Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
+436644248783 info@internetwork.hu
Az empatikus hálózatépítés

Az empatikus hálózatépítés

Az empatikus hálózatépítés

Már többen kérdezték, sőt bennünk is felmerült, hogy mi is ez az általunk művelt empatikus hálózatépítés. Hogyan is lehetne ezt definiálni? A wikipédia szerint: Az empátia avagy beleérző képesség, amivel egy másik ember vagy élőlény lelkiállapotába tudjuk helyezni magunkat. Elképzelhető-e nagyobb csoda, mintha egy pillanatra egymás szemével nézhetnénk a világot? Talán könnyebben meg tudom mutatni, hogy mi az empatikus hálózatépítés, ha bemutatom, hogy mi NEM az.

empatikus hálózatépítés

Közösségi média tapasztalatok

Nem túl hosszú ideje aktív vagyok az Instagramon is. A marketing szakemberek ódákat zengnek ennek a közösségi platformnak a hatékonyságáról. Mivel meggyőződésem, hogy a lehető leghatékonyabb eszközöket érdemes használni, ezért elkezdtem itt is posztolni. Az első benyomásom az volt, hogy itt tényleg mennyire kedvesek, és érdeklődők az emberek. Vadidegenek kezdtek el követni, sőt még dicsérő hozzászólásokat is kaptam. Aztán elolvastam egy szakkönyvet az Instagram üzleti felhasználásáról, és tudomást szereztem “a szoftverről”. Arról, amelyik a megadott paraméterek alapján bekövet profilokat, arra ösztönözve a másik felhasználót, hogy viszonzásul ő is bekövesse azt a profilt. És amikor ez megtörténik, akkor a szoftver szépen megszünteti a követést, mert mint kiderült, egy profil annál menőbb, minél több követője van, az általa követettek számához képest.

Mi NEM empatikus hálózatépítés?

Egy konkrét történet: A napokban bekövetett egy #onlinenetworker, #milliomosmentor, #éldazéleted #majdszétrepedaszámannyiravigyorgok valaki. A posztjai szimpatikusak voltak, a mondanivalójával alapvetően egyetértettem, ezért vissza is követtem. Tudom, hogy fontos mindenkinek az elismerés, ezért igyekszem mindig kifejezésre is juttatni ezt mások felé. Kaptam is egy automatikus kedves üzenetet, amit a képen látsz.

empatikus hálózatépítés empatikus hálózatépítés

A válaszomban először ki akartam deríteni, hogy vajon tényleg vette-e a fáradtságot, hogy írjon, vagy ez egy beállított automatikus üzenet. A válasza 2 teljes napot váratott magára, bár azt állította, hogy ez nem automata üzenet volt. Úgy tettem, mintha nem vettem volna észre, hogy nem mond igazat, aztán tisztáztam, hogy nem érdekel az üzlete. És hamarosan ki is kapcsolta a követésemet. Akinek a legfontosabb dolgok egyike, hogy másoknak segítsen sikereket elérni, attól kezdve, hogy kiderült a számára, hogy azonnal nem hajtok neki hasznot, már nem is számítottam. (Van rá applikáció, amivel ellenőrizheted, amikor valaki leállítja a követésedet. Szóval ez a számomra nem marad titokban.)

Miért utálják olyan sokan az MLM-eseket?

Hát ezért. Mert a legtöbbjük viselkedéséből ordít, hogy semmi nem számít csak a saját vagyonosodásuk. Bár folyamatosan mosolyognak, és állandóan motiválnak, hogy #megtudodcsinálni, igazából nem számítasz, mint ember. De annak, aki igazán figyel, ez a hozzáállás nem marad titokban. És az én célcsoportom a tudatosan gondolkodó, a saját életéért felelősséget vállaló, értelmes emberek kicsiny csoportja. Mert nekem tényleg óriási élvezet intelligens emberekkel együtt dolgozni, ötletelni, stratégiázni. Olyanokkal, akiknek nem feltétlenül pörögnek a dollárjelek a szemeik előtt, sokkal inkább gerincesek, becsületesek, és van tartásuk. És a “viharban” is lehet rájuk számítani.

Mi is az empatikus hálózatépítés akkor?

Tudod, én azokat követem, akik szimpatikusak a posztjaik alapján. És senkinek nem tolom le a torkán az üzletemet, vagy a DXN termékeit. Még akkor sem használok semmilyen befolyásolási technikát, ha úgy gondolom, hogy az életét is meg tudnám menteni a ganoderma gombával. Mert nincs jogom beleavatkozni a döntéseibe. És csak azért is kedves maradok azokkal is, akik nem akarnak velem együtt hálózatot építeni, vagy ganodermás kávét inni. Mert tisztelem benne az embert, és amíg ember módra viselkedik, addig a hozzáállásom nem is fog változni.

És azok, akik pedig megtiszteltek a bizalmukkal, és engem választottak szponzoruknak, személyre szabott segítséget kapnak. Senkinek nem kötelező az én módszeremet használnia, de ha ez tetszik neki, akkor tudok neki segíteni abban, hogy elérje a céljait.

Lúzer vagyok?

Lehet. Nem leszek MLM legenda, aki hónapok alatt milliomos lett. De nagy részben fantasztikus munkatársaim lesznek, akiket tisztelek, és remek embernek tartok. Olyanok, akikkel jó együtt lenni, akik ugyanazt az értékrendet vallják, mint amit én. Ez a hozzáállás manapság egyre ritkább, és minden ritkaság értékes. Ők az én igazi “vagyonom”. Mert a végén úgysem tudunk magunkkal vinni semmit, nem igaz?

