+436644248783 info@internetwork.hu

„Nincs időm játszani, dolgozom”

Egy már sikeres DXN hálózatépítő elbeszélése alapján…

játszani

Egy munkatársi hírlevelére válaszolta vissza valaki, hogy nincs ideje játszani, mert ő dolgozik, ezért kéri, hogy ne írjon neki több levelet. Írta ezt annak, aki már a DXN-től befolyó jövedelméből él. Minden jel szerint úgy véli, a DXN üzlettel foglalkozni valamiféle bohóckodás, komolytalan emberek passziója. Egy igazán komoly ember dolgozni jár. Nekem Hofi Géza vicce jut róla eszembe:

Két ember beszélget.

  • Magának mi a foglalkozása?
  • Én orális szolgáltatást nyújtok.
  • De hát az a szopás!
  • Azt hiszem, nem érti. Maga mivel foglalkozik?
  • Én targoncás vagyok a Csepel Műveknél, állandó éjjeli műszakban, és 80 000 forint a fizetésem.
  • Na látja, ez a szopás!

Ez a törzsvásárló, vagy hálózatépítő nem értette meg a lényeget. Nagyon sokan azt a kifogást szokták felhozni, hogy nekik nincs idejük ezzel az üzlettel foglalkozni. Én általában visszakérdezek:

–      Ha biztosan tudnád, hogy ezzel 5 000 eurót kereshetsz néhány év múlva, akkor szakítanál rá időt?

Ez elgondolkodtató. Mert azt mondja a népnyelv, hogy arra van időd, amire szakítasz magadnak. Az emberek vágyakoznak a jólétre, de csak kevesek hajlandóak végigmenni a rögös úton. Ne legyenek illúzióid, az út mindig rögös. Minél nagyobb a jutalom, annál rögösebb. A kérdés az, hogy képes vagy-e egy célért évekig dolgozni? Vegyünk egy sportolót, aki az olimpiára készül. Négy éven át ez a cél lebeg előtte, és csak futja a köröket, vagy emelgeti a súlyokat. De koránt sem biztos, hogy fel is állhat a dobogóra, mert lehet, hogy valahol, valaki sokkal keményebben dolgozott ugyanazért a célért. Legalább egy hálózatépítő biztos lehet benne, hogy az elvégzett munkáját megfizetik. Sőt, ugyanazért a munkáért többször is fizetni fognak, ami sehol máshol az életben nem következik be. Egy asztalos megcsinál egy ajtót, amit kifizetnek. De csak egyszer. Nem tud ajtópénzt szedni, minden áthaladótól.

A keleti filozófia azt tanítja, hogy nem a cél az érdekes, hanem a hozzá vezető út. Találd meg a saját utad a célodhoz, és találd meg azokat a társakat, akikkel szívesen mész végig az úton. Egymást segítve, támogatva, jó kedvvel, szeretetben. A fotelben üldögélve, vagy egy hagyományos munkahelyen robotolva nem leszel anyagilag szabad. Ha mégis találtál rá valami módszert, feltétlenül oszd meg velem is. 🙂

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.