+436644248783 info@internetwork.hu

Irigység a Facebook-on

Ha más gyertyáját elfújod, a tiéd nem fog fényesebben világítani

 

Amióta van számítógépem, mindig is érdekelt a fotók manipulálása. Időközben megtanultam a megfelelő program kezelését is. Rengeteg ötletem van mindenféle képre, ami az üzletemet népszerűsíti. Vannak köztük igen jók is, mint a Jar Jar Binks stílusában írt képem is.

irigység

 

Azért mondom, hogy jó, mert már tele van vele az internet. Csak egy baj van vele. Az, hogy aki lenyúlta az ötletemet, nem sajnálta a fáradtságot, hogy leretusálja róla a saját vízjelemet. Gondolom tévénézés közben is mindig leragasztja a képernyőt szigetelőszalaggal a reklámok alatt, ott ahol látszik a termék, vagy a cég logója. Amikor szóvá tettem a lopást, a kommentelők rövid úton elküldtek melegebb éghajlatra. Hogy én anyagi érdekből reklámozok valamit, a saját fejemből kipattant, nekik is nagyon tetsző szöveggel. Még mit nem!

De ami még engem is meglepett, amikor egy ismerősöm szedte le a vízjelet erről a képemről azért, hogy magánemberként megossza.

irigység

Az én képem nem lájkolta, és nem osztotta meg, inkább fáradtságot nem kímélve eltüntette róla a weboldalam címét, mert valamiért zavarta, ha ezáltal az oldal egy picit is népszerűbb lesz. Ki érti ezt? Miért fáj neki annyira, ha nekem a szorgalmas munkám eredményeképpen sikerem lesz? Azért mert ő nem akar velem együtt dolgozni, hogy ő is sikeres legyen? Ez engem kicsit sem zavar. Mindenki azt csinál, amit akar. De őszintén megmondom, hogy az irigységük nagyon zavarni fog akkor, amikor már igazán lesz mire irigykedni.

Manapság egy weboldal helyezésében nagyon sokat számítanak a facebook lájkok, vagy a google pluszok. Amikor találkozom ismerősökkel, sokszor kiderül, hogy látták a különböző bejegyzéseimet, és a szememben dicsérik is. De nem kattintanak a „Tetszik” gombra véletlenül sem. A civilek nem tudják, hogy ennek mekkora szerepe van, a keresztvonalak meg nem fognak nekem segíteni az oldalam jobb helyezésében. Ezt megértem. És ebben a tekintetben a felsővonalam is konkurenciának számít. De egy civil ismerősöm által reklámmentesített képem számomra csak az irigység bizonyítéka.

Ne irigyeljetek! Gyertek velem, és legyetek ti is sikeresek! Tudom, hogy a sikert elérni sokkal macerásabb, mint mások gyertyáját elfújni, viszont a célban lenni rendkívül jó érzés. Ha telerakod a facebook profilod kóbor állatok képeivel, talán nekünk, embereknek is adhatsz egy kis jóindulatot.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.