+436644248783 info@internetwork.hu

Vállalkozás indítása előtt

Néhány fontos dolog, amit a legtöbben nem tudnak

Vállalkozás indítása előtt a legtöbben jó alaposan utánanéznek a költségeknek, a kockázatoknak, esetleg még piacot is kutatnak. Mégis megdöbbentő, hogy milyen sok vállalkozó szellemű ember nincs tisztában sok olyan fontos ténnyel, ami a vállalkozása csődjéhez, vagy a vegetálásához vezethet. Ha te is úgy érzed, hogy több van benned, mintsem hogy alkalmazottként robotolj, akkor ezeket a fontos tényeket ismerned kell, vállalkozás indítása előtt.

vállalkozás indítása

Vállalkozás indítása előtt, vajon gondoltál-e mindenre?

A hagyományos vállalkozás kockázatai

A kockázatok mértéke természetesen függ a vállalkozás jellegétől. Nagyon nem mindegy, hogy mekkora tőkét kell beletenni, milyen eszközpark, raktár, személyzet szükséges. Mennyire biztos a piac, mennyire jó a terméked, vagy a szolgáltatásod. Az emberek általában a saját szakmájukban, esetleg hobbijukkal összefüggő vállalkozást indítanak. Mert ahhoz értenek jól, és azt gondolják, hogy az elég. Mennyire tévednek! A legnagyobb kockázat ugyanis az, hogy nem értenek a marketinghez. Hiába jók a szakmájukban, vagy szakértők a hobbijuk terén, ha nem tudják értékesíteni a termékeiket, vagy a szolgáltatásaikat, fel fog kopni az álluk.

Mi az a tényező, amire nem gondol senki?

Van néhány speciális szolgáltatás, ami remekül elboldogul minimális marketinggel is. Ilyenek például az autómentők, a duguláselhárítók, esetleg a tv szerelők. Hiszen amikor baj van, azonnal hívod a legközelebbi szolgáltatót, és nem nagyon versenyezteted meg a többivel. Igaz? Ha a faluban csak egy virágbolt van, valószínűleg tőle veszed meg a virágcsokrot a feleséged születésnapjára. Persze rögtön más a helyzet, ha másnak is eszébe jut, egy kertészeti vállalkozás indítása. Akkor már az fog talpon maradni, aki jobban ért a marketinghez. Tudod hányszor hallottam már, hogy: „Tönkre ment a vállalkozásom, mert rám nyitottak egy másik éttermet.”? Nagy hibát követsz el, ha pénzt fektetsz olyan vállalkozás indításába, ami csak akkor tart el téged, ha, és ameddig nincs konkurenciája.

A DXN vállalkozás alternatívája

Most mondok néhány olyan előnyt, ami nem lehet überelni. A network marketing legfontosabb eleme a marketing. Aki nem lesz sikeres egy MLM vállalkozás indítása kapcsán, az azért bukik el, mert nem tanulja meg a marketinget. Nem tanulja meg úgy tálalni a terméket, vagy a szolgáltatást, hogy vonzó legyen mások számára. Ha hagyományos vállalkozást indított volna összehasonlíthatatlanul nagyobb tőke befektetésével, az is tönkrement volna.

Tehát ha te kockázat nélkül elindítasz egy DXN vállalkozást, tét nélkül megtanulhatod a marketingfogásokat. Addig csiszolhatod a technikádat, amíg nem megy jól. Kapsz egy webáruházat, teljes háttérkiszolgálást, a kategóriájában verhetetlen minőségű, és árú termékeket, és egy huncut vasat sem kell befektetned, nem áll benne a pénzed a raktárkészletben. Nem cseszeget az adóhivatal, nem rak rá inkasszót a számládra mindenféle mondvacsinált indokkal.

Van néhány ismerősöm, aki inkább hagyományos vállalkozást indított. Kertészet, kozmetikai szerek internetes árusítása, masszázs, stb. És látom a Facebook-on a megosztásaikat, a reklámjaikat, a kampányaikat. És mivel én már hat éve a legjobbaktól tanulom a marketinget, azonnal látom, hogy ők meg nem. Semmi közöm hozzá, hogy milyen jó prosperál a vállalkozásuk, de ha úgy marketingeznék, mint mi a DXN vállalkozásunkat, sokkal jobban menne, az biztos.

