+436644248783 info@internetwork.hu

Organo Gold vs. DXN

Az Organo Gold és a DXN összehasonlítása

organo gold

Már létezik egy cikkem erről a témáról, ami egy „átigazolt” Organo Gold munkatárs beszámolóján alapul. A cikk megítélése elég vegyes, volt olyan hozzászóló, aki még feljelentéssel is fenyegetett, mondván, hogy rossz hírét keltem a versenytársunknak. Ezért döntöttem úgy, hogy felteszek néhány kérdést 3 olyan Organo Gold üzletépítőnek, akikhez kapcsolatom volt. A nevüket nem hozom nyilvánosságra, mert ezt nem beszéltem meg velük. Az ő válaszaik alapján leírom, hogy mi a DXN-nél a helyzet ugyanarra a kérdésre. A felelősséget csak a DXN válaszokért vállalom, mert DXN gyémántként ezeket jól ismerem. A célom a tájékoztatás, nem a lejáratás, de amikor úgy érzem, hogy „mókusvakítás” esete forog fenn, akkor azt szóvá fogom tenni. Egy hasonló összehasonlító cikket a Varga gombával itt találsz.

 

  1. A cég a saját farmján termeli, vagy vásárolja ganodermát?

DXN: saját farmja van, 12 hektár Bukit Wang-ban, és 4 hektár Bukit Pinang-ban, Kedah tartományban. Mindkettő szabadon látogatható turisták számára is.

Organo Gold: vásárolja a ganodermát. A velük szerződött farm Fujian tartományban van Kínában, és nem látogatható. Hollandia méretű, és olyan tiszta, hogy még a repülőgép sem szállhat át felette. A kapott információk alapján Kína tibeti oldalán található, de a térkép szerint pont a másik oldalon van, Tajvan magasságában.

Fujian, Kína

(Magánvélemény: semmilyen igazolást nem láttam arra vonatkozóan, hogy repülőgépek nem repülhetnek el felette. Az ilyen információk tipikusan mókusvakítások, mintha azt mondanám, hogy az összes munkásnak boldog a magánélete, mert attól jobban nő a gomba.)

  1. Minőségi igazolások

DXN: ISO 14001, az ausztrál Therapeutic Goods Administration (TGA) minősítés, és a Good Manufactoring Practice (GMP), HALAL. Megtekinthető a honlapon: http://www.dxn2u.com/recognition.php?lang=en

Organo Gold: „Minden ilyen minősítés megvan, be tudom őket kérni.” Biztosan így van, de sehol nem található az OG-s honlapokon. (Magánvélemény: ha megvannak a legrangosabb minősítéseim, amire igazán büszke lehetek, miért nem teszem ki a honlapomra, hogy mindenki lássa?)

Egy videó a DXN termesztési, és gyártási titkairól.

  1. Létezik-e letölthető árlista, ahol látható a visszaosztásra kerülő százalék?

DXN: Minden DXN-es oldal „Letöltések” menüpontján keresztül elérhető az aktuális árlista, amelyen látható a kiskereskedelmi ár, a törzsvásárlói ár, a visszaosztásra kerülő rész, a sales value. Tehát egyszerű matematikai művelettel kiszámítható, hogy a visszaosztásra kerülő rész, hány százaléka a termék törzsvásárlói árának.

Organo Gold: Ígértek, de nem kaptam árlistát, ezért nem tudtam ellenőrizni, hogy valóban 70%-ot osztanak-e vissza. A DXN valóban 70%-nál kevesebbet oszt vissza a termék árából az üzletépítőknek, igaz, az áraink is sokkal jobbak.

  1. Van-e külön üzletépítői, és törzsvásárlói regisztráció?

DXN: csak egyféle van. Mindegy, hogy valaki csak fogyasztó-e, vagy tovább is ajánlja.

Organo Gold: van csak törzsvásárlói regisztráció is, de ha valaki üzletet is akar építeni, szüksége van egy licenc megvételére is. Ez évi 25€ + ÁFA, ha jól értelmeztem.

  1. Mekkora összeg kell az induláshoz?

DXN: 19,20 € + egy termék megvétele. Ha valakik termékcsomaggal lépbe, nem kell fizetnie a regisztrációs költséget, a 19,20-at. A csomagok országonként változhatnak, de Európában a legkisebb DSP csomag nagyságrendre 100€ körül van, a legnagyobb 550 € körül.

