+436644248783 info@internetwork.hu

Miért multilevel marketing?

Mikor van neked rendes szakmád is.

Biztos vagyok benne, hogy nem a feladatom, hogy bárkit az MLM előnyeiről győzködjek, pláne, hogy megpróbáljak egy MLM ellenes embert átfordítani a „sötét oldalra”. Én csupán elmondom azokat az előnyöket, amiket én megtaláltam ebben az életformában, azt, hogy nekem miért multilevel marketing a szenvedélyem. 2011 óta, vagyis 8 éve foglalkozom network marketinggel, és sikerült egy gyémánt szintet elérnem benne. Hogy ez sok, vagy kevés, az nézőpont kérdése. Vannak nem kevesen akik ennél sokkal többet elértek már, és tömegével vannak olyanok is, akik soha az életben nem jutnak el ide. A passzív jövedelmemet pedig egészen biztosan bárki szívesen zsebre tenné. Ezeket azért akartam elöljáróban elmondani, hogy érzékeltessem, hogy értek ahhoz, amiről beszélek. Még annyit magamról, hogy én egy elemző típus vagyok, aki folyamatosan megfigyeli maga körül az embereket, a folyamatokat, és azokból következtetéseket vonok le.

Alkalmazottként mire számíthatsz?

miért multilevel marketing

Az egyik ilyen megfigyelésem nem sokkal az után volt, amikor ebből a kamionból kiszálltam. Ez egy bal első durrdefekt eredménye, ami után kórházba kerültem, majd három hónapig egy fűzőt kellett viselnem, a csigolyatörésem miatt. A munkaadóm azonnal elbocsájtott, hiszen nem tudtam dolgozni. Nemcsak ebből az esetből, más esetekből is azt a következtetést vontam le, hogy alkalmazottként csak egy szám vagyunk. Egy eszköz, egy szerszám, amit bármikor ki lehet dobni, és egy újabbal lehet pótolni. Ha bárki azzal hitegeti magát, hogy neki biztos helye van a mostani munkáltatójánál, ő egy elismert, és szeretett munkaerő, szerintem nagyot fog csalódni.

Ebből a felismerésből adódik a következtetés, hogy érdemes a saját kezünkbe venni a sorsunkat. Érdemes arra törekedni, hogy ne függjünk senkitől. Nem beszélve a nyugdíj kérdéséről, ami egyáltalán nem megnyugtató. A jelenlegi nyugdíjrendszer hasonlatos a piramisjátékhoz, a munkaerőpiacra újonnan belépők, és a már bent lévők fizetik be azt a pénzt, amit a nyugdíjasoknak kifizetnek. Ha csökkennek a befizetések, nem lesz miből nyugdíjat fizetni. Nagyon keserű öregkor vár ránk, ha abban bízunk, hogy majd csak lesz valahogy. Vagy abban, hogy majd a politikusok megoldják a mi gondjainkat. Én abban hiszek, hogy az van elintézve, amit az ember személyesen maga intéz el. És itt jön a képbe a network marketing, mint megoldási lehetőség.

Miért multilevel marketing?

De miért multilevel marketing, amikor annyi rendes szakma van a világon, igaz? Valószínűleg legalább egyet kitanultál te is, amivel többé-kevésbé el tudod magad tartani. Valóban, vannak más lehetőségeid is, ha magad akarsz gondoskodni a saját anyagi jólétedről. Lehetsz például vállalkozó is. Én tagja vagyok a Facebook-on 1-2 olyan zárt csoportnak, ahol vállalkozók vannak, és ne tudd meg, hogy az mennyivel keményebb, mint az MLM. Ott mindenre neked kell figyelni, vagy ki kell szervezned jó pénzért a részfeladatokat, de az alvállalkozókat is ellenőrizned kell, ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket. És a kockázatod összehasonlíthatatlanul nagyobb, mintha egy MLM céghez csatlakoztál volna. És sajnos hagyományos vállalkozóként is igaz, hogy ha egy baleset, vagy betegség miatt kiesel a munkából, nem biztos, hogy a vállalkozásod automatikusan működik tovább, és eltart magától.

