+436644248783 info@internetwork.hu

A Pinnacles sivatag

pinnacles

Március 3-án reggel nekivágtunk a 2,5 órás útnak. Végig az Indiai óceán partjával párhuzamosan, észak felé. Igazi ausztrál highway-en haladtunk. Előbb eukaliptusz fák szegélyezték, majd következett a bozót. Messze távolban füst terült szét az ég alján, vélhetőleg bozóttűz volt valahol előttünk.

pinnacles

A rádióban is volt róla szó, hogy ég a bozót, általános tűzgyújtási tilalom volt érvényben. Szerencsére a füstön kívül más kapcsolatba nem kerültünk vele. Az úti célról azt lehet tudni, hogy évezredekkel, vagy évmilliókkal ezelőtt tenger borította, de aztán a víz visszahúzódott, és különös képződmények maradtak vissza, tengeri rákok megkövesedett telepei. Jelenleg sivatag, és egy természetvédelmi terület.

pinnacles

11 óra körül értük el a bejáratot, kocsival is be lehetett hajtani, és nem csak a parkolóig, hanem kövekkel kijelölt úton be lehetett menni a különös képződmények közé is. Több felé táblák figyelmeztettek a kígyókra, és egy helyen át is ment előttünk egy kis sárga kígyó. Az ő esetében a méret nem áll egyenes arányban a veszélyességgel, bár nem vagyok kígyószakértő.

pinnacles DSCN2574 DSCN2584

Maga a Pinnacles sivatag leírhatatlan volt. Itt vannak a képek, beszéljenek helyettem. Hazafelé megálltunk az Indiai óceán partján egy út menti parkolóban, és megsütöttük a magunkkal hozott csirke falatokat. Itt a barbecue nemzeti „sport”, ezen a pihenőhelyen is teljesen ingyen használható, gázzal fűtött sütő állt rendelkezésre. A sógorom mesterszakács, 1995-ben az év szakácsa volt Ausztráliában, el lehet képzelni, milyen finom ebédet kaptunk. Nem messzire a sivatag szélétől, egy sós vizű tó található, aminek a partján olyan baktérium telepek nőnek, mint amilyenek a Földtörténet őskorában. Végig a partig egy járda húzódott 20 centi magasan a talaj fölött, hogy ne lépjen senki a fura szürkés színű baktériumokra. Nekem tetszett, hogy még egy ennyire unalmas létforma, mint a baktérium is védelmet kapott tőlünk, emberektől. Elnézést kérek a biológusoktól, hogy engem ennyire nem hoz lázba egy baktériumtelep.

A hazaút során mindenki bealudt a kocsiban. Nekem az járt az eszemben, hogy be kellene járni még ezt a földrészt, mert számtalan ilyen csodát lehet itt még találni, mint a Pinnacles sivatag. 

pinnacles

Az ausztrál bozót

Summary
A Pinnacles sivatag. Holdbéli táj, egy egykori tengerfenék Ausztráliában
Article Name
A Pinnacles sivatag. Holdbéli táj, egy egykori tengerfenék Ausztráliában
Description
A Pinnacles sivatag megéri a fáradtságot, különösen ha csak 2,5 órát kell utazni érte. Képes úti beszámoló, az egykori tengerfenékről, ami ma természetvédelmi terület.
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.