Ha egészen idáig elolvastál, bizonyára kialakult benned egy kép rólam. Ha úgy érzed, hogy van bennünk közös, akkor hagyj üzenetet, és teszteld le, hogy hazudozok-e itt a weboldalamon, vagy tényleg azt kommunikálom, amit gondolok!

Mi az MLM legnagyobb nehézsége, és mi rá a megoldás

Mi az MLM legnagyobb nehézsége, és mi rá a megoldás

Mi az MLM legnagyobb nehézsége, és mi rá a megoldás?

A network marketing legnagyobb kihívása, az MLM legnagyobb nehézsége, a sok elutasítás. Had meséljek el egy történetet. Egy volt kamionos kollégám, Isten nyugosztalja, aki bejárt mindent Bagdadtól, Teheránon át a világ végéig, mindig azzal kezdte a történeteit, hogy: hazudhatnék is, de minek. Hát én sem fogok hazudni, mert minek. Ez egy igaz történet, amiből megérted, az elutasítások hátterét.

mlm legnagyobb nehézsége

Az elutasítások oka

Van a családban valaki, aki gyerekkorunk óta ismer bennünket, és jó a kapcsolatunk. Élete során olyan 50 éven át dohányzott, és ez rendesen meg is látszik a lábában a hajszálerek állapotán. Vélhetőleg ennek hatására kialakult egy fekély a lábfején, ami nem akart begyógyulni. A krémektől, a mágnes terápián keresztül, a ráolvasásig mindent megpróbált, de nem használt semmi. Csilla, a párom, ajánlotta neki a DXN termékeit, amire az volt a reakció, hogy persze, mindenki el akarja adni a termékét, még szép, hogy dicséri. De ő nem hisz ezekben a hókuszpókuszokban. Én ráhagytam, mert az akarata ellenére én nem akarok senkit megmenteni, de Csilla nem. Szelíd erőszakkal csak rábeszélte az idős urat, hogy használjon bizonyos termékeket. És mit ad Isten, néhány hét után begyógyult a seb. Amire az idős úr, de mint akinek a fogát húzzák, azt nyilatkozta, hogy nem tud másra gondolni, mint arra, hogy ezek a termékek segítettek.

Mi a megoldás

A történet lényege, hogy még olyan ember is, aki téged jól ismer, sőt kedvel. Aki a tisztességedet illetően nem kételkedik benned, még neki is az első reakciója az, hogy ezt te biztosan csak anyagi érdekből mondod. Munkatársak, barátok, volt osztálytársak, mindenki. Hát persze, hogy ezt fogják gondolni vadidegenek, akik nem is ismernek. Ez tehát a probléma, a legnagyobb akadály, ami miatt a legtöbb ember bele sem kezd a hálózatépítésbe, mert az ember azt, ha nem fogadják el, ha elutasítják, nagyon nehezen viseli. De erre van egy tuti megoldás: érj el sok embert! Ha minden nap van 2-3 érdeklődőd, aki meghallgatja a prezentációdat, vagy feliratkozik a hírlevél sorozatodra, mit érdekelnek a “nem”-ek? Mit törődsz azokkal, akik nem megmenthetők? Persze, kár értük, de a saját életükért, mégis csak ők a leginkább felelősek, nem? Mentsd meg azokat, akik ezt szeretnék! Keresd azokat, akik nyitottak, és elfogadják a segítségedet! Találd meg azokat, akik, ha nehezen is, de beismerik, hogy nem tudnak másra gondolni, mint hogy ezek a termékek segítettek! Ehhez pedig tanulj meg eredményes módszereket, és menni fog, mint a vízfolyás.

Miért kerül többe a ganodermás kávé?

Miért kerül többe a ganodermás kávé?

Miért kerül többe a ganoderma kávé?

Egy gazdaságtan alapszinten. 🙂 

Hát nekem évek óta ingyen adják, de az elején valóban fizettem érte. De van egy marketinges mondás, hogy soha nem az ár az érdekes, hanem az ár különbözet. A kérdés az, hogy azok az előnyök, amiket a ganoderma kávé fogyasztása hoz nekem, megérnek-e vajon annyit, amennyivel többet kell ezért a kávéért eleinte fizetnem. Ismerve a szóban forgó előnyöket, rengeteg ember van, akinek szinte minden pénzt megérnek. És azt se felejtsd el, hogy ez a kávé nem csak kávé, hanem kávé, plusz egy nagyon értékes táplálék kiegészítő is.

ganoderma kávé

Ganodermás fehérkávé

Mire kell odafigyelni?

De vizsgáljuk meg máshonnan. Minden terméknek van egy bekerülési ára. A nyersanyagokat meg kell termelni, vagy éppen ki kell bányászni, a terméket le kell gyártani, be kell csomagolni, és el kell szállítani. Ebből az összegből minimálisat lehet spórolni. Aztán ezen kívül minden cég egy vállalkozás is, tehát a haszonért dolgozik. Ezt várják el a befektetőik, a részvényeseik, és a tulajdonos is. Ezen nincs mit csodálkozni, te sem alapítanál céget, fektetnél bele rengeteg pénzt, és munkát azért, hogy hamarosan csődbe juss. És még nem beszéltünk a cég stabilitását biztosító tőkéről, ami nem várt esetekre képzett tartalék. Nem beszéltünk a termékek továbbfejlesztéséhez szükséges kutatások finanszírozásáról sem, ami szintén kötelező. És végül a marketing költségek, amiket egy network marketing vállalkozásban visszaosztanak a hálózat tagjai számára. Igazából csak itt lehet komolyabb összeget megspórolni, a tagok kárára.

