+436644248783 info@internetwork.hu

Szabadság – kirúgtam a főnököm

2023. szeptember 27-én kirúgtam a főnököm. A hálózatépítés legnagyobb ígérete a szabadság. Igen, ez a legtöbb ember számára csak ígéret marad. Ha érdekel, hogy mi az, ami miatt az egyiknek sikerül, a másik pedig belebukik, tarts velem!

Hogy kezdődött a szabadság utáni vágy?

Elemző típus vagyok, igyekszem mindent észrevenni, megfigyelni, kielemezni, és aztán levonni belőle a tanulságot. 2011-ben úgy regisztráltam, hogy bottal sem akartam megpiszkálni az üzleti részt. Csak a ganodermás kávé érdekelt. Tökéletesen elég volt az alkalmazottaknak járó, rendes évi szabadság, többet, nagyobbat nem is tudtam magamnak elképzelni. Szerettem a munkámat, amit szemérmetlenül jól meg is fizettek. Akkoriban voltam a szakmám csúcsán, túlméretes rakományokkal közlekedtem Európa útjain. A feleségem kereste ezt az üzletet – saját magának. A hálózatépítésről nem sok tapasztalata volt, ám az is negatív. Viszont van az az összeg, amiért az embernek korpás a haja, van az az élethelyzet, amikor a nem szeretem dolgokat is meg kell tenni. És számára akkor eljött az a pillanat. Én először csak figyeltem. A felső vonalunkbanban lévő embereket, a hozzáállásukat, az eltökéltségüket, és az intelligenciájukat. Észrevettem a lehetőséget, és közéjük akartam tartozni érzelmileg is, nem csak adminisztratív módon. Mára a hálózatépítés lett a hobbim, a kenyerem, a szenvedélyem, és a sikereim forrása. Nem akarom magam fényezni, de szerintem büszke lehetek arra, hogy megcsináltam. És innen visszanézve nem is tűnik már nehéznek. Pedig azzal a gondolkodásmóddal, amit én örököltem, simán belefért volna, hogy nem sikerül.

Innen indultunk

Én úgy nőttem fel, hogy azt hallottam, hogy akinek pénze van, annak azért van, mert becsapja a többieket vagy az államot, lop, csal, hazudik. Apám azt is sokszor mondogatta, hogy a mi családunk tagjai, venni még csak-csak tudnak jól, na de eladni… Hát az nem nekünk való. Hozzátenném, hogy az anyai nagyapám 1945 előtt kávé-, és gyarmatáru nagykereskedő volt, vagon számra forgalmazta a kávét, és a fűszereket, de a kommunisták elvették az üzletét. Tehát ő kellett, hogy tudjon eladni. A hiedelmeink nem mások, mint sűrűn elismételt gondolatok. Ezért vigyázz arra, hogy milyen szalag fut állandóan a fejedben. Amíg meg voltam arról győződve, hogy a tehetősebbek gazemberek, tudat alatt nem akartam közéjük tartozni. Tehát az agyam úgy dolgozott, hogy ne is legyen sok pénzem. Amíg azt gondoltam, hogy nem tudok eladni, addig nem sikerülhetett semmit értékesíteni. Se valamilyen terméket, se egy gondolatot. Sok munka van abban, hogy sikerült felülírni az agyamban a régi programot. Apám úgy gondolta, hogy becsületes, kemény munkával lehetetlenség meggazdagodni. Én látom, tapasztalom, hogy igenis van rá lehetőség. 2011 óta dolgozom lelkesen, fókuszáltan, és – nagyon fontos – becsületesen. Soha, senkire nem beszéltem rá semmit. Nem használok pszichológiai trükköket, magam is utálom, amikor más próbál meg manipulálni. Mégis sikeresnek mondhatom magam. De erről majd később.

Honnan indulsz te?

