+436644248783 info@internetwork.hu

Tudatos életmód

Ebben a cikkben a tudatos életmód fontosságáról fogok írni. Ha velem tartasz, be fogom mutatni neked, hogy tudatos gondolkodás nélkül, csak egy fejőstehén lehetsz, a rendszer haszonélvezői számára. Ha ezt nem szeretnéd, fogok tudni neked egy megoldást mutatni arra, hogyan élhetsz teljes életet, kikerülve a csapdákat.

A fogyasztói társadalom csapdái

Én Ausztriában élek, ahol európai viszonylatban is magas a dohányosok száma. Tizenéves kamaszok, egyik kezükben a cigarettával, a másikban az energiaitalos dobozzal mennek bulizni. Abban a biztos tudatban, hogy az ő testük soha nem fog elkopni, égetik a gyertyát mindkét végén. Természetesen szép hasznot hajtva az egészségüket romboló termékek gyártóinak. A tudatos életmód a számukra talán annyit jelent, hogy maguk döntik el, hogy melyik fajta cigarettát veszik meg. Egy fiatal szervezet mindent kibír. Hadházi László szerint 30 éves korodig a fejed kinő, ha kell. 🙂 (Bár szomorú tendencia, hogy egyre több fiatal szenved már valamelyik tipikusan civilizációs betegségben.)

tudatos életmód

Ez az önpusztító életmód aztán a középkorúaknál már megbosszulja magát. Európa túlsúlyos, és egyre betegebb. Az olcsó élelmiszerek nem véletlenül olcsók. Olyan alapanyagokból készülnek, amiket jobb volna inkább nem elfogyasztani. De jó az ízük, és csábító a külalakjuk. Hát vesszük őket, és elhisszük a marketingesek szövegét, hogy ez „jár nekünk”. Még hogy tudatos életmód… Újra csak keresnek rajtunk. Az élelmiszeripar, és a gyógyszeripar. Hiszen ekkorra már magas a vérnyomásunk, a koleszterin-, és a vércukor szintünk.

Az ötvenesek sokszor már csak vonszolják magukat a hatalmas túlsúly, és a különböző nyavalyáik miatt. És fogyasztanak, természetesen. Gyógyszert, és olcsó élelmiszert. És várják a nyugdíjas kort, amikor végre már legalább dolgozniuk nem kell. Sokan éppen a rossz egészségi állapotuk miatt nem is húzzák ki a nyugdíjig. Nem tudom, hogy vajon ők gondolnak-e a fiatal éveikre, amikor olyan tempóban pusztították az egészségüket, mintha muszáj lett volna.

És aztán elkövetkezik az élet alkonya, amikor már szinte gyógyszereken élnek, hatalmas hasznot hozva a gyártóknak. A legtöbben nem is nyugdíjasok sokáig, ha érted, mire gondolok. Ennyi az élet.

A tudatos életmód szerintem

Én azt gondolom, hogy ebből a sorsból csak akkor van kiút, ha az egyén megérti ezeket a csapdákat, és tudatosan keresi az alternatív lehetőségeket. Ha ellenáll az ügyes marketingcsábításoknak, és megpróbál mindig a függöny mögé belesni. Arra, hogy valaki miért kezd el fiatalon dohányozni, van egy elméletem. Nem hiszem, hogy azért, mert élettanilag arra vágyik, hogy a tüdejébe füstöt szívjon be. Szóval egy tudatosan gondolkodó ember átlátja, hogy mi az, ami értelmetlen, és azt nem teszi. Az energiaitalok főleg koffeinből, és cukorból állnak, és rövid időre megemelik az ember energiaszintjét. De nem kicsit károsak. Olyan koffein, és cukor bomba az egész, hogy a fal adja a másikat.

De mi a megoldás?

Ennek például jó alternatívája lehet a ganodermás kávé, a ganodermás tea, vagy a ganodermás kakaó. Ugyanis a ganoderma tehermentesíti a májat, és vagy 30% többlet energia szabadul fel, amit már érezni lehet. Ez valóban energiaital, gyakorlatilag átcsoportosítja a megspórolt energiát.

A ganoterapeuták szerint egy dohányos ember, ha közömbösíteni szeretné a dohányzás káros hatásait, egy fél megadózis ganoderma kapszulát kellene fogyasztania naponta. Csak a ganodermának nincs reklámja, csak szájról-szájra terjed a jó híre. Ugyanis a hatályos jogszabályok tiltják, hogy azt állítsam, hogy bármiféle pozitív hatása lenne az egészségre. Ezért én ilyet nem is mondok. Hagyjuk az egészséget! Csak annyit állítok, hogy pénzt lehet keresni a ganodermával. És ezzel a passzív jövedelemmel „felfegyverkezve”, nem kell megvárni a nyugdíjkorhatárt, és nem kell azon aggódni, hogy vajon melyik politikai hatalom nyúlja le a nyugdíjadat. Mi Csillával, a feleségemmel mára már 300 – 400 €-t költünk havonta táplálékkiegészítőkre úgy, hogy az egy fillérünkbe sem kerül. (Ha forintban érdekel az összeg, szorozd be az aktuális árfolyammal.) Szerintem ennyit kevesen költhetnek erre. Én azt gondolom, hogy a tudatos életmód megadja azt a választási lehetőséget neked is. Dönts helyesen, keress meg!

[contact-form-7 id=”197″ title=”Észrevétel”]

SN Rádió, életmód magazin.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.