Mennyibe kerüljön a ganoderma kávé?

Szóval amikor azt mondod, hogy ha olcsóbb lenne a ganoderma kávé, akkor többet tudnál belőle eladni, akkor én azt mondom, hogy többet is kellene ugyanannyi bónuszért cserébe. Akarsz ugyanannyi pénzért többet dolgozni? A mi termékeink ára is egy kényes egyensúlyt jelképez. Elegendő jutalék marad a tagoknak, hogy legyen kedvük az üzlettel foglalkozni, de az árkülönbözet is arányban áll az előnyökkel. És ezeknek a termékeknek az ára folyamatosan csökken a számodra, ha teszel érte. Ennyi.

ganoderma kávé

Ments el a Pinteresten!

Nehéz-e MLM-ezni?

Nehéz-e MLM-ezni?

Nehéz-e hálózatot építeni?

Ez egy olyan kérdés, mint az, hogy nehéz-e főzni. Ha a Michelin csillagra hajtasz, akkor nehéz. De az ünnepi zsíros kenyér elkészítése, és a díjnyertes mangalica herehab között vannak még árnyalatok. Mint a nagyanyám toros káposztája például, ami csak a tágabb családi körben számított fogalomnak. Ugyanígy van a network marketinggel is. Van a zsíros kenyér szint, és van a Michelin csillagos szint. Sokan gondolják azt erről a szakmáról, hogy itt sima modorú, dörzsölt értékesítőnek kell lenni, akit ha kirúgnak az ajtón, visszamászik az ablakon. És ha te nem vagy ilyen alapból, akkor átkozottul nehéz ilyenné válnod. Pláne, ha nem is akarod ezt a változást. De figyelj, mert ez fontos. Én egyáltalán nem azt tapasztalom, hogy a network marketing sikerhez “olyanná” kellene válnod. Én azt látom, hogy ez a szakma a becsületes, szorgalmas munkát, és a kitartást sokkal jobban jutalmazza bármelyik másik szakmánál.

nehéz-e mlm-ezni

Hétköznapi hősök

Ez a szakma tele van hétköznapi hősökkel. Buszvezetővel, meg postással, nyugdíjassal, meg tanárral, aki sikeresen műveli. De vannak itt olyanok is, akik már az MLM csatlakozásuk előtt is sikeres üzletemberek voltak. És most elmondok egy titkot.

Én arra jöttem rá, hogy ez a szakma mindig megmutatja neked azt, hogy merre kellene menned, mit kellene megtanulnod. Ha nyitva tartod a szemed, vagy figyelsz a szponzorod tanácsaira, észre tudod venni, hogy mi az, amit mások már tudnak, de te még nem. És neked kell eldöntened, hogy hajlandó vagy-e azt megtanulni. Én az eddigi pályafutásom alatt mindig éreztem, hogy hol vannak hiányosságaim, és most is tudom, hogy mely területen kell fejlődnöm, ha feljebb akarok emelkedni. Olyan tanfolyam is volt, ami után összenéztünk a párommal, és azt mondtuk, hogy mi ezt így nem akarjuk csinálni. De nem is kell, mert mindig van más út. Például az internetwork empatikus hálózatépítési metódus. Egy problémának mindig több megoldása is van, A-ból B-be sok úton el lehet jutni.

Nehéz-e MLM-ezni akkor?

Visszatérve az eredeti kérdéshez, hogy nehéz, vagy könnyű MLM-ezni, látod könnyű, ha figyelsz, és tanulsz. De átkozottul nehéz, ha úgy akarsz változást, hogy te nem változol.

Hogy ne maradj le a többi videóról, kérlek lájkold a Facebook oldalamat, és iratkozz fel a Youtube csatornámra. Ha van bármi kérdésed, írd meg, és szívesen megválaszolom. Tarts velem, és váltsunk kasztot együtt!

Mentsd el a Pinterest tábládra!
Tényleg bárki sikeres lehet az MLM-ben?

Tényleg bárki sikeres lehet az MLM-ben?

Vagy ez megint valami kamu?

Azt szokták mondani, hogy a network marketingre mindenki alkalmas, bárki sikeres lehet benne. De a szomorú igazság meg az, hogy az MLM-ezőknek a legnagyobb része pofára esik. Akkor itt valami turpisság van. Oszlassuk el a ködöt, jó!? Tényleg nem érdekes, hogy ki, milyen előképzettséggel, iskolai végzettséggel vág bele ebbe a szakmába. Ugyanis senki nem a nulláról indul. Már ha van egyáltalán olyan, hogy nulla szint. Van aki még a nullától is hátrább kezdi, és van, akinek “gyárilag” megvannak bizonyos képességei, amik révén több mezőt is előreléphet. Egy azonban biztos! Senki, de senki nem lesz sikeres ebben a szakmában sem, tanulás nélkül. Tök mindegy, hogy honnan startol el. Szóval a kérdésre, hogy tényleg bárki sikeres lehet-e az MLM-ben, a válasz az, hogy igen, és nem. Ha hajlandó tanulni, akkor igen, ha nem hajlandó, akkor nem. A többi nem számít. Képzeld el, hogy a DXN-nek van egy nagyon sikeres olasz gyémántja, aki süket-néma. Egy ilyen szakmában sikeres, ahol a kommunikációs képesség eléggé alapkövetelmény. De látod, hogy még ennek a hiánya sem kizáró ok.

sikeres
Tényleg bárki sikeres lehet az MLM-ben?

