+436644248783 info@internetwork.hu

A Zielpunkt csődbe ment!

2400 alkalmazott elvesztette a munkáját

zielpunkt

Az osztrák Zielpunkt, a Pfeiffer csoport tagja a napokban fizetésképtelenséget jelentett be. A 2014-es bevétele még 493 millió euró volt, de nyár óta a napi veszteség elérte az 50 000 eurót. Az üzleteit bezárják, az alkalmazottak megkapják a bérüket, de az akár hónapokig is eltarthat. Most mindenről a csődbiztos dönt. Bizonyos üzleteket át fog venni a konkurencia, talán az alkalmazottakkal együtt. Ezt hallottam a tv-ben. Ez nagyon szomorú, különösen így karácsony előtt, amikor az embernek úgyis elég sok fizetnivalója van. Ráadásul Ausztriában van karácsonyi pénz is, ami egy havi alapfizetés, és bizony nagyon jól jön. A Zielpunkt dolgozóinak az idén keserű karácsonyuk lesz. Természetesen a politika igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a Zielpunkt egykori dolgozói minden járandóságukat meg fogják kapni, csak valamivel később. Biztosan fognak találni új állást is, talán még jobbat is, mint amilyen ez volt. Persze, ez nem is kérdés, legyünk pozitívak. Csak én már nem egyszer megéltem életem során azt, hogy egy biztosnak látszó, nagy cég tönkre megy. A Strabag, vagy a Baumax, hogy csak a legutóbbiakat említsem. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nincs biztos alkalmazotti állás! Sokan nem tartják szükségesnek a több lábon állást, mert azt hiszik, hogy az ő biztos állásukkal erre semmi szükség nincs. Tényleg? A Zielpunkt alkalmazottaknak már késő, de talán neked érdemes volna elgondolkodnod azon, hogy a ganodermás kávé révén kiépíts magadnak egy második lábat. Hiszen csak 5000 Ft regisztrációs díjat kockáztatsz. Bizonyos esetben még azt sem. Tedd a kezed a szívedre! Te még soha nem adtál ki ennyit valami marhaságra? Szerintem 5000 forint kiadást nem kell többször is meggondolni. Na, jó, egy Zielpunkt alkalmazottnak talán igen.

Kérlek, ne érts félre! Nem akartam egy frissen csődbe jutott cég alkalmazottain röhögni. Csak figyelmeztetni szerettem volna mindenkit, hogy nem vagyunk védve az ilyen szerencsétlen esetek ellen, csak ha időben előre gondolkodunk. Akkor, amikor már elveszítettük a munkánkat, ráadásul sok ezer másik emberrel együtt, már késő megbánni. Azt mondják, az okos ember a más kárán tanul. Gondold végig, és vedd fel velem a kapcsolatot, hogy legyen egy biztos passzív bevételed!

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.