+436644248783 info@internetwork.hu

Kings Park, Perth WA.

kings park

A világ legnagyobb városi parkja a Kings Park Perth-ben. Az érkezőt egy háborús emlékmű fogadja, a XX. század különböző csatáiban elesett ausztrál katonák emlékére. Gallipolival kezdődik a sor, ami egy mészárszék volt az I. világháborúban, és Borneó az utolsó csata a II. világháborúból, ami az emlékmű falára felkerült. Az elesett katonák teljes névsorát felírták több márványtáblára a talapzat alatt elhelyezett helyiségben. Még a legfrissebbek is ott találhatók, akik Afganisztánban haltak meg napjainkban. Minden jel szerint az ausztrálok megadják a tiszteletet a halottaiknak.

Látkép Perth belvárosára

Pár méterre az emlékműtől elképesztő kilátás tárul elénk. A Kings Park legszebb része. Két folyó találkozik itt össze egy öbölben, közvetlenül a belváros üvegpalotái előtt. És erre a csodálatos látképre látunk rá a Kings Park magasából. Mi épp helyszínt kerestünk a párommal egy rövid kis videóhoz, és ahogy lenéztünk innen városra, már nem is volt kérdés, hogy megtaláltuk. Ennél szebbet el sem tudtunk képzelni. Ha van rá 7 perced, nézd meg, hogy mit sikerült összehozni. Ezt egy másik weboldalunk, a www.pluszbevetel.hu számára készítettük, de itt is van egy kérdőív, amit kitölthetsz, ha úgy érzed, hogy szeretnél tenni magadért valamit a mi segítségünkkel. Az oldal legalján találod.

 

De most vissza a Kings Park-hoz. Hosszú gyalogút vezet keresztül a botanikus kerten. Itt található az első Nyugat-Ausztráliai miniszterelnök, John Forrest emlékműve is, aki a Kings Park első elnöke is volt. Itt külön kis parcellákban gyűjtötték össze a különböző ausztrál területekre jellemző növényzetet. Soha nem látott különleges virágok, fák és bokrok voltak mindenhol. Az ösvény egy szakasza a fák lombkoronáján vezetett keresztül, hogy a látogatók azt is megfigyelhessék, sőt az ott élő állatokkal is találkozhassanak.

kings park

kings park

kings park

kings park

kings park

kings park

kings park

 Csupán egy negatívumot tudnék elmondani, nem azért, mert mindenáron azt kerestem. Viszont csupán egyetlen egy szemetest találtunk a parkban, talán ezért is volt sok helyen eldobva szemét. Természetesen a hiányzó szemetesek ténye, még senkit nem jogosít fel arra, hogy szemeteljen. Különösen egy olyan gyönyörű környezetben, mint a Kings Park.

Summary
Kings Park. A világ legnagyobb városi parkja, Ausztráliában, Perth-ben.
Article Name
Kings Park. A világ legnagyobb városi parkja, Ausztráliában, Perth-ben.
Description
A Kings Park egy látogató szemével, csodálatos növényvilág, és lélegzetelállító kilátás. Egy igazi élmény, nemcsak a természet szerelmeseinek.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.