+436644248783 info@internetwork.hu

Varga gomba vagy DXN

Segítek neked választani

Amikor valakinek beszélek a DXN-ről, és a ganoderma gombáról, nagyon sokan nekem szegezik a kérdést: „Ez olyan, mint a Varga gomba?”

Ezért döntöttem úgy, hogy szentelek némi szabadidőt arra, hogy utánanézzek, hogy mennyiben vagyunk mi olyanok, mint a Varga gomba. Előre szeretném bocsájtani, hogy nem célom, hogy lejárassam a konkurens céget, sőt.  Azt gondolom, hogy a Varga gomba tulajdonképpen a harcostársunk, viszont szeretném az olvasót arról tájékoztatni, hogy milyen kritériumokat kell figyelembe venni, ha valaki ganodermát szeretne fogyasztani.

varga gomba vagy DXN

Hogy állunk a minőséggel?

Az első, és talán legfontosabb, hogy a ganoderma gombának 200 alfaja van, aminek nem egyforma a hatóanyag tartalma. Ebből a DXN 6-ot választott ki termesztésre. Nyilvánvalóan a 6 legjobbat. Ez 23 évvel ezelőtt történt, azóta folyamatosan szelektálják a legjobb egyedeket, és azokat termesztik tovább. A Varga gomba esetében fogalmam sincs, hogy melyik alfajt termesztik, és azt sem tudom, hogy mióta. Nem találtam róla semmit.

A másik fontos dolog az, hogy a gombák 30-szor annyi tápanyagot, és káros anyagot, pl. permetezőszereket, stb. szívnak magukba a talajból, mint a növények. Ezért rendkívül fontos, hogy egy gyártó tisztában legyen a ganoderma gomba forrásával, a termőtalaj tisztaságával. A DXN-nek ez könnyű, mert a saját farmján termeszti a gombát, saját maga. A Varga gomba honlapján nem találtam információt erre vonatkozóan sem.

A világon a DXN rendelkezik a legmagasabb minőségi tanúsítványokkal, már ami a ganodermát illeti, amiket cég független grémiumok adtak ki, pl. a Lloyds, vagy az Ausztrál Egészségügyi Minisztérium. A minőségi igazolások listája megtekinthető az anyacég honlapján.  A Varga gomba honlapján nem találtam erre vonatkozóan semmit. Mivel tudom, hogy pl. egy ISO 14001-es tanúsítványt milyen hihetetlenül nehéz megszerezni, és milyen szigorú feltételeknek kell megfelelni, gondolom, minden cég büszkén hirdetné a honlapján, ha rendelkezne vele.

Mi az ár/érték arány?

A Varga gomba Caronax nevű készítménye négy gyógygombát tartalmaz, ebből a ganoderma, vagy magyarul pecsétviaszgomba tartalma 100 mg, kapszulánként. Természetesen nem kételkedem benne, hogy a többi gomba is kiváló hatású, különben nem lennének beletéve. (A hernyógombáról meg pontosan tudom is, hogy mennyire jó.) De mivel a DXN nem keveri egy kapszulába a különböző gyógygombákat, ezért egy milligrammra vetítve kell számolnom. A Caronax-ból 92 Ft-ba kerül egy kapszula, vagyis ez az 100 mg pecsétviaszgomba, és 200 mg hernyógomba.

A DXN két féle ganoderma kapszulát forgalmaz, az egyiket, a GL kapszulát, a gomba micéliumából, vagyis a fiatal gomba fonalaiból állítja elő. A másik, az RG kapszula az érett gombatestből készül, közvetlenül azelőtt, hogy a spóráit kibocsájtotta volna. Teljesen különböző élettani hatásuk van, a kettő kombinációja meghatványozza a hatásukat. Az áruk teljesen egyforma, 270 mg egy kapszula, és a legjobb ára 95 Ft, törzsvásárlói regisztrációval. Vagyis 1 mg pecsétviaszgomba nálunk 0,35 Ft. Egy kapszula hernyógomba a DXN-nél 207 forint, ami 450 mg. Vagyis 1 mg belőle 0,46 Ft. Tehát 100 mg ganoderma kivonat, és 200 mg hernyógomba kivonat nálunk 127 Ft.

Azt gondolhatod, hogy a Varga gomba egyértelműen olcsóbb, de.

  1. Ne hidd, hogy azokat a készítményeket csak egy darabig kell fogyasztani. A táplálékkiegészítők pótolják azokat az a tápanyagokat, amiket a táplálékoddal nem juttatsz be a szervezetedbe. Tehát vagy változtatsz a táplálkozási szokásaidon, ami piszkosul nehéz, vagy folyamatosan szeded a táplálékkiegészítőket.
  2. A Varga gomba soha nem fogja neked olcsóbban adni a készítményeit, akármilyen régóta is vagy hűséges fogyasztójuk.

Én már legalább 4 éve ingyen kapom a DXN termékeit, és a párommal havonta 400-500 € értékű ganoderma tartalmú terméket fogyasztunk. Amint mondtam, ingyen. Eggyel több ok arra, hogy DXN terméket fogyasszak.

Mi a Varga gomba sikerének a titka?

Tudomásom szerint Magyarországon a Varga gomba legalább háromszor akkora bevételt ér el, mint a DXN. Ez csak a magyarországi bevétel, a nemzetközi piaccal nem hasonlítottam össze. A DXN-nek világszerte 5 millió törzsvásárlója van, és 500 millió dollár felett van az árbevétele adózás után. Véleményem szerint a Varga gomba magyarországi sikerének a titka az, hogy bevállalják a több milliós büntetéseket egy-egy tv riport, vagy gyógyulásról szóló film után. Ezt maga a cég is kijelenti a honlapján: http://vargagyogygomba.hu/hu/hirek

„A GVH immár rendszeresen határozatokban és bírságokkal marasztalja el cégünket a gyógygombák és az apigenin népszerűsítése miatt. Ezt számos szempontból hajmeresztőnek és megdöbbentőnek tartjuk.”

Ezek a kisfilmek pedig szerintem nagyon „melegek”. http://vargagyogygomba.hu/hu/filmek Ez alatt azt értem, hogy azt sugallják, hogy a táplálékkiegészítők gyógyítanak, pedig azt állítani, vagy akár csak sugallni tilos. Nekem is volt 5 évvel ezelőtt egy ilyen ötletem, hogy milyen jó lenne összeszedni ilyen terméktapasztalatokat, és kitenni egy weboldalra. A DXN magyarországi vezetői azt tanácsolták, hogy gyorsan felejtsem el ezt a tervemet. Ugyanis egy másik nagy különbség a Varga gomba, és a DXN között az, hogy a DXN nem tesz semmi olyat, amit valamilyen törvény tilt. Soha, és egy országban sem, ahol jelen van. Még akkor sem, ha üzletileg megérné. A cég neve a kínai „daxen” szóból ered, ami a mi nyelvünkön „megbízhatót”, „becsületest” jelent. Ezért egyszerűen nem fér bele a cég hozzáállásába, hogy megbüntessék.

Szerintem nagyon jó, hogy a Varga gomba megteszi, hogy felvállalva a büntetéseket, népszerűsíti a gyógygombákat. A saját hasznán túlmenően egy nemes célért is teszi. És nagyon jó az is, hogy a DXN olyan üzletpolitikát folytat, amibe nem fér bele törvénytelen viselkedés. Ez is egy fontos üzenetet hordoz.

Akkor most melyiket válasszam?

Neked kell eldöntened, hogy a legkiválóbb minőségű pecsétviaszgombát akarod-e fogyasztani. Véleményem szerint hihetetlenül nehéz valakit minőségben túlszárnyalni, aki 23 éve folyton csak szelektálja a legjobb ganoderma fajok legjobb egyedeit, és egy rakás minőségi igazolással rendelkezik. Ez a terület nem olyan, mint amikor egy mérnök agyából kipattan egy zseniális ötlet, és megszületik egy új találmány. A természetet nem lehet siettetni. Szóval mit szeretnél? Egy Volkswagen Golfot egy Audi TT áráért, vagy egy Ferrarit egy Mercedes áráért? A Golf is nagyon jó autó, nekem is az van. 🙂

Az is a te döntésed, hogy hosszabb távon akarod-e fogyasztani, vagy azt gondolod, hogy elég, ha csak egy ideig szeded, és utána már minden rendben is lesz veled. Hosszabb távon a DXN az olcsóbb, ez egyértelmű.

Végezetül mindkét cégnek sok sikert kívánok, mert szerintem fontos, amit teszünk. Ha a cikkem elolvasása után a DXN felé hajlik a szíved, vagy csak többet akarsz róla megtudni, hagyj nekem üzenetet!

[contact-form-7 id=”197″ title=”Észrevétel”]

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.