Soha, senki nem a nulláról indul, amikor csatlakozik egy MLM céghez, a szabadság ígéretével. Van, akinek már van tapasztalata ügyfélszolgálattal, tud jól kommunikálni, könnyen ismerkedik, nagy benne az empátia. Ő hatalmas előnnyel indul azzal szemben, aki magába forduló, türelmetlen, vagy kimondottan rossz tapasztalatai vannak korábbi MLM cégekkel. Az ő startvonaluk nem a nulla ponton van, hanem jóval hátrább. A közösségi média tele van „okoskákkal”, akik fentről lefelé kommunikálva elmondják a sok ostobának, hogy nekik hogy kellene élniük. Ezzel te is biztosan szembesülsz, és vélhetőleg szenvedsz is tőle. Ez a legdurvább hiba, amit el lehet követni. Néhány szoros kivételtől eltekintve minden ember halálosan biztos benne, hogy ő aztán érti a csíziót. Neki senki ne magyarázza meg, hogy mit kellene tennie! Eleve elvetélt dolog, bárkit megpróbálni győzködni valamiről. Mielőtt belevágsz egy ilyen üzletbe, merülj el önmagadban, hogy alkalmas vagy-e erre. Az ígért szabadság nem érhető el máshogy, csak ha megtanulsz bizonyos dolgokat. Képes vagy mások bírálata nélkül, a döntéseiket tiszteletben tartva, empatikusan, és segítőkészen információt megosztani? Meggyőződésem, hogy a kudarcot valló emberek itt kaparnak el. Nem hajlandóak kilépni a komfortzónájukból, valami tudást nem szereznek meg, ami pedig kellene. Félreértés ne essék, bárki megtanulhatja, mert nem különleges dolgokról van szó. Igazából amit meg kell tanulni, az élet minden területén nagyon hasznos. Ez a tudás hozza a legjobb kamatokat az életben.

A szabadság egy csodálatos ajándék

Minél nagyobb az ajándék, annál nagyobb árat kell érte fizetni. Sokan nem hajlandóak ezt az árat megadni. És olyanok is vannak, akiknek nem a szabadság a legfontosabb az életben. Ez teljesen rendben van így, hisz nem vagyunk egyformák. Nekem a legerősebb motivátorom a „szabad szellem” motivátor. Ez sokkal fontosabb, mint a pénz, vagy a többi 8 motivátor. (Ha erről még nem hallottál, itt olvashatsz róla.) Te is gondolkodj el azon, mielőtt belevágnál, hogy mennyire fontos neked a szabadság! Tényleg ér annyit, hogy kilépj a komfortzónádból, és megtegyél olyan dolgokat, amiket eddig nem?

Mit kell megtanulni?

Tételezzük fel, hogy átgondoltad, és úgy érzed, hogy ez a te utad. Vállalod, hogy képes vagy akár évekig is fókuszáltam dolgozni azért, hogy kirúghasd a főnököd. A felnőtt emberek egyik fontos ismérve, hogy képesek késleltetni a vágyaikat. Képesek hosszú időn keresztül is várni valami vágyott jutalomra. Persze nem ölbe tett kézzel, hanem a vágyott célért dolgozva. Ez nagyon fontos, ezt el kell sajátítani a szabadság érdekében. A következő feladat, hogy legyen egy módszered, amivel minél több embert meg tudsz szólítani. Minél több embert érsz el, annál nagyobb a hatékonyságod. Erre szerintem a legjobb manapság az internet világa. De itt még nem állhatsz meg, mert nem elég, hogy megszólítod őket. Meg kell tanulni elnyerni, és megtartani az emberek figyelmét. Manapság a figyelem, az érdeklődés, a legértékesebb valuta. Azt szoktam mondani, hogy aki érdeklődésre vágyik, menjen el egy óvodába, mert a 3 évesek még érdeklődnek. A felnőttek esetében sokkal nehezebb felkelteni az érdeklődést, de ez is megtanulható. Amikor már elnyerted a figyelmüket, és át tudtad adni nekik az információt, amire kíváncsiak, akkor el kell nyerni a bizalmukat. Bizalom nélkül nincs üzlet, ez a vastörvény. A legtöbben azelőtt próbálnak értékesíteni, hogy sikerült volna nekik bizalmat építeni. Így lehet olyan embereket beregisztrálni a fogyasztói hálózatba, akik egyszer vásárolnak, hogy békén hagyd őket, aztán soha többet. Számtalan példa van rá. Szerintem ez lehet az a tulajdonság egy hálózatépítő részéről, ez az erőszakos, rábeszélős technika, amire sokan azt mondják, hogy ők nem „olyanok”. És éppen ez az, amire semmi szükség. Nem kell, sőt nem szabad „olyannak” lenni, aki beledumálja az embereket egy fogyasztói hálózatba. De ott tartottunk, hogy végül, amikor felkeltetted a figyelmüket, elnyerted a bizalmukat, és vásároltak is tőled, továbbra is emberként kell velük bánni. Segíteni nekik, megválaszolni a kérdéseiket, meghallgatni a panaszaikat, néha kicsit még a lelküket is ápolni kell. Persze fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat, hisz nem lehetünk a rabszolgájuk. A szabadság, az valami más… Vannak, akik a legszívesebben még az orrukat is velünk töröltetnék, de mindenkinek magának kell meghúzni a saját határait. Én empatikus vagyok, de amikor azt látom, hogy valaki ki akarja magát szolgáltatni velem, akkor arra már nem vagyok hajlandó.

