+436644248783 info@internetwork.hu

MLM agymosás

Sokan mondják, hogy az MLM agymosás. Az emberek kivetkőznek korábbi önmagukból, megváltozik a gondolkodásuk, és fanatikusokká válnak. Ezt szeretném neked most bebizonyítani. Már 2011 márciusa óta építek ugyanis egy fogyasztói hálózatot, és 7 év agymosása bizony nem marad nyom nélkül. Ha úgy tetszik, most lerántom a leplet, és megmutatom a multilevel marketing igazi arcát, a saját tapasztalataimra támaszkodva.

mlm agymosás

Osztálytalálkozó 36 év után

2018 májusában kaptam egy meghívást, a 36. érettségi találkozónkra, Jászberénybe. Szívesen mentem, mert a szülővárosomba már csak ritkán járok. A szüleim már nem élnek, a rokonsággal nem nagyon (inkább egyáltalán nem) tartjuk a kapcsolatot, de a város, ahol felnőttem, előhozza a régi kedves emlékeket. Csilla, a párom is elkísért, bár a házaspárok „nem érintett” felének nem nagy élmény egy-egy osztálytalálkozó.

Azt is érdekes volt nekünk megfigyelni, az MLM agymosás két elszenvedőjének, hogy az 54-55 éves urak és hölgyek közül ki kért ásványvizet, és ki kért kólát a vacsorájához. Szerintem ezzel elég jó lejön az illető tudatosságának a szintje. Sokan gondolják, hogy az egészség az adott, mindig is volt, és mindig is lesz, nem kell vele különösebben törődni. De az igazi döbbenet akkor jött, amikor mindenki elmesélte, hogy mi történt vele.

Elsöprő többségben voltak azok, akik magukat a gyerekeik szüleivel, sőt az unokáik nagyszüleivel azonosították. Amikor arról beszéltek, hogy mi történt velük, azt mesélték el, hogy mi történt a gyerekeikkel. Mint akinek az élete már semmi mást nem jelent, mint a kirepült gyerekek hazavárása, a hétvégi sütés-főzés, hogy a „gyerek” vihessen magával jó kis hazait. Többeknél éreztem a rettenetet, hogy hamarosan kirepül a „kisebbik” is, és „mi lesz utána velünk?” Félre ne érts, a gyerekeink fontos részei az életünknek, de én sivárnak érezném, ha az életem csak arról szólna, hogy felneveltem a gyerekeim, és innentől csak gyönyörködöm bennük. Olyan is volt, aki azt mondta, hogy ha nem lenne egy 10 éves gyereke is, akkor nem is tudja, mit csinálnának otthon a férjével. Természetesen mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, ahogy neki jó. De nekem a legtöbben nem tűntek nagyon boldognak.

Az MLM agymosás hatásai

Én egy kicsit fel is készültem a beszámolómra, hisz az MLM-ben azt a tapasztalatot is meg kell(ene) mindenkinek szereznie, hogy hogyan tartson meg egy pár perces előadást. Azt, hogy úgy beszéljen, hogy a hallgatóság szívesen hallgassa. Teljesen szakítottam a „Hát velem nem sok minden történt” kezdéssel, és boldogan meséltem arról, amit szeretek, amit fontosnak tartok az életemben.

Igen, én immáron 7 éve MLM-mel foglalkozom, felépítettünk egy jelenleg 770 fős fogyasztói hálózatot, ami 25 országra terjed ki. Havonta rá tudunk költeni az egészségünk megőrzésére kb 150 000 forintot úgy, hogy egy fillért sem kell érte fizetnünk. Fantasztikus emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik nem siránkoznak, nyavalyognak, hanem megoldják, vagy együtt megoldjuk a problémákat. És egy ilyen közösségbe tartozni valósággal szárnyakat ad.

Apropó szárnyak:

A pillanatnyi teljesítményünkkel a legjobbak között vagyunk Ausztriában a cégünknél. És már sikerült egy Dubaj-i jutalomútra is minősülnünk. Van egy működő, saját fejlesztésű módszerünk, amit a munkatársaink másolhatnak, ha akarnak. És vannak céljaink, álmaink, és nem vágjuk a centit, hogy hány év van még hátra nyugdíjig. És ez nekünk az, amit a japánok úgy neveznek, hogy ikigai.