A tanulás alap

Ha megnézed bármelyik sikeres MLM vezetőt, egyik sem úgy jött a világra, hogy mindazt tudta, amit most. Az egyik legismertebb, Eric Worre lélegzetelállító összegeket költ évente a saját képzésére. Pedig azt gondolnánk, hogy ő aztán már mindent tud. Lehet, hogy hiba, amikor nem hangsúlyozzuk jobban az új belépőknek a tanulás fontosságát. Én úgy látom, hogy a legtöbb ember úgy képzeli az egészet, amikor elkezd MLM-ezni, hogy csak egyetlen egy dolog változik, az ő havi jövedelme. De semmi más nem. Ő sem, meg a tudása sem. Erre mondaná Hofi Géza, hogy ha ébren van, ne álmodjon.

Még egy sikeres tulajdonság

És szerintem még egy fontos tulajdonságra van szükség a taníthatóságon kívül. A kitartásra. Hogy addig, amíg meg nem szerzed a szükséges tudást, nem hagyod abba. A network marketingben az a jó, hogy ha nem keresel vele elég jól, annak mindig ugyanaz az oka: nem csinálod még elég jól. Nem a szerencse, meg a Holdfázisok, vagy a globális felmelegedés, vagy bármi. Nem csinálod még elég jól. Csak meg kell keresni, hogy mit rontasz el, és kijavítani a hibát. És menni tovább előre. Hogy ne maradj le a többi videóról, kérlek lájkold a Facebook oldalamat, és iratkozz fel a Youtube csatornámra. Ha van bármi kérdésed, írd meg, és szívesen megválaszolom. Tarts velem, és váltsunk kasztot együtt!

Mentsd el a cikket a Pinterest tábládra!
Miért MLM?

Miért MLM?

Miért MLM?

Miért MLM? Van neked egy tisztességes állásod, amiből aránylag még meg is élsz. Akkor mi a csudának kellene neked ilyen kétes hírű dologba kezdeni? Tájékozatlan átlagemberek összesúgnak azok háta mögött, akik belevágnak egy MLM vállalkozásba, hogy nem gondolták volna, hogy ekkora bajban. Az érem másik oldala pedig a dúsgazdag MLM vezetők, akik a színpadon állva, vagy éppen ugrálva, fülig érő szájjal a fürdőlepedő méretűre felnagyított bónuszcsekkjeiket mutogatják. Róluk meg az a vélemény, hogy szélhámosok, és munkakerülők valamennyien. Ez a szakma tele van féligazságokkal, és tévhitekkel, aminek főleg az az oka, hogy mi emberek általában magunknak tulajdonítjuk a sikereinket, de a kudarcainkért mindig mást hibáztatunk.

Az MLM eredete

De ha visszamegyünk a forráshoz, akkor a network marketing alapkoncepciója egyértelmű, és világos. Ha te ajánlod valakinek egy cég termékét, mert elégedett vagy vele, és ez a másik ember ebből vásárol, akkor szereztél a cégnek egy új vásárlót. És az teljesen rendben van, hogy neked ezért jutalom jár. Az új vásárló által vett termékek árának egy része. Ez a jutalék rendszer nem csak az MLM-ben szokásos, hanem általában minden értékesítő kap az általa kötött üzletek után valamennyit.

 

miért mlm

Miért MLM, amikor van neked rendes szakmád is?

Biztosan kötöttél már valamilyen biztosítást. Na, abból is keres valamennyit az az ügynök, akinél kötötted. De az MLM-ben az a különbség, hogy az általad hozott új vásárló által hozott új vásárlók után is jár neked bónusz. Ezért képes arra ez a szakma, hogy annyira gazdaggá tegyen, hogy akár kasztot is válts. Hogy miért MLM? Hát ezért! Ha a felmenőid egyszerű iparosemberek voltak, mint például az én felmenőim, bekerülhess abba a kasztba, amelyiknek telik arra, hogy mondjuk jachtot tartson az Adrián. Ez nagyon nagy ugrás, és egy nemzedék alatt ekkorát fejlődni, becsületesen piszok nehéz. De a network marketinggel lehet. És nem kell hozzá az, hogy bizonyos körökbe bekerülj. Nem kell hozzá talpat nyalni, és nem kell hozzá feltalálni valami különleges és hasznos dolgot.

Az alternatíva

Te soha nem érzed úgy alkalmazottként, hogy egyik nap olyan, mint a másik? Mire hazaérsz a munkából már nincs igazán kedved bármire is? Nincs türelmed a gyerekekhez, mert fáradt vagy, és még otthon is vannak elvégzendő dolgaid. Nem érzed úgy, hogy ha így telik el az életed, valami fontosat elszalasztasz? Én igen. Szeretem a tanult szakmámat, és mostanra már jól is csinálom, meg kibírnám még vele a nyugdíjig. De úgy érzem, hogy több van bennem ennél. És be fogom bizonyítani magamnak, hogy meg tudom csinálni! Ha te is hasonlóan gondolkodsz, mint én, akkor dolgozzunk együtt.