A 2023-as év sikerei – a szabadság útja

Azt mondta a felsővonalam egyszer, hogy amíg a havi bónuszom el nem éri az alkalmazotti fizetésem dupláját, nem szabad kirúgni a főnököt. 2023 januárjában az ausztriai sofőrfizetésem kb 60%-a volt a bónuszunk. Az év végére a háromszorosa. Nem a 60%-nak, hanem a teljes alkalmazotti fizetésemnek. Valahogy sikerült fénysebességre kapcsolni, és a saját csapatunkban lettek követőink is ezen az úton. Az év folyamán összesen 382 új embert sikerült személyesen csatlakoztatni. Ez havi átlagban 31,8 fő, aki bizalmat szavazott nekünk, és a vásárlónk lett. Szerencsére a DXN termékei annyira jók, hogy ezeknek az embereknek a többsége, azóta is vásárol, mert érzi a gyógygombák jó hatását. Négy üzleti szintet ugrottunk előre. Július 17-én lettünk Double Diamond-ok, egy hétre rá Executive Double Diamond-ok. Aztán szeptember 13-án Triple Diamond-ok, végül december 19-én jött az Executive Triple Diamond szint.  Karnyújtásnyira van a vágyott koronás gyémánt, innentől már csak 3 lépcsőfok.

A szabadság feltétele

A szabadság a számomra a Triple Diamond szint után jött el. Ekkor érte el a jövedelmünk azt a szintet, amikor már duplája lett a sofőri fizetésemnek. Viszont a jutalék nem az üzleti szinttől függ, hanem első sorban a hálózat fogyasztásától. Nekünk egy szerény, 2500 fő körüli hálózatunk van, de annyira jó az összetétele, hogy ekkora forgalmat képes generálni. Ugyanis itt nem beimádkozott, pláne nem beerőszakolt fogyasztók vannak. És ez a legfontosabb. Novemberben a DXN bevezette az ASP programot Magyarországon, decemberben újabb országokban, januártól pedig szinte egész Európa csatlakozott hozzá, így lehetővé vált, hogy 2024 januárjától a párom is szabad legyen, és főállású hálózatépítőként, kirúghassa a főnökét ő is.

A szabadság mindennapjai

Néha még most is szokatlan, hogy nem a vekkerre ébredek reggelente, hanem akkor amikor kialudtam magam, és kész. Van időm jógázni, kicsit elmenni kocogni, vagy ha az időjárás nem olyan, akkor a szobabiciklin tekerek egy órát. Ha kedvünk van, főzünk valamit, ha nincs, elmegyünk egy étterembe ebédelni. A Google Flight-on nézegetjük az olcsó járatokat, és gond nélkül belