy mit tartalmaz.

Mit tegyünk?

Szánjunk időt magunkra!

Manapság már lehetetlen elkerülni a rengeteg hormonbevitelt, olyan szinten szennyezett az élőhelyünk, és a táplálékunk. Azt tehetjük, hogy amennyire csak tudjuk, megpróbáljuk azt csökkenteni. Kisgazdaságokból vásárolunk élelmiszert, ha csak tehetjük, magunk főzünk, és nem csak gyorsan „bekapunk valamit”. Muszáj a táplálkozásunkra odafigyelni!

Amennyire csak tudjuk, csökkentsük a stresszt! Szánjunk magukra időt! Egy esti séta a parkban, egy pihentető fürdő, egy kellemes beszélgetés barátokkal. Igyekezzünk a lelki egyensúlyunkat megtartani. A betegségeknek mindig vannak lelki okai is.

Méregtelenítsünk!

A ganoderma annyira sokoldalúan képes ebben minket támogatni, hogy első helyen kell említeni. Méregtelenít, a májat tehermentesíti, a bélműködést szabályozza. Adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy kiegyenlíti a folyamatokat. Ha kell, megemeli ugyanazt az értéket, ha kell, csökkenti. Összesen 7 ilyen gyógynövény létezik a világon, a DXN kínálatában ebből 3 benne van. A kínai hernyógomba (cordyceps sinensis) és a noni gyümölcsből készült dzsúsz. A noni például jelentősen támogatja a tobozmirigy működését, aminek fontos szerepe van a hormonháztartás egyensúlyának fenntartásában. A kínai hernyógomba pedig olyan, mint az autónkban a hatodik sebességfokozat. Felgyorsítja a többi gyógynövény hatását, és energiát képes adni. Egy fárasztó napon 1-2 kapszula cordyceps csodát tesz. A spirulinát kötelezővé kellene tenni mindenki számára, annyira fontos tápanyagokat tartalmaz. Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amiket a szervezetünk maga nem tud előállítani, csak a táplálékkal lehet felvenni.

Ezt a levelet egy nagyon élvezetes előadásból jegyzeteltem ki. Mindenképpen javaslom, hogy nézd meg, mert a struccpolitika nem jó hozzáállás. Utána még mindig dönthetsz úgy, hogy nem teszel semmit.

Summary
Azok a fránya hormonok. A te hormonháztartásod rendben?
Article Name
Azok a fránya hormonok. A te hormonháztartásod rendben?
Description
A hormonok nagyon fontosak az egészséged szempontjából. De vajon tudod hogy mekkora a jelentőségük, és mekkora a veszély velük kapcsolatban?
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.