Hogy ne maradj le a következő videókról lájkold az internetwork Facebook profilját, és iratkozz fel a Youtube csatornámra! A következő videókban mondok néhány titkot, amit más nem mond el neked.

 

Mentsd el a cikket a Pinterest tábládra!
DXN Mexikó

DXN Mexikó

DXN Mexikó

Út a mély szegénységből a felső kasztba

Rengeteg motiváló történet létezik emberekről, akik nagyon mélyről indultak, és nagyon magasra értek. Az is közhely, hogy a network marketing képes ilyen fajta csodákra. A tapasztalat azonban mégis az, hogy a többség csak ráfizet egy MLM céghez való csatlakozásra, ahelyett, hogy kasztot váltana. A DXN Mexikó Isten háta mögött született crown ambassadora, Edilia Garcia Garcia azok közé tartozik, akinek sikerült.

dxn mexikó

Mély szegénységből a felső kasztba

Egy mai tündérmese

2018 július 7-9-ig részt vettünk Somorján, Szlovákiában az idei DXN Vezetőképző táborában. Ott találkoztunk Ediliával, és ott hallgattuk meg a történetét. Nagyon szegény családban született, 5 évesen már édességet árult az út szélén, hogy enni tudjon. A nagymamája nevelte fel. Később férjhez ment, és született két lánya. Aztán a férje elhagyta, egy jó nagy adag adósságot is hátrahagyva. Edilia hívő emberként Istenhez imádkozott, hogy segítsen rajta. Ez után nem sokkal kopogtatott az ajtaján valaki, aki a DXN üzletetet ajánlotta neki. De ő először elzavarta ezt az embert. Sokszor nem könnyű észrevenni, hogy a szerencse kopogtat az ajtón. Az ő szerencséjére ez az ember nem adta fel, és időnként újra és újra felkereste. Míg egyszer aztán, hogy megszabaduljon tőle, belement, és csatlakozott hozzá a DXN-ben.

A DXN Mexikó sikerreceptje

Edilia elmesélte, és fotókon megmutatta azt az embertelen munkát, ami ez után következett. Akkoriban volt egy kis üzlete, ahol a maga által is fogyasztott DXN kávékat értékesítette. Egy idő után feltűnt neki, hogy jobban érzi magát, estére nem dagad be a lába a sok állástól, stb. Nem tudta az egészet mással magyarázni, csak azzal, hogy a ganodermás kávé valamit jót csinál vele. Elkezdett erről beszélni a vevőivel, és közülük sokan fogyasztani kezdték a termékeket. Az MLM-ben ebből jön a pénz. Az általunk szerzett új fogyasztók által vásárolt termékek árából. Edilia lassan jobb anyagi helyzetbe került, és vásárolt egy autót magának. Ezt telepakolta DXN ganodermás kávéval, és elindult “világgá”. Folyamatosan járta Mexikó városait, és bemutatókat tartott. Megállt a parkokban, és megszólította a járókelőket. Később egy megafonnal beszélt hozzájuk. A kocsiban aludt a benzinkutakon, ahol éjjel is volt világítás. Na, igen, Mexikó nem annyira biztonságos ország.

Mit is jelent a kemény munka?

Ha magad elé képzeled azt a temérdek munkát, azokat a kőkemény hónapokat, éveket, talán megérted, hogy mit jelent a kemény munka. Mit is jelent az, hogy az ember “kidolgozza a belét”? Vajon itt Európában hány ember volna hajlandó ennyi munkát beletenni egy tervbe, aminek a végén az anyagi függetlenség a cél? Vajon van-e összefüggés, hogy amikor valakinek kizárólag ez az egy lehetősége van kitörni a nyomorból, nagyobb erőfeszítésre hajlandó? Európában szerencsére kevesen élnek ennyire szegény sorban. De sokan az itteni DXN hálózatépítők közül, semmi szín alatt nem vállalnák azt, hogy kidolgozzák a belüket a nagy célért. Helyette azt méricskélik, hogy szerintük mennyi munka az elég, hogy sikeresek legyenek. És annál aztán egy grammal többet sem tesznek bele, helyette siránkoznak, hogy a cégnek mit kellene tenni, az ő sikerük érdekében.

Mi a helyes taktika?

Én azt vettem észre már jó régen, hogy a sikeres DXN vezetők nem nyavalyognak. Inuk szakadtából dolgoznak, mint Edilia, a DXN Mexikó koronás követe. Van egy képlet, aminek csak egyetlen egy változója van. DXN+X=Siker, vagy DXN+X=Kudarc. Ebben az egyenletben te vagy az X. Te vagy az egyetlen változó. Ha nem vagy sikeres, akkor neked kell megváltozni, nem a cégnek, vagy az időjárásnak, vagy bárminek. Azt tartja a mondás, hogy minél nagyobb a jutalom, annál többet kell érte tenni. Az anyagi függetlenség szerintem elég nagy jutalom ahhoz, hogy kidolgozzuk érte a belünket. Van a világon egy csomó szakma, ahol szintén embertelenül sokat kell dolgozni anélkül, hogy az anyagi függetlenségre a legcsekélyebb esélyünk is lenne.

Vágjunk bele, és csináljuk.