A network marketing előnyei

A leglátványosabb előnye egy MLM vállalkozás indításának, a sokkal alacsonyabb bekerülési költség. Még ha valami nagy kezdőcsomaggal csatlakozol is, akkor is sokkal kevesebb beruházásra van szükség, mintha egy kft-t alapítanál, bérelnél egy irodát, vagy bármilyen hagyományos vállalkozásba kezdenél. További előny, hogy ha jól választottál céget, akkor kapsz egy piacképes terméket, amire az embereknek szüksége van, és nem a te dolgod a gyártás, a csomagolás, a szállítás, a raktározás, kapod vele a teljes kiszolgáló személyzetet. Mindezt puszira.

Az MLM hátrányai

Igaz, vannak hátrányok is. Ne mondja senki, hogy elfogult vagyok, nézzük meg az érem másik oldalát is. Ha termék alapú MLM-ben vagy benne, a termékhez nincs közöd. A minőséget, a csomagolást, a termékfejlesztést, és az árat, az anyacég tartja a kezében. Ha jó céghez csatlakoztál, akkor ez előny. De olyat is hallottam már, amikor a termékek színvonala folyamatosan csökkent, az áruk meg nőtt. Na, akkor bajban vagy. Nagyon-nagyon fontos, hogy jó céghez csatlakozz. De a cégválasztásról majd egy másik előadásban lesz szó.

Többé-kevésbé a marketinget is az anyacég szabja meg. Az MLM-ben nem tudsz egyénileg akciózni, árat emelni, vagy csökkenteni, csali termékeket piacra dobni. Ha az anyacég kivon egy terméket a piacról, hiába szeretnél te vele dolgozni, nem tudsz. Ha az anyacég hirtelen megváltoztatja a marketingtervét, és általában ez az üzletépítők hátrányára szokott történni, akkor hirtelen az eddigi teljesítményed már csak kevesebbet jövedelmez. Ez is olyan dolog, ami miatt nagyon alaposan meg kell gondolni, hogy melyik céghez csatlakozol. Amikor valaki ilyen okok miatt leszedi a keresztvizet a network marketingről, egyenlőségjelet tesz az összes cég közé. És ez nagy butaság.

Mi az MLM alapkoncepciója?

A network marketing alapkoncepciója az, hogy én, mint fogyasztó elégedett vagyok egy termékkel, vagy szolgáltatással, és ezt elmesélem másoknak. Pont. Az már az üzleti modell része, hogy ha az ajánlásaim hatására valaki vásárol, akkor én az ő vásárlásaiból százalékot kapok. Ha nem vásárol, akkor fölöslegesen meséltem el neki a jó tapasztalataimat. De ez, ezzel a munkával járó kockázat. Olyan, mint amikor az autószerelőnek olajos lesz a ruhája. Az MLM annyival több, mint a direkt értékesítés, hogy én nem csak azoknak a vásárlásaiból részesülök, akiket közvetlenül én csatlakoztattam ehhez a fogyasztói hálózathoz, hanem az általam behozott fogyasztók által behozott fogyasztók vásárlásaiból is. Ezért is nevezik ezt a terjesztési formát több szintű értékesítésnek. Az MLM azt tudja, és ez a legnagyobb ígérete, hogy anyagilag függetlenné válhatsz, szabad lehetsz. Gyakorlatilag kasztot válthatsz, annyira meg tudsz belőle gazdagodni. És szerintem mindenki vágyik egy olyan életre, amelyben csak azzal kell foglalkoznia, amivel szeret.

miért multilevel marketing

Tényleg drágák a termékek?

Sok ember azzal vádol minket MLM-eseket, hogy mi másokon élősködünk, mert azért kerül többe a termék, hogy mi abból gazdagodjunk. Akik ezt mondják, nincsenek tisztában azzal, hogyan működik a hagyományos kereskedelem, a marketing. A hagyományos kereskedelemben általában nagyságrendekkel többet keres egy terméken a kereskedő, sőt kereskedők, akik egymásnak adják tovább a terméket, mint a gyártó. A vásárlás alapja, az áru, a vevő által érzékelt értéke. Ezért lehetséges az, hogy a domesztoszért hajlandóak vagyunk hatszor, hétszer többet fizetni, mint a hypoért, pedig gyakorlatilag ugyanarról az anyagról van szó. A domesztosznak más a marketingje, ezért kérhetnek el érte többet. Egy igazi MLM cég, aki maga gyártja a termékeit, nem csak átcsomagolja azokat, közvetlenül értékesít a fogyasztói hálózaton keresztül, ezért nem rakódik rá marketing költség, és nem drágítják meg különböző trükkök, amik a vásárló szemében növelik az érzékelt értéket.

