+436644248783 info@internetwork.hu

Egy ausztrál esküvő

A reggeli órákban a koszorúslányok megszállták a házat. Sminkkeltek, hajat igazítottak, és csacsogtak. Mi a sógorommal behúzódtunk a hálóba, és csiszoltuk az angoltudásomat. Mi tagadás, van rajta mit csiszolni. 11 óra felé megérkezett a fényképész csapat, és még nagyobb lett a nyüzsgés. délután fél háromra előállt a két Holden Camarro, és indultunk az esküvő színhelyére. Egy hotel kertjében volt a szertartás, szabadtéren. Érdekes módon, csak a közeli családtagoknak volt szék, a többiek álltak.

esküvő

 

Előbb a koszorúslányok érkeztek a sarkon túlról egyesével, majd az apa vezette a képletes oltár elé a menyasszonyt, ahol a pap, és a vőlegény várta. Utóbbi könnyekkel a szemében. Megható pillanat volt, nem ő volt az egyetlen, akinél eltörött a mécses. Egy viszonylag rövid szertartás után kezdődött az ifjú pár esküvői fotózása, nem úgy, mint otthon. A násznép szétszéledt, mert a vacsora kezdetéig hátra volt még két óra, és addig nem lehetett bemenni a terembe. Mi a testvérem barátaival letelepedtünk a gazebo elé, és beszélgettünk.

esküvő

Igazi multikulti volt, mert ír és magyar, maori és zulu tudott egymással eszmét cserélni. Engem meglepett az a nyitottság, ahogy minket, a messziről jött európait befogadtak. Jó volt érezni a felebaráti szeretetet. Végre elérkezett az este 6 óra, és az előcsarnokban összegyűlt vendégeknek különböző italokat szolgáltak fel, fél órán keresztül. Tipikus angolszász szokás szerint az ausztrál, és az európai időjárást hasonlítottuk össze. Végre kinyitották az ajtót, és bemehettünk a terembe, szigorúan felállított ülésrend szerint. Mikor mindenki megtalálta a helyét, a koszorúslányok a vőfélyek karján bevonultak a terembe, mindenki saját bevonuló muzsikára. És végül az ifjú pár is megjelent, természetesen saját zenére. Este 7 óra tájékán az asztalok száma szerinti szigorú sorrendben a vendégek kivonultak az előtérbe, a svédasztalokhoz. Miután a fő ételeket mindenki megette, következtek a beszédek. A két örömapa, egy-egy vőfély és koszorúslány után az ifjú pár is megköszönte mindenkinek a jelenlétet, és a szülőknek a nevelést. Kevés szem maradt szárazon. Utána ismét séta következett az előtérbe a desszertért. Desszert után kimentünk a párommal levegőzni, bár nem ettem sokat. Így viszont lemaradtam az ifjú pár első táncáról. Ám a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a táncuk után a násznép java elindult haza. Mi is alig táncoltunk 10 percet, és elkezdett pakolni a dj. 22:30-kor vége volt az esküvőnek. Hát így zajlik ez Ausztráliában.

Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.