+436644248783 info@internetwork.hu

Öngondoskodás – szerintem…

Szeretnék megmutatni egy gondolatmenetet

A 2011. januári magánnyugdíj-pénztárakat érintő intézkedésekkel ténylegesen elindult Magyarországon is az a folyamat, ami miatt az öngondoskodás kell, hogy foglalkoztassa a mai fiatalságot, és a középkorúakat. Ez azonban csak a kezdete annak a változáshullámnak, aminek újabb állomása 2013. január 1-je lesz. Ez a dátum ugyanis vízválasztója a nyugdíjak megállapításának, öregkori bevételeink alakulásának. A www.fixlife.hu cikkírója kiszámolta, hogy mennyit kellene félretennünk havonta, hogy ne kelljen szűkölködnünk életünk alkonyán. Ez egy hagyományos öngondoskodás képlete. Íme:

Egy ma 25 éves fiatal férfinak például, aki pontosan 65 évesen szeretne nyugdíjba vonulni, élethosszát 85 évre „tervezi” és mai reálértéken havi 200 000 forinttal szeretné kiegészíteni állami nyugdíját, aktív évei alatt valamivel több, mint havi 25 000 forintot kell jelen pillanattól kezdve félretennie saját nyugdíjas bevételeinek kiegészítésére.

öngondoskodás

Ugyanakkor egy ma 42 éves nőnek, aki a jelenleg érvényben lévő nyugdíjkorhatárt szeretné kitölteni (62 év), életét 83 évre „tervezi” és mai reálértéken csupán 40 000 forintos kiegészítést szeretne, elég 18 000 forintot megtakarítania öregkoráig erre a célra. (Mindkét esetben egy átlagos évi 8%-os hozammal kalkuláltak.)

Öngondoskodás szerintem:

És most jönnek a saját gondolataim. 25 000 forintból meg lehet venni a cégünknél a 100 pontot, ami a jutalékjogosultsághoz kell, ráadásul ezért finom, egészséges terméket is kapok. És nem 40 év múlva fog havi 200 000-et „fialni”, hanem sokkal hamarabb, ha találok másokat is, akik magukévá teszik ezt a gondolatot. És a jutalék nem is áll meg 200 000 forinton. Szóval gyakorlatilag, ha egy bizonyos terméket fogyasztok, mentesülök attól, hogy pénzt kelljen minden hónapban félretennem. Az a véleményem, hogy ezen érdemes elgondolkodni. És érdemes másokkal is megosztani, mert ha ők is egyetértenek ezzel, már épül is a csapatod, és gyarapszik a jutalékod. Tegnap hallottam egy érdekes történetet. A heti „Sistergő” beszélgetésen mondta valaki, hogy a Naplóban lement gyógygombás riport után (http://tv2.hu/naplo/video/gyogygombakkal-a-rak-ellen#.T70QzG6wS1c.facebook) két olyan ember is felhívta, aki korábban szkeptikus volt a ganodermát illetően. Nem hitt neki. De mikor egy számára tekintély „személy”, a televízió ezt mondja, már hisz. De mi lett volna, ha nem megy le a tv-ben a riport? Lehet hogy úgy élné le az életét, hogy elzárkózna ettől. Holott a gyógygomba az gyógygomba, mit sem tud arról, hogy hisznek benne vagy nem. Ezen múlik minden. Hogy elhiszed, hogy ebben van lehetőség, vagy nem. Felismered a saját lehetőségeidet, vagy elmész mellettük. Elképesztő, hogy milyen sok múlik egy helyes, vagy helytelen döntésen. Szóval dönts helyesen! Keress meg, íratkozz fel a hírlevelemre, hagyj üzenetet! Az informálódás nem kerül semmibe, és egy jó döntéshez elengedetlen.

[wysija_form id=”1″]

  • Amit most tehetsz, hogy beírod a neved, és az email címed.

 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.