+436644248783 info@internetwork.hu

A pénzkeresés 4 akadálya

Ezeket ne kövesd el, ha fogyasztói hálózatot építesz

Öt éve foglalkozom hálózatépítéssel. Sehol nem vagyok a „nagyokhoz” képest, de már jó sokat tanultam. Megfigyeltem a saját csapatomban lévő munkatársakat. Vannak természetesen sikeresek, és vannak olyanok, akiknek nem jön össze a pénzkeresés. Összeszedtem a legjellemzőbb sikertelen típusokat, akik egészen addig nem lesznek, nem lehetnek sikeresek, amíg nem változtatnak a hibáikon. Ha elolvasod ezeket, lehet, hogy magadra ismersz, ami már fél siker. Ha ismered a hibáid, a legjobb úton jársz, hogy kiküszöböld őket.

pénzkeresés

A bátortalan:

Nem meri az ismerőseit megszólítani a termékkel, vagy az üzlettel, mert attól fél – jogosan, – hogy elutasítják. Pedig ez az elutasítás nem nagyobb, mintha mondjuk valaki nem kérne sört egy társaságban, mert kocsival van. Na, és akkor mi van? Azon általában egy normális ember nem bántódik meg. Sajnos a bátortalan MLM-es még arra is hajlamos, hogy kiválaszt bizonyos embereket az ismeretségi köréből, és beléjük képzeli, hogy mennyire jó lenne nekik az üzlet. Utána pedig elkezd aggódni magában, hogy jaj, csak el ne rontsam, amikor szóba hozom. Pedig nem bizonyos embereket kell megkeresni ezzel, hanem bizonyos számú embert. Minden sikeres MLM vezető elmondja, hogy a hálózatépítés a nagy számok alapján működik. Sok embert kell megszólítani, és abból lesz elég, aki az üzletet csinálni, a terméket fogyasztani akarja. Ennyi.

A taníthatatlan:

Beregisztrál, és elkezdi osztani a weboldala linkjét, a Facebook-on. Nem egy érkeztető oldalét, ami ügyesen meg van írva, hogy a célcsoport figyelmét felhívja a MEGOLDÁSRA, amit azok keresnek, hanem a nyitóoldalét. És a link alá gondosan odaírja, hogy: „Itt tudsz regisztrálni”. Ez így már 10 évvel ezelőtt sem működött. Természetesen neki sem működik. Közülük néhányan a szponzorukat nyaggatják valamiféle titkos képletért, ahogy a szponzor sikeres lett. Pedig nincs képlete a sikernek, hacsak az nem, hogy tanuld meg a hogyant, és utána csináld szünet nélkül elég hosszú ideig. Ha elmondod, vagy megmutatod neki, hogy hogyan csinálod, vagy nem érti, vagy hülyeségnek tartja, de semmiképpen nem másolja. Bocs, de ez is egy szakma, vannak fogásai, amiket meg kell tanulni. A network marketing nevében is benne van, hogy marketing. Nem szabad elfelejteni, hogy a világ legjobb terméke, vagy üzlete is eladhatatlan, jó tálalás nélkül.

A motiválatlan:

Vannak olyanok, akiknek vagy nincsenek álmaik, céljaik, vagy túl kényelmesek ahhoz, hogy kemény munkával megvalósítsák ezeket. Sok olyat ismerek, akik valamiféle lottószelvénynek gondolják a regisztrációt. Belépnek, pláne ha nem is sok a regisztrációs díj, aztán várják a sült galambot. Az MLM-mel foglalkozók nagy százalékára nnem lehetne bíróság előtt rábizonyítani, hogy hálózatépítők, mert nincs rá tanú. Pedig ha jobban belegondolunk, ha valamit könnyen, szinte munka nélkül meg lehetne csinálni, akkor teljesen kizárt, hogy vagyonokat lehessen vele keresni. Sokszor azt tapasztalom, hogy a szinte kilátástalan helyzetben lévő emberek a legsikeresebbek. Én kimondottan örülök, ha „kisemberek” érdeklődnek az üzletem iránt. Azt tapasztaltam, hogy a jó keresettel rendelkezők nem elég motiváltak ahhoz, hogy végigmenjenek a rögös úton. A jó élet legnagyobb ellensége az elég jó élet, és az itt nagyon tetten érhető.

Aki szégyelli:

Hát, igen. Van, akinek ciki a pénzkeresés ezen módja. Van rengeteg olyan hálózatépítő, aki csak ugatja a szakmát, és a rossz hozzáállás szorgalommal párosulva, komolyan rombolja a szakma hírnevét. Természetesen ezek közé én sem szeretnék tartozni, és hitem szerint nem is tartozom. De meg vagyok győződve arról, hogy maga az MLM szakma nem szégyellnivaló. Ennyire demokratikus dolgot nem is ismerek még egyet. Számtalan, de számtalan példa van arra, amikor egyszerű, hétköznapi emberek olyan életszínvonalat teremtenek vele, amilyenre a végzettségük, vagy a születésük alapján soha nem emelkedhetnének fel. Persze meg kell érte küzdeni. De az emberek nagy része végigküzdi az életét, hihetetlen teljesítményt nyújtva, csak éppen rossz célért. Olyanért, ami soha nem fogja felszabadítani. 40 év kemény munkája után elmegy nyugdíjba nyomorogni, vagy tovább dolgozik, és szinte menet közben hal meg. Én nem értem őket, tényleg.

Remélem segítettem abban, hogy mire figyelj, ha egy MLM cégben dolgozol, hogy összejöjjön neked is a pénzkeresés. Ha pedig szeretnéd jobban megismerni az én üzletemet, keress meg! Informálódni igazán megéri, és pénzbe sem kerül, meg elköteleződnöd sem kell. Hagyj üzenetet, vagy töltsd ki a kérdőívet! Nyugi, ha akarod, menni fog, hiszen nem ördöngősség. 🙂 

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.