MLM agymosás

MLM agymosás

MLM agymosás

Sokan mondják, hogy az MLM agymosás. Az emberek kivetkőznek korábbi önmagukból, megváltozik a gondolkodásuk, és fanatikusokká válnak. Ezt szeretném neked most bebizonyítani. Már 2011 márciusa óta építek ugyanis egy fogyasztói hálózatot, és 7 év agymosása bizony nem marad nyom nélkül. Ha úgy tetszik, most lerántom a leplet, és megmutatom a multilevel marketing igazi arcát, a saját tapasztalataimra támaszkodva.

mlm agymosás

Osztálytalálkozó 36 év után

2018 májusában kaptam egy meghívást, a 36. érettségi találkozónkra, Jászberénybe. Szívesen mentem, mert a szülővárosomba már csak ritkán járok. A szüleim már nem élnek, a rokonsággal nem nagyon (inkább egyáltalán nem) tartjuk a kapcsolatot, de a város, ahol felnőttem, előhozza a régi kedves emlékeket. Csilla, a párom is elkísért, bár a házaspárok „nem érintett” felének nem nagy élmény egy-egy osztálytalálkozó.

Azt is érdekes volt nekünk megfigyelni, az MLM agymosás két elszenvedőjének, hogy az 54-55 éves urak és hölgyek közül ki kért ásványvizet, és ki kért kólát a vacsorájához. Szerintem ezzel elég jó lejön az illető tudatosságának a szintje. Sokan gondolják, hogy az egészség az adott, mindig is volt, és mindig is lesz, nem kell vele különösebben törődni. De az igazi döbbenet akkor jött, amikor mindenki elmesélte, hogy mi történt vele.

Elsöprő többségben voltak azok, akik magukat a gyerekeik szüleivel, sőt az unokáik nagyszüleivel azonosították. Amikor arról beszéltek, hogy mi történt velük, azt mesélték el, hogy mi történt a gyerekeikkel. Mint akinek az élete már semmi mást nem jelent, mint a kirepült gyerekek hazavárása, a hétvégi sütés-főzés, hogy a „gyerek” vihessen magával jó kis hazait. Többeknél éreztem a rettenetet, hogy hamarosan kirepül a „kisebbik” is, és „mi lesz utána velünk?” Félre ne érts, a gyerekeink fontos részei az életünknek, de én sivárnak érezném, ha az életem csak arról szólna, hogy felneveltem a gyerekeim, és innentől csak gyönyörködöm bennük. Olyan is volt, aki azt mondta, hogy ha nem lenne egy 10 éves gyereke is, akkor nem is tudja, mit csinálnának otthon a férjével. Természetesen mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, ahogy neki jó. De nekem a legtöbben nem tűntek nagyon boldognak.

Az MLM agymosás hatásai

Én egy kicsit fel is készültem a beszámolómra, hisz az MLM-ben azt a tapasztalatot is meg kell(ene) mindenkinek szereznie, hogy hogyan tartson meg egy pár perces előadást. Azt, hogy úgy beszéljen, hogy a hallgatóság szívesen hallgassa. Teljesen szakítottam a „Hát velem nem sok minden történt” kezdéssel, és boldogan meséltem arról, amit szeretek, amit fontosnak tartok az életemben.

Igen, én immáron 7 éve MLM-mel foglalkozom, felépítettünk egy jelenleg 770 fős fogyasztói hálózatot, ami 25 országra terjed ki. Havonta rá tudunk költeni az egészségünk megőrzésére kb 150 000 forintot úgy, hogy egy fillért sem kell érte fizetnünk. Fantasztikus emberekkel kerülünk kapcsolatba, akik nem siránkoznak, nyavalyognak, hanem megoldják, vagy együtt megoldjuk a problémákat. És egy ilyen közösségbe tartozni valósággal szárnyakat ad.

Apropó szárnyak:

A pillanatnyi teljesítményünkkel a legjobbak között vagyunk Ausztriában a cégünknél. És már sikerült egy Dubaj-i jutalomútra is minősülnünk. Van egy működő, saját fejlesztésű módszerünk, amit a munkatársaink másolhatnak, ha akarnak. És vannak céljaink, álmaink, és nem vágjuk a centit, hogy hány év van még hátra nyugdíjig. És ez nekünk az, amit a japánok úgy neveznek, hogy ikigai.

Mennyit ér egy Wallenberg díj?

A beszámolómnak igazából semmilyen látható hatása nem volt, a hétköznapi életben egy társaságban nem szokás egymás sikereinek örülni. (Egy volt osztálytársam Wallenberg díja sem váltott ki látható érzelmeket.) Az, hogy elismerjük, és biztatjuk egymást, az már az MLM agymosás hatása. Hisz a saját sikerünk feltétele, a hozzánk csatlakozott többi ember sikere. Vagyis elemi érdekünk, hogy másokat inspiráljunk, biztassunk, és sikerre segítsünk. (De vajon van ebben valami rossz?)

Igazán csak egy ilyen társaságban jött elő elementáris erővel, hogy mennyivel másabb, amikor DXN-esekkel vagyok együtt. Az osztálytalálkozón „0”, azaz nulla pozitív visszajelzést kaptam, viszont kaptam egy beszólást valakitől, aki annak idején a barátom volt. Igaz, volt már a fejében néhány pohárka pálinka, de azon gúnyolódott, hogy nekem még céljaim vannak. Vagyis amikor valaki szenvedéllyel beszél a céljairól, a vágyairól, az egy „nem agymosott” társaságban nevetség tárgya.