Organo Gold: 42 € + ÁFA, ebben két csomag kávékóstoló benne van, plusz venni kell egy csomagot is. A legkisebb 172€ + ÁFA, a legnagyobb 1200 € + ÁFA.

  1. Mi a havi jutalékjogosultság feltétele?

DXN: 100 saját pont megléte az adott hónapban. Ez tisztán kapszulából 70-80 €, tisztán kávéból 120-130 €.

Organo Gold: Van olyan jutalék, aminek nincs feltétele, de az új emberek behozását támogató építkezős jutaléké 50 vagy 100 €, csomagtól függően. Arról nincs adatom, hogy mekkora az a jutalék, amit teljes passzivitás esetén is fel lehet venni.

  1. Mi történik, ha valaki egy ideig inaktívvá válik?

DXN: Semmi. Marad a pozíciója, marad a szintje, és ezzel a százaléka is. Ha nem veszi meg havonta a 100 pontját, azokra a hónapokra nem kap jutalékot.

Organo Gold: Évente meg kell vennie a licencet, amivel együtt jár a webiroda. Ez minden évben 25 € + ÁFA, és akkor marad a pozíciója. Ahogy már az előző pontban írtam, havi saját vásárlás nélkül bizonyos jutalékokra jogosult, bizonyosakra nem.

  1. Milyen online eszközöket biztosít a cég?

DXN: ingyenesen igényelhető weboldalak, webáruházzal felszerelve. Ezek jól személyre szabhatók, „Én történetem”, „Kapcsolat”, és „Blog” írható. Jelenleg 21 nyelven igényelhetőek, és nem kerülnek semmibe. Feltétel azonban az aktivitás. (Havi 100 saját pont, kitöltött „Kapcsolat”, és „Én történetem” aloldal. Zárt intranet oldal, letölthető oktatóanyagokkal, prezentációkkal.

Organo Gold: Évi 25 € + ÁFÁ-ért webiroda, igényelhető saját, többnyelvű weboldallal. Ezek csak nagyon korlátozottan személyre szabhatók, gyakorlatilag a név, az email cím, és telefonszám írható fel a fejlécbe, blogot írni nem tudnak a tulajdonosok. (Magánvélemény: online hálózatépítéshez klasszisokkal jobb a DXN, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy sor Organo Gold keresőszóra jobb helyen jön az oldalam, mint az OG saját oldalai.)

  1. Európai központok

DXN: Egyre több országban van saját központ, aki országon belül számláz, és kiküldi a rendeléseket, ezek általában 100 € rendelési érték felett ingyen kerülnek kiküldésre. Azokban az országokban, ahol még nincs központ, Pozsony az illetékes, onnan az ingyenes kiküldés határa az 500 € feletti rendelés. Ez nem vonatkozik Svájcra, és a Kanári szigetekre.

Organo Gold: 3 központ van, akik számláznak, és küldenek, Hollandia, Lengyelország, és valahol Dél Európában. Ingyenes küldés 500€ rendelési érték felett.

Magánvélemény: Továbbra is úgy látom, hogy a DXN elsődlegesen azt támogatja, hogy az emberek fogyaszthassák a ganodermát. A visszaosztásnál a magasabb szintű hálózatépítőket jutalmazza jobban, és nem az elején „fizet”. Viszonylag hamar elérhető azonban az az állapot, amikor a törzsvásárló már ingyen kávézik. Az Organo Gold sokkal inkább az üzletépítőket támogatja, magasabb árakkal, és ezen keresztül magasabb jutalékokkal. Véleményem szerint ezzel az a baj, hogy amikor már feladja valaki az üzleti álmait az Organo Golddal kapcsolatban, akkor keres egy olcsóbb ganodermás kávét, és azt issza, mindenféle üzleti érdek nélkül. Ez nekem kicsit a cirkuszi tányérpörgetésre emlékeztet, vagyis állandóan motiválnom kell a munkatársaimat, különben abbahagyják. Az anyagi érdek nélküli elégedett törzsvásárlóknál erre nincs szükség. Aki nagyon jól tud embereket motiválni, újra és újra rávenni őket a fogyasztásra, annak jó választás az Organo Gold. Aki pedig elsődlegesen ingyen akar minőségi kávét fogyasztani, és stabil fogyasztói hálózatot szeretne felépíteni, – különösen, ha ezt online szeretné – akkor a DXN-nél jelenleg nincs jobb. Iratkozz fel a hírlevelemre, és mindent megtudsz!

[wysija_form id=”2″]

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.