Mennyit ér egy Wallenberg díj?

A beszámolómnak igazából semmilyen látható hatása nem volt, a hétköznapi életben egy társaságban nem szokás egymás sikereinek örülni. (Egy volt osztálytársam Wallenberg díja sem váltott ki látható érzelmeket.) Az, hogy elismerjük, és biztatjuk egymást, az már az MLM agymosás hatása. Hisz a saját sikerünk feltétele, a hozzánk csatlakozott többi ember sikere. Vagyis elemi érdekünk, hogy másokat inspiráljunk, biztassunk, és sikerre segítsünk. (De vajon van ebben valami rossz?)

Igazán csak egy ilyen társaságban jött elő elementáris erővel, hogy mennyivel másabb, amikor DXN-esekkel vagyok együtt. Az osztálytalálkozón „0”, azaz nulla pozitív visszajelzést kaptam, viszont kaptam egy beszólást valakitől, aki annak idején a barátom volt. Igaz, volt már a fejében néhány pohárka pálinka, de azon gúnyolódott, hogy nekem még céljaim vannak. Vagyis amikor valaki szenvedéllyel beszél a céljairól, a vágyairól, az egy „nem agymosott” társaságban nevetség tárgya.

A pedagógus nyomor

Történetesen a volt osztályom nagy többsége pedagógus lett, óvónőtől középiskolai tanárig, és talán ezért hallottunk hihetetlen mennyiségű panaszt a pedagógusok életével kapcsolatban. Tényleg sajnáltam őket, hisz amikor erre a pályára adták a fejüket, nem erre a sok megaláztatásra készültek. Beléjük rúg a hatalom, a szülők, lassan már a gyerekek is. Egy hat hónapos tanfolyamot végzett valaki akarja leellenőrizni, hogy a diplomájuk, amit esetleg egy akadémikus írt alá, érvényes-e még. Én lejegyzeteltem a rengeteg panaszt, mert sajnáltam is őket, és azért is, mert tudnék segíteni nekik. De az első lépést nekik mell megtenni. Az MLM-ben a tanárok, és a sportolók általában sikeresek. Ez a szakma nagy részben tanítás, de nem kevés kitartást is igényel, amit a sportolók már megszoktak. Készítettem egy érkeztető oldalt is a pedagógus célcsoportra.

A legpozitívabb személy

Ha hiszed, ha nem, az egyik legpozitívabb ember az egész társaságban az egykori osztályfőnökünk, Zsóka néni volt, a 80 évével. Ő nem csak a gyerekeiről, és az unokáiról beszélt, pedig neki is vannak. Néhány éve még visszajárt latint tanítani is, amíg el nem esett, és combnyak csonttörést nem szenvedett. Amibe mellesleg ebben a korban már bele is lehet halni. De ő szerencsére nem így járt. Büszkén mesélte, hogy nem rég jelent meg versfordítása, latinból magyarra. Vajon van-e összefüggés, egy célokkal teli élet, és a jó fizikai állapot között? Meggyőződésem, hogy igen. És természetesen nem hazudom azt, hogy csak a network marketing képes célokat adni, hisz Zsóka néni sem épít hálózatot.

De ha az MLM agymosás azt jelenti, hogy odafigyelek másokra, hogy inspirálok, és segítek másokat, akkor büszkén vállalom, hogy agymosott vagyok, és az is szeretnék maradni. És ha el tudsz képzelni olyan agymosást is, ami a koszt, a szemetet, a rossz gondolatokat mossa ki az agyadból, akkor ne félj egy kicsit beleszagolni ebbe a szakmába! Hagyj üzenetet, és igyunk meg egy kávét valahol!

Summary
MLM agymosás. Tényleg igaz, hogy az emberek gondolkodása megváltozik az MLM-ben?
Article Name
MLM agymosás. Tényleg igaz, hogy az emberek gondolkodása megváltozik az MLM-ben?
Description
Az MLM agymosás vajon csak mitosz, vagy valóság? Egy 7 év tapasztalattal rendelkező hálózatépítő most lerántja a leplet a network marketingről. Megismerheted a szakma igazi arcát.
Author
DXN My Way Team
DXN My Way Team
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.