Tanösvény egy teljes élethez

Az életed értelme nem lehet a robotolás!

A missziónk:

Minél több embernek megmutatni ezt az utat, amivel teljes életet élhet. Egészségben, jólétben, egy jó közösség tagjaként, másokat segítve, érzelmileg, mentálisan, és anyagilag is gazdagodva. Létezik egy ilyen „tanösvény”, csak kicsit „szét kell hajtani az aljnövényzetet”, hogy láthatóvá váljék.

Te is érzed így néha?

Néha úgy érzem, hogy az élet semmi másról nem szól, csak reggel felkelünk, munkába rohanunk, aztán este haza, ahol vár a házimunka, és az ágyba zuhanunk. Egyik nap olyan, mint a másik, és várjuk a pénteket. A hétvége olyan gyorsan telik el, mint egy villanás. 

Az ember élete nem szólhat csak erről!

Gyerekként tele voltunk álmokkal, de aztán a környezetünk, és a tapasztalataink megtanítottak arra, hogy az álmok nem válnak valóra. Jobb, ha szépen a mérce alá guggolunk mi is, és nem lógunk ki a sorból. Ha valamiben jók vagyunk, az az, hogy kiválóan le tudjuk csökkenteni a vágyainkat. Inkább szenvedünk, mint hogy kockáztassuk a jelenlegi, nem túl rózsás helyzetünket.

De tudod, mit sajnálunk igazán?

A kutatások szerint az emberek az életük végén azt bánják leginkább, amit NEM próbáltak meg. Soha nem bánták azokat a dolgokat, amiket megpróbáltak. Ez még akkor is így volt, ha belevágtak valamibe, és kudarcot vallottak. Életünk végén azt sajnáljuk igazán, hogy nem éltünk. Egy barátom azt mondta nemrég:

„Ha kiderülne, hogy halálos beteg vagyok, az utolsó heteimben mindent kipróbálnék, amit eddig nem tettem.”

De miért kellene addig várni?

Az álmokat igenis meg lehet valósítani! Istennek, vagy az univerzumnak (kinek-kinek világnézete szerint) nem az a célja velünk, hogy állatként éljünk. Az élet célja a tapasztalás, és a tapasztalatokért meg kell szenvedni. A kényelmes út egy csapda. Még soha senki nem valósította meg az álmait kényelmesen, egy csapásra, munkabefektetés nélkül.

Mit ajánlunk?

Igazából egy életmód programot. Ezen az úton haladva a saját egészséged megőrzésével kezdve, a mások segítésén, és hasznos tudás megszerzésén át, egy igazán befogadó, és empatikus közösség tagjaként, életcélt, anyagi gyarapodást, szabadidőt, és egy kiteljesedett életet.

Szerinted ez lehetetlen?

Azt gondolod, hogy ez biztos valami szekta? Az internet tele van csalókkal, ez tény. De kizárható-e, hogy becsületes ajánlatok is vannak? Mi van akkor, ha igazat beszélek, és te tényleg ezt keresed már évek óta?

Mit kockáztatsz?

Szerintem az égvilágon semmit. Megadod az emailcímed, és kapsz tőlem kétnaponta információkat. Ez alapján eldöntöd, hogy ezt kerested-e. Ha nem, leíratkozol, és éled tovább az életed, ahogy akarod. 

Melyik pirulát választod?

Ha a kéket választod,

maradnak a mini vágyak, a „Tesco gazdaságos” eredmények, a közepes életminőség, a panaszkodás, a reménykedés egy jobb életben. Marad a szájtépés a Facebook-on, a langyos pocsolya, a mások hibáztatása a saját elrontott döntéseink miatt. És a végén marad a sajnálkozás, hogy milyen kár, hogy nem mertem soha megpróbálni, és az a pocsék érzés, hogy eltelt az életem, úgy, hogy azt sem tudom, hogy milyen lehet élni.

Ha a pirosat választod,

a tapasztalatot választod. Mutatok egy olyan világot, ahol a tanulás, és a munka valódi eredményeket szülnek. Része lehetsz egy csapatnak, amely megbecsül, és elismer, megvéd, és támogat. 2011 óta vagyok része ennek a csapatnak, és én aztán legendásan kockázatkerülő típus vagyok. Ha őszintén visszagondolok, soha nem vállaltam ezzel semmilyen kockázatot.

8 + 1 érv, hogy a piros pirulát válaszd

  1. Nem veszíthetsz semmit vele, csak nyerhetsz.
  2. Még akkor is javíthatsz az egészségeden, ha alapvetően renden lévőnek gondolod.
  3. Segíthetsz a barátaid, és ismerőseid egészségén is, és segíteni jó.
  4. Rengeteg igazán hasznos tudást szerezhetsz meg. Olyanokat, amelyek az élet minden területén jól jönnek.
  5. Anélkül, hogy fel kellene adnod a jelenlegi baráti kapcsolataidat, egy befogadó, és támogató közösség tagja leszel.
  6. Ez a tevékenység életcélt ad. Cél nélkül az ember nem érzi jól magát, és csak vegetál.
  7. Bizony van ebben pénz is, mert az élethez arra is szükség van.
  8. Ha van elég pénzed, akkor szabadon rendelkezhetsz az idővel, ami mindannyiunknak véges.
  9. Egészségesen, jólétben, elég szabadidővel rendelkezve, szabadon élve, szerintem valamennyien boldognak érezhetjük magunkat.

Még egy fontos dolog!

A nem döntés is döntés. Amikor látszólag nem döntök, akkor nemleges döntést hoztam. Ezért dönts úgy, ahogy jónak látod. Viszont légy tudatában annak, hogy a döntésed nagyon is befolyásolni fogja a hátralévő életed.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.