A pedagógus nyomor

Történetesen a volt osztályom nagy többsége pedagógus lett, óvónőtől középiskolai tanárig, és talán ezért hallottunk hihetetlen mennyiségű panaszt a pedagógusok életével kapcsolatban. Tényleg sajnáltam őket, hisz amikor erre a pályára adták a fejüket, nem erre a sok megaláztatásra készültek. Beléjük rúg a hatalom, a szülők, lassan már a gyerekek is. Egy hat hónapos tanfolyamot végzett valaki akarja leellenőrizni, hogy a diplomájuk, amit esetleg egy akadémikus írt alá, érvényes-e még. Én lejegyzeteltem a rengeteg panaszt, mert sajnáltam is őket, és azért is, mert tudnék segíteni nekik. De az első lépést nekik mell megtenni. Az MLM-ben a tanárok, és a sportolók általában sikeresek. Ez a szakma nagy részben tanítás, de nem kevés kitartást is igényel, amit a sportolók már megszoktak. Készítettem egy érkeztető oldalt is a pedagógus célcsoportra.

A legpozitívabb személy

Ha hiszed, ha nem, az egyik legpozitívabb ember az egész társaságban az egykori osztályfőnökünk, Zsóka néni volt, a 80 évével. Ő nem csak a gyerekeiről, és az unokáiról beszélt, pedig neki is vannak. Néhány éve még visszajárt latint tanítani is, amíg el nem esett, és combnyak csonttörést nem szenvedett. Amibe mellesleg ebben a korban már bele is lehet halni. De ő szerencsére nem így járt. Büszkén mesélte, hogy nem rég jelent meg versfordítása, latinból magyarra. Vajon van-e összefüggés, egy célokkal teli élet, és a jó fizikai állapot között? Meggyőződésem, hogy igen. És természetesen nem hazudom azt, hogy csak a network marketing képes célokat adni, hisz Zsóka néni sem épít hálózatot.

De ha az MLM agymosás azt jelenti, hogy odafigyelek másokra, hogy inspirálok, és segítek másokat, akkor büszkén vállalom, hogy agymosott vagyok, és az is szeretnék maradni. És ha el tudsz képzelni olyan agymosást is, ami a koszt, a szemetet, a rossz gondolatokat mossa ki az agyadból, akkor ne félj egy kicsit beleszagolni ebbe a szakmába! Hagyj üzenetet, és igyunk meg egy kávét valahol!

Passzív jövedelem, lépésről lépésre

Passzív jövedelem, lépésről lépésre

Passzív jövedelem lépésről lépésre

Felépíthető passzív jövedelem lépésről lépésre? Vagy arra van szükség, hogy egyetlen NAGY döntést meghozz, – természetesen helyes döntést, – és máris sínen vagy? A legtöbben, – talán te is – azt gondolják, hogy nagyon alaposan, és mindent jól átgondolva kell meghozni „a” döntést. Ezen áll, vagy bukik minden. Annyiban igaz, hogy nem érdemes Hübele Balázs módjára belekapni valamibe, előtte érdemes szétnézni. De egyetlen nagy döntés nem elég.

passzív jövedelem lépésről lépésre

Passzív jövedelem lépésről lépésre. Íme az első lépés. 🙂

Csupán egy döntés nem tesz sem milliomossá, sem földönfutóvá általában. Kivéve talán azt a ritka esetet, amikor felteszed a családi vagyont a fekete páratlanra. A kis, és jelentéktelennek tűnő döntések hatástöbbszörözött eredménye vezet sikerhez, vagy kudarchoz. Ha csupa pici, de jó döntést hozol, sikerülhet a passzív jövedelem, lépésről lépésre való felépítése. Gondolj csak bele! Amikor úgy döntesz, hogy étkezés után megeszed a szelet süteményt desszertnek, attól még nem fogsz elhízni, és nem leszel cukorbeteg. De ha ezt a jelentéktelen döntést minden étkezés után meghozod 15 éven át, annak a hatástöbbszörözött eredménye meg fog látszódni a mérlegen, amikor ráállsz.

A hálózatépítés, mint passzív jövedelem

Amikor úgy döntesz, hogy beregisztrálsz a DXN-be annak reményében, hogy passzív jövedelmet építs lépésről lépésre, csak egészen kicsi döntést hoztál meg. Aminek még szinte semmi jelentősége nincs. A nagy eredményhez arra van szükség, hogy hatástöbbszörözés jöjjön létre, sok pici helyes döntésből. Vagyis a regisztrációd után hozz olyan helyes, de kis döntéseket, hogy végigkóstolod a termékeket, meghívod a szomszédod egy ganodermás kávéra, elkezdesz blogolni, elolvasol szakkönyveket, és még sorolhatnám. Nem elég egyetlen NAGY döntés! És ha úgy döntesz, hogy ma nem beszélsz senkinek a ganodermás kávéról, vagy nem tanulsz semmit, annak sincs nagy jelentősége. Természetesen dönthetsz úgy, hisz pihenni, és kikapcsolódni is kell. A dolog akkor lesz veszélyes, akkor sokszorozódik meg a hatása, ha sokszor döntesz úgy, hogy: „ma sem…”

Mitől félsz?