Ha egy MLM-ben forgalmazott, magas minőségű árut átadnánk egy nagykereskedő kezébe, meg lehetne nézni, hogy mennyire verné fel az árát. Egy jó szlogen kellene hozzá, meg az, hogy még a vízcsapból is az folyjon, és pörögne az eladás. Persze a sok reklám árát rá kellene terhelni a vevőre. Csak figyeld meg magadon a reklámok hatását! Amikor ott állsz a bevásárlóközpontban a polc előtt, melyik terméket teszed a kosaradba? Azt, amelyikről még soha nem hallottál, vagy ahhoz van bizalmad, amelyiket naponta az orrod elé tolják gusztusosan tálalva?

Igazából miért multilevel marketing?

De a network marketing egy komoly ember számára sokkal több, mint pénzkereseti lehetőség. Természetesen általában a nagyobb bevétel miatt kezdjük el a legtöbben, de ebben sokkal több van. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy ebben a szakmában beépített navigáció van, ami megmutatja neked a követendő utat. Ha figyelsz rá, akkor jól haladsz a célod felé. Ha azonban az első kereszteződésnél nem arra fordulsz, amerre ő mondja, akkor ő újratervez, de te onnantól már nem a célod felé haladsz. Vagy legalább is nem a legrövidebb úton.

Mondjuk a csatlakozásod után telekiabálod a Facebook profilod ezzel az új lehetőséggel, de nem lesz semmilyen eredménye. Vagyis a navigációd azt jelzi, hogy nem jó az irány. Vagy nem törődsz vele, és továbbra is erre haladsz, vagy elkezded megfigyelni, hogy hogyan csinálják mások, akik eredményesebbek. Ebben a tekintetben fordulhatsz a szponzorodhoz is, mert neki ez a dolga, hogy segítsen. Itt megint útelágazáshoz érsz, mert vagy hallgatsz azokra, akik jól csinálják, és ezzel újra a célod felé haladsz, vagy nem hiszel nekik, és mész tovább rossz irányba. Hidd el, hogy a legtöbb kudarc mögött ez van. Nem figyelnek a navigációra, nem érzékelik, hogy rossz az irány.

Sikerek

2011 óta én annyi mindent megtanultam, hogy szinte kicseréltek. Weblapszerkesztést, szövegírást, neuromarketinget, hírlevél írást, videószerkesztést, megtanultam kamera előtt beszélni, megtanultam, hogyan keltsem fel az érdeklődést, és még sorolhatnám. A network marketing egy életmódváltás, a lehető legpozitívabb irányba. Ha odafigyelsz arra, hogy mit javasol a navigációd. Volt olyan munkatársunk, aki nagyon bátortalan volt. Neki arra lett volna jó az MLM, hogy önbizalmat növeljen. Képzeld el, hogy mennyivel másabb lett volna az élete, ha egy magabiztos, önérvényesítő emberré válik. Sajnos nem akarta eléggé ezt a változást, nem hallgatott a navigációjára.

De olyan is volt, aki sikeresen legyőzte a kamerával szembeni ellenérzéseit, és mára szuper videós bejelentkezéseket készít. Hallottam én már olyan beszédeket a színpadról, hogy szem nem maradt szárazon, teljesen átlagos, hétköznapi hősöktől. Olyan emberek képesek az MLM-ben eredményeket elérni, akik maguk sem hiszik magukról, hogy ennyire jók. Hát van ennél szebb, mint amikor sok türelemmel, biztatással, és tanulással ki tudod hozni magadból is, és a munkatársaidból is a legjobb énjüket?  Megváltozik a gondolkodásmódod, az élethez való hozzáállásod, nem a problémákra koncentrálsz többé, hanem a megoldásokra.

