+436644248783 info@internetwork.hu

MLM zsoldosok

Miért van rossz híre az MLM-nek?

A multilevel marketingnek nincs jó híre. Tíz emberből 9,5 elutasítja. Ez sajnos tény. A legjobban olvasott blogbejegyzéseim az „MLM átverés”, és hozzá hasonló keresőszavakra optimalizált cikkek. Az emberek erről akarnak olvasni, talán hogy megerősítsék a már meglévő elutasító döntésüket. Sokan vannak, akik csak annyit fognak fel az egész üzleti modellből, hogy itt hihetetlenül sok pénzt lehet keresni. Ennyi. Magát a működési elvet nem értik, sőt még azzal sincsenek tisztában, hogy a semmivel itt sem lehet pénzt keresni. Mivel 2011 óta része az életemnek a hálózati értékesítés, van benne elegendő tapasztalatom. Elmesélek egy történetet, melyben szerepelnek bizonyos MLM zsoldosok, rávilágítva a részletekre, mert, ahogy mondják, az ördög a részletekben rejlik.

mlm zsoldosok

MLM zsoldosok

Talán te is olyan vagy, akit már megtaláltak valamilyen MLM lehetőséggel. Most képzeld el azt, ha a teljes megjelenésed a közösségi médiában arról szól, hogy egy MLM hálózat sikeres vezetője vagy. Mindenféle hippi-huppi gyémánt szinten állsz, és azok közé tartozol, aki látványosan aktívak. Bizonyos, magukat MLM profinak tartó emberek pontosan rád vadásznak. Hiszen te már úgymond kész vagy. Tudod mit kell csinálni, és tudod, hogy hogyan. Jó esetben hozod magaddal az egész hálózatodat is, szóval abban van a fejlődés – nekik.  Mivel már néhány ilyen MLM bemutatót volt szerencsém végig szenvedni, ki kellett alakítanom egy módszert, vagy ha úgy tetszik cseklistát ellenük.

Facebook jelölés

Mivel az én módszerem pont azon alapul, hogy mutatom, hogy mivel foglalkozom, és hogy mire nyújtok megoldást, idegenek szoktak ismerősnek jelölni, ha felkeltettem az érdeklődésüket. De mielőtt reflexszerűen elfogadnám mindenki jelölését, előbb leellenőrzöm a másik profilját. Ki kell szűrni az őrülteket, a csalókat, és az MLM zsoldosokat is. Hát ez most 2022 márciusában nem sikerült. Ralf ismerősnek jelölt, és mivel egy németországi partnerem a közös ismerősünk volt, elfogadtam a jelölést, de nem szólítottam meg. Biztos voltam benne, hogy akar valamit, talán ajánl valami tanfolyamát, vagy hasonló. Két nappal később kellemes hétvégét kívánt egy messenger üzenetben. Udvarias ember lévén kedvesen viszonoztam, és másnapra megbeszéltünk egy Zoombeszélgetést. Azt azért tisztáztam, hogy bármiről is akar velem beszélni, én nem akarom otthagyni a DXN-t. Erre megnyugtatott, hogy ez nem a Bundesliga, hogy átigazoljunk másik csapatba.

Az MLM legrosszabb arca

Másnap küldött egy Zoom linket, és mondta, hogy egy Leopoldsdorf-i másik valaki is ott lesz a beszélgetésben. Itt már kigyulladt a piros lámpa. Ez ugye a klasszikus hármas beszélgetés, a tipikus „old school” módszer. Nullainformációs meghívás után a szponzor és az ő szponzora „megdolgozza” a jelöltet. Csakhogy én nem voltam jelölt. Azzal kezdték a beszélgetést, hogy én mondjak magamról valamit. Én csak azt kérdeztem, hogy miről is van itt szó, mire készülnek? És akkor kiderült, hogy a rosseb tudja melyik MLM cég terjeszkedik Európában, és hogy a termékek, meg a vízió, és a sok bullshit. Ekkor megállítottam a szóáradatot, hogy az én időm drága, és ahogy azt már tegnap is közöltem, nem hagyom ott a DXN-t. Majd további kellemes vasárnapot kívántam nekik. Ezzel el is búcsúztam.

mlm zsoldos

MLM zsoldos

És most figyelj!

Egy fél óra elteltével arra gondoltam, hogy ezek után talán nincs értelme, hogy ismerősök maradjunk a Facebook-on, és törölni akartam Ralf-ot, de már nem találtam. A messengerben a nevére kattintva nem adott ki semmilyen profilt. Ez csak akkor lehetséges, ha valaki letilt a Facebook-on. Letiltani valakit csak akkor van értelme, ha magunkat szeretnénk megóvni a másik zaklatásától, nem? Azt tartja a mondás, hogy mindenki magából indul ki. Én senkit nem szoktam zaklatni semmivel, de talán neki ez a munkamódszere. Miután egy hazugsággal (hogy nem akar átcsábítani sehova) behívott egy beszélgetésbe, ahonnan én elköszöntem azonnal, fel is égette maga mögött a hidakat. Ez a módszer pont az ellentéte annak, amit mi a DXN-ben tanítunk.

