+436644248783 info@internetwork.hu

A motiváció meglepő természete

 

 

Nagyon kedvelem a TED.com-ot. Érdekes előadások hangzanak el a legkülönbözőbb témákban. Ma a motiváció különös természetéről beszélt egy kutató. Hosszú évek alatt megfigyelték, hogy a klasszikus „ostor – mézesmadzag” ösztönzők csak korlátozott esetekben működnek jól. A legtöbb esetben az ilyen motiváció, ellenkező hatást ér el. Az emberek lassabban, gyengébb hatékonysággal végzik el a munkájukat. Ez a motiváció ugyanis csőlátást okoz. Csökken a kreativitás, ami éppen a kreatív feladatok elvégzésénél hátrány. Mi tehát a helyes motiváció, melyik az a módszer, amelyik bizonyítottan jobb teljesítményre serkent? Tételezzünk fel egy olyan céget, ahol a dolgozók eleget keresnek ahhoz, hogy tisztességesen megéljenek belőle. Egy ilyen munkahelyen az a motiváció vált be, hogy nagyobb önállóságot adtak a munkatársaknak. A Google-nál a dolgozók a munkaidejük 20%-ban azzal foglalkoznak, amivel akarnak. És meglepő módon az új fejlesztések több mint fele, ez alatt az idő alatt jön létre. Vagy a másik érdekes példa a Microsoft Enciklopédiája a Wikipédia ellenében. Az egyiket önkéntesek szerkesztik, a másikat jól fizetett munkatársak. Az előbbiről én még soha nem is hallottam, de a Wikipédiát rendszeresen használom, ha keresek valamit.

motiváció

Hát nem érdekes, hogy amikor szabadon, kényszertől mentesen, egy pontosan kijelölt célért dolgozunk, túlszárnyaljuk a legmerészebb álmainkat is. Pontosan ez a fajta motiváció a titka az mlm-ben elért karriereknek is. Megvan a célod, és teljesen szabadon dolgozhatsz ezért a célért. Akkor, amikor akarsz, és annyit amennyi jól esik. Ha igazán jó céghez csatlakoztál, akkor nincs is kötelező havi vásárlás képében jelen lévő ösztönzés. Ez talán véletlen, talán tudatos, de a kutató a filmben egyértelműen bizonyítja, hogy ez a fajta motiváció, a szabadság, sokkal hatékonyabb, mint az „ostor- mézesmadzag”.

A DXN egyik jelmondata, hogy érezd jól magad az üzletben. Számomra nagyon fontos az a tény, hogy valódi megoldást tudok mutatni nagyon sok ember számára, mind az egészségügyi, mind pedig a gazdasági problémájára. Ha ebben nem lennék biztos, akkor nem csinálnám ezt az üzletet. Ha segíteni akarsz magadon, itt a lehetőség. Keress meg, és beszéljünk! Ha a tájékoztató után mégsem tetszik, amit hallottál, én biztosan nem fogom erőltetni a közös munkát. Én túszokkal nem dolgozom.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.