Számomra az igazi MIÉRT

Ez a szakma meg fog próbálni téged is sokkal jobb emberré tenni, teljesen megváltoztatja a gondolkodásmódodat, az élethez való hozzáállásodat. Természetesen csak akkor, ha hallgatsz a beépített navigációra. Ha egy fillért nem keresnék vele, akkor is csinálnám, ezért az előnyért. Sőt, akár még fizetnék is érte, hogy ezt a sok mindent megtanulhassam, hogy megismerjek, és együtt dolgozhassak ilyen nagyszerű, pozitív attitűdű emberekkel, mint akiket itt ismertem meg. Neked milyen a munkahelyi kollektívád? Csupa kedves, barátságos ember, akik segítenek neked, és veled örülnek, ha sikeres vagy? Ugye nem. A network marketingben ilyen emberek dolgoznak együtt.

Életcélok nélkül

És van még valami, amit megfigyeltem. Nagyon sok olyan emberrel találkozom, akinek nincs igazi célja az életében. Egész héten a pénteket várja, egy ember értékét az általa birtokolt tárgyakkal méri le, és maga is ilyen tárgyakat gyűjt. Különösen a saját korosztályomban jellemző a céltalanság. A gyerekek már kirepültek, élik a saját életüket, a házastárssal egyre kevesebb közös tevékenység van ami örömet jelent, és marad a morgolódás, a fásultság, az unalom. Esetleg az unokázás jó esetben, és nagy erőkkel várjuk a nyugdíjat, mert milyen jó lesz majd, ha már nem kell menni dolgozni. A valóságban pedig sok ember a nyugdíjba vonulásával indul el a lejtőn, mert még kevesebb célt lát már az életében.

ikigai

A hálózatépítés célt ad! Csupa nagy betűvel. Van egy csapatod, aki számít rád, akinek fontos vagy. Elvégzendő feladatokat ad, nem engedi, hogy elhagyd magad. Megadja a számodra azt, amit a japánok úgy neveznek ikigai. Csak slágvortokban elmagyarázom a lényeget. Ahogy az ábrán látjátok, a mindennapi tevékenységeinket négy nagy csoportba oszthatjuk, és ezek a halmazok metszik egymást. Van amit szeretünk csinálni, van amit jól csinálunk, amiért megfizetnek, és végül amivel hasznára vagyunk másoknak. Ezekben a közös metszetekben van a passziónk, amit szívesen csinálunk, és amit jól, vagy a hivatásunk, amiért megfizetnek, és ami mások hasznára van, és így tovább.

És a középső rész, ami mind a négy nagy halmazba beletartozik, azt nevezik a japánok ikigai-nak. És a hálózatépítés, ha egy becsületes, jó szakember csinálja, és egy tisztességes céget képvisel, beletartozik abba, amit szívesen és jól csinál, ami jó másoknak, és amiért még meg is fizetik. És tudományos megfigyelés, hogy ha valakinek van ilyen tevékenység az életében, az tetemesen meghosszabbítja az életét, ha szabad ezzel a képzavarral élnem.

Tehát miért multilevel marketing?

Tehát az MLM egy könnyen, kis költséggel, és kevés kockázattal indítható vállalkozási forma, ami passzív jövedelmet eredményez, célokat  és elismerést ad, egy inspiráló, és segítőkész csapat tagja lehetsz, és nyitott, és pozitív gondolkodásmódot alakít ki.

Köszönöm hogy eddig rám figyeltél, most pedig én figyelek rád. Ha értelmes kérdésed van, tedd fel, és válaszolok rá! Ha a felvételt látod, írj kommentet.  Ha csak kekeckedni akarsz, kár a fáradtságért, mert abban nem leszek partner.

Summary
Miért multilevel marketing, mikor van neked rendes szakmád is?
Article Name
Miért multilevel marketing, mikor van neked rendes szakmád is?
Description
Miért multilevel marketing? Vajon mi az oka, hogy komoly emberek is erre adják a fejüket, és még élvezik is? És miért vallanak olyan sokan kudarcot?
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.