Az ördög a részletekben

MLM kurva

MLM kurva

Kérlek, a saját érdekedben vedd észre a különbségeket, hogy ne keverj össze például engem, ezekkel az „MLM profikkal”. (Valójában MLM zsoldosok ők egyébként, de szívem szerint a „K” betűs szót használtam volna.) Ez a módszer a leglelketlenebb daráló, ami létezik. Azt mondják, hogy bizalom nélkül nincs üzlet. De hogy lehet bizalmat építeni úgy, hogy egy hazugsággal nyitok? És milyen üzenete van annak, hogy ha nem hagytad magad beledumálni valamibe, akkor letiltom a profilod? Ez pont azt jelenti, hogy te – illetve én – mint ember, nem számítunk. Még csak az kellene, hogy egy ilyen emberhez csatlakozzak bármilyen okból is. Hol van itt a vízió? Egy ilyen lépés többet árul el valakiről, mint 100 videó a Youtube-on, ahol bizalmat próbál építeni. Ez a meztelen igazság. Kérlek, soha ne keverj engem össze ilyenekkel! Nálunk a DXN-ben nem kell a termékeket, vagy az üzletet jobbnak hazudni, mint amilyen, mert az éppen elég jó.

MLM valóban erkölcsösen, és profin

Én nem gondolom, hogy az MLM zsoldosok közé tartoznék. Nem tolom a folyót, nem akarok holnap milliomos lenni. Nem nyomulok, nem kamuzok, nem csak eljátszom, hanem tényleg érdekelsz, mint ember. Én nagyon szeretek másoknak segíteni, amíg tisztességesek velem. Ha valaki nem nyitott az üzleti lehetőségre, biztosan nem fogom vele zaklatni. Tisztelem a jogát az önálló véleménynyilvánításra, ahogy másoktól is elvárom, hogy ezt a jogomat tiszteletben tartsák. Ha a terméket nem akarja még kipróbálni sem, az is rendben van. De nem égetem fel magam mögött a hidakat, és bármikor nyitott vagyok egy újrakezdésre. De az is rendben van, ha egy ismerősöm soha nem látja meg a lehetőséget egy tisztességes üzletben, vagy éppen egy másik MLM céghez csatlakozik, mert azt találja hitelesnek.

„Miért NE legyek tisztességes, kiterítenek úgyis?”

A költő után szabadon… Eljátszottam a gondolattal, hogy hogyan tudnék a tükörbe nézni, ha hirtelen fennakadnék az első zacskó pénzen? Mit szólnának a barátaim itt a DXN-ben, akik eddig számíthattak rám, akik hittek a szavamnak. Mert bármennyire elképzelhetetlen is, itt erős barátságok, érzelmi kötődések alakulnak ki szponzor, és szponzorált, alsó-, és felsővonal között. Ez nem is csoda, hisz mindenki, aki tényleg profi az MLM-ben hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra. Megette a fene az egészet, ha ez már csak a pénzről szól. Én arra törekszem, hogy egy olyan kőszikla legyek, amihez bárki szívesen köti a csónakját. Én is ilyen kősziklákat keresek, és szerencsére már találtam is néhányat. A fogyasztói hálózatomat inkább sziklára építem, mint futóhomokra. Szerencsére nem szorulok rá, hogy pénzért cserbenhagyjam azokat, akik bíznak bennem. Viszont nem is ítélkezem azok felett, akik megteszik ezt, csak nem bízom bennük, és semmiképpen nem csatlakoznék hozzájuk. Ennyi.

Miért érdekes ez neked?

Nyugodtan jelölj ismerősnek, ha közelebbről meg akarod ismerni azt, amivel foglalkozom. Te irányítod a folyamatot. Ha csak kicsit érdekel, akkor csak keveset fogok róla elmondani. Ha jobban, akkor többet. Ha csak a ganodermás termékek érdekelnek, akkor csak arról fogok beszélni, ha az üzlet is, akkor megmutatom azt, hogyan lehet empatikus módon, mégis sikeresen, fogyasztói hálózatot építeni. Ismerősök zaklatása nélkül, nullainformációs meghívások nélkül, úgy hogy nem csökken a barátaid száma, hanem ellenkezőleg, éppen hogy növekszik.

Summary
MLM zsoldosok, avagy miért van rossz híre az MLM-nek?
Article Name
MLM zsoldosok, avagy miért van rossz híre az MLM-nek?
Description
MLM zsoldosok, vigyázat! Egy történetben világítok rá az apró, de jelentős különbségekre, mivel az ördög a részletekben rejlik.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.