+436644248783 info@internetwork.hu

Túszejtők a hálózatépítésben

Kommunikáció broadcastig jelleggel

túszejtők

Szívesen töltök időt a facebook-on, mivel nem nézek tv-t, onnan szerzem az információimat. Egy alkalommal a steviáról osztott meg tapasztalatokat egy ismerősöm, és mivel erről véletlenül pontos információim vannak, hozzászóltam. Kialakult egy kis eszmecsere, aminek hatására valaki bejelölt ismerősnek, amit én általában el szoktam fogadni. Szívesen beszélgetek hasonló gondolkodású emberekkel. Viszont ami ez után következett, az volt érdekes. Ez az új ismerős felvett egy egészséggel foglalkozó csoportba. Ennek még örültem is, azt gondolván, hogy itt valami természetes gyógymódokról, és gyógynövényekről folyik diskurzus, mindenki hasznára. Hát tévedtem. Itt ugyanis csak a csoport adminisztrátorai, a meghívóm és a férje oszthattak meg bejegyzéseket, és csak ők posztolhattak. A többiek – 320-an – csak hozzászólhattak ezekhez a posztokhoz. Hamar kiderült, hogy ezek túszejtők, és itt egy mlm cég termékeinek a népszerűsítése folyik, szerintem rendkívül amatőr színvonalon.

Elgondolkoztam azon, hogy ezeknek az embereknek a szponzora nem tanított semmit? Vagy tényleg működő módszernek tartják emberek túszul ejtését? Nekem folyamatosan meg kell küzdenem a rajongói oldalam minden egyes lájkjáért, és ha nem tetszik valakinek a megosztott kép, vagy bejegyzés, azonnal megvonja a tetszését tőlem. Ők meg csak meghívnak több száz embert egy csoportba, és lenyomják a torkukon a terméküket. Legalábbis így gondolhatják. Pedig szerintem senki nem szereti, ha túszejtők kezébe kerül. Én is kiléptem a csoportból.

A baj csak az, hogy ők is az én renomémat rongálják. Aki velük találkozik, azt hiszi, hogy ez a hálózatépítés lényege. Embereket túszul ejteni, és lenyomni a torkukon az egészet. És nekem duplán kell dolgoznom, hogy a rossz szájízt elfeledtessem a jelöltjeimmel, és helyette a megoldást lássák, amit nyújtani tudok. Mert az mlm tényleg egy jó megoldás azoknak, akik nem akarják az életüket egy mókuskerékben tölteni. De az a feltétel, hogy legalább jó közepes szinten el kell sajátítani az emberekkel való kommunikációt, és napi rendszerességgel kell néhány egyszerű feladatot elvégezni. Mi nem vagyunk túszejtők!

Hasonlóképpen imádom még azokat az mlm zsoldosokat, akik nem ejtenek túszul ugyan, de több hálózatot is építenek, és rólam is azt hiszik, hogy több lovat is megülök egyszerre. Hát nem! Csak ezt az egyet csinálom, szívvel-lélekkel, és soha nem akarok mást csinálni. Imádom a céget és imádom a terméket. És nagyon jó érzés, amikor segíteni tudok azoknak, akik elfogadják ezt a segítséget.

A tanácsom tehát: tanuld meg hogyan kell jól csinálni, és fejlődj folyamatosan. Nem fog jobban menni az üzlet, ha minden mlm céghez belépsz, és különösen engem hagyjál vele békén.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.