Tudom, hogy vannak sokan, akik azért félnek csatlakozni hozzánk ebben az üzletben, mert attól tartanak, hogy ezzel a döntéssel valami nagyot kockáztatnak. Ahogy fentebb írtam, akár igen, akár nem a döntésed, annak nagy hatása nem lesz, sem pró, sem kontra. De ha véglegesen nemmel döntesz, vagy csak forgatod-forgatod a fejedben a gondolatot, annak már lesz egy hatástöbbszörözött eredménye. Soha nem fogsz ebből pénzt keresni, és nem fogsz ezzel emberek százainak segíteni. És soha nem tudhatod, hogy miért került pont ez a weboldal a szemed elé. Milyen terve volt vele a gondviselésnek, milyen útelágazáshoz érkeztél, ahol elindulhatsz a helyes, vagy a rossz irányba is.

Ezért javaslom, hogy nyugodtan lépj közelebb ehhez a lehetőséghez, hiszen bármikor visszafordulhatsz, ha rájönnél, hogy mégsem ez az utad.

Anyagi függetlenség, avagy növekedés, vagy biztonság

Anyagi függetlenség, avagy növekedés, vagy biztonság

Anyagi függetlenség

avagy növekedés, vagy biztonság?

A szegénységtudattal élő ember biztonságra vágyik, ezért feláldozza a növekedést a biztonság érdekében. A bőségtudattal élő ember hisz a biztonság létezésében, ezért feláldozza a biztonságot a növekedés érdekében. Az anyagi függetlenséget természetesen felfoghatjuk biztonságként, hisz valójában az is. Anyagi biztonság, amire annyian vágyunk. (Szerintem egyébként mindenki vágyik rá.) Csak az ördögi csavar ott van a dologban, hogy az anyagi függetlenség elérése érdekében először be kell áldoznunk a biztonságot.

anyagi függetlenség

Amerika felfedezése

Gondolj Kolumbusz Kristófra! Amikor a törökök elfoglalták Konstantinápolyt, megszűnt az addig biztonságos selyemút, ami Ázsiából Európába hozta a selymet. Ezzel létrejött egy igény arra, hogy találjanak egy másik utat India felé. Ezért találhatott Kolumbusz támogatót az őrült tervéhez, hogy nyugat felé elindulva jusson el Indiába. Ami minden volt, csak nem biztonságos. Viszont megváltoztatta a világot, méghozzá jelentős mértékben.

„A hajó a kikötőben biztonságban van, de nem ezért építették.”

/Paulo Coelho/

Geert Hofstede holland kutató 1980-ban publikálta híres tanulmányát, amelyben ún. kulturális dimenziók mentén hasonlította össze a világ országait. Az egyik ilyen dimenzió a bizonytalanság kerülésének mértéke. Az angolszász és a skandináv országok jól tolerálják a bizonytalan helyzeteket, más népek, mint például a görögök, a portugálok, a belgák,  vagy a magyarok épp ellenkezőleg: nagyon rosszul viselik. Nem véletlen, hogy a híres magyarok legtöbbje – tudósok, színészek, filmrendezők, üzletemberek – külföldön teljesítettek nagyot.

Veréb, vagy túzok?

Az anyagi függetlenség felé vezető úton a legtöbben azon buknak el, hogy nem merik félretenni a biztonságot. A „jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok” elv mentén nem lehet nyerni. Kockázat nélkül nincs üzlet – tartja a közmondás. Mint a klasszikus történetben, ahol a farmer és a felesége leül megbeszélni a frissen vásárolt farmon, hogy melyik épületet építsék fel először. A feleség ragaszkodik a lakóházhoz, hiszen a család egysége és az otthon melege ezt kívánja mindenek felett. A farmer azonban csendesen csak annyit mond:

  • Az első az istálló, mert az fogja kifizetni az összes többit!

Ha erre azt mondod, hogy „igaz, igaz, micsoda nagyszerű gondolat”, akkor itt van a százmilliós kérdés. Hogyan tolerálod azt a néhány évet, amíg egy hevenyészett viskóban laksz, hiszen az istálló felemésztette az összes pénzeteket? Tudod, hogy az hozza majd a nagy bevételt, de mi arra a garancia, hogy egyáltalán fogja hozni valamikor?

Kétféleképpen élhetsz! Lehetsz hangya, vagy lehetsz tücsök. Vagy előbb dolgozol, hogy később éld a világod, vagy előbb éled a világod, és majd később lesz valahogy. Ebben az esetben viszont tudd, hogy hitelt vettél fel az élettől, amit majd kamatostul vissza kell fizetned!

Vigyázz, szemfényvesztés!

Szóval növekedés, vagyis sok munkával és némi kockázat vállalásával megcélzod az anyagi függetlenséget, vagy inkább biztosra mész: a jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, hamis illúziója szerint? Szerencsére létezik olyan üzlet, – amivel egészen minimális kockázatot vállalva–, ami biztonsággal és az anyagi függetlenség elérésével kecsegtet, csak fel kell ismerni. A mi szakmánkat, a hálózatépítést körüllengi a szemfényvesztés. Nem csodálkoznék, ha gyanakvó lennél. Mert általában mindenki úgy nyilatkozik a saját üzletéről, – akkor is, ha ez nem igaz, – mintha egy elsöprő erejű pénzlavina lenne a tarsolyában. Emiatt sokszor nehéz meglátni a sok csillogó ajánlat mögött az igazi értéket. Aki egy kalap alá veszi az összeset, általánosít, és emiatt legyint rá, az is téved. Te ne járj így! Iratkozz fel a hírleveleimre, hogy megismerd közelebbről amit mutatni tudok neked!

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.