Na, ezt kapd ki!

Tudod te, hogy mekkora malacod lenne, ha csatlakoznál hozzánk a DXN-ben? Egy MLM rendszerben, ha jó szponzort választottál, az ő összes tudását megkapod. Mindent, amit ő már kipróbált, és kicsiszolt. Prezentációs technikát például. Hogy milyen egy jó bemutató. Nemrég volt szerencsém megnézni egy smoothy bemutatót. Egy vállalkozó házaspárt tartotta, de szerintem ők sem tanultak soha prezentációs technikát. Nekem meg sajnos azonnal kikiabáltak a hibák, amiket vétettek. Apropó, itt találsz egy webkonferenciát az inspiráló nyilvános beszéd 9 titkáról.

Ha a munkatársaim lennének a DXN-ben, ingyen megtanítanám nekik azt, hogy hogyan lehet úgy bemutatni egy szolgáltatást, vagy egy terméket, hogy a közönség akarja azt. Ha vállalkozás indítása jár a fejedben, gondolj arra is, hogy lehetnek olyan helyzetek, amikor be kell mutatnod a terméked, vagy a szolgáltatásod. És nem árt, ha azt jól teszed.

A keresőoptimalizálással, vagy más néven seózással hogy állsz? Mert tőlem azt is megtanulhatod. Megmutatok mindent, fogom a kezed, amíg jól bele nem tanulsz. Képben vagy a Facebook kampányok, és hirdetések terén? Van már hírlevél sorozatod? Tudsz érkeztető oldalakat készíteni? Nekünk már elég jól megy ez. Volt olyan kampányunk, amikor naponta 40 ember iratkozott fel a hírlevelünkre. De a 3-4 mindig megvan. És a hírleveink megnyitási aránya 40% felett van. Tudod miért? Mert folyamatosan képezzük magunkat, hisz a DXN-ben ez a legfőbb dolgunk. Nem kell törődni a gyártással, a kiszolgálással, a raktárkészlettel, semmivel. Tőlünk ezt is megtanulhatod, mert átadjuk a tudást, a know how-t, és az összes tapasztalatot. Még a hírlevelek, érkeztető oldalak szövegét is.

Mikor leszel szabad?

Arra gondoltál-e már, hogy a vállalkozásod rabszolgája leszel-e, vagy egyszer majd időd is lesz, hogy élj? Tudod, mikor lehetsz szabad egy hagyományos vállalkozás tulajdonosaként? Ha majd annyira sikeres leszel, hogy felvehetsz magad helyett egy ügyvezetőt jó pénzért, aki helyetted viszi a céget. Persze ha van annyira jó, hogy nem teszi tönkre. És ha nem csap be, nem lop meg, nem dolgozik saját zsebre.

A DXN-ben elég néhány év, hogy a passzív jövedelmed kiváltsa az alkalmazotti béredet, és egy ügyesen felépített hálózat növekedése folyamatos. Akkor is, ha te épp nyaralsz valahol. Tudod miért? Mert egy hálózatban mindenki – kivéve a csak termékfogyasztókat – a saját üzletét építi. Magának dolgozik, a saját jövőjét építi, tehát nem kell noszogatni, meg a körmére nézni, mint egy alkalmazottnak. Mert nem is alkalmazott.

Döntsd el, hogy neked melyik a szimpatikusabb!

Gondold végig az előnyöket, és döntsd el, hogy neked melyik tűnik okosabb választásnak! Vállalkozás indítása a hagyományos keretek között, vagy inkább a DXN velünk. Bár igazából a két opció csupán az, hogy amit meg kell tanulni, sok pénz kockáztatásával tanulod meg, vagy fillérekért kockázatmentesen.

Summary
Vállalkozás indítása előtt, többek között gondoltál erre is?
Article Name
Vállalkozás indítása előtt, többek között gondoltál erre is?
Description
Vállalkozás indítása alapos felkészülést igényel. Rengeteg dolgot jól meg kell fontolni. Érdekes, hogy a legtöbb ember ezekre a dolgokra nem is gondol, ezzel nehéz helyzetbe hozza magát. Ha épp vállalkozást tervezel, fusd át ezt a cikket, nehogy ezen múljon a sikered.
Author
DXN My Way Team
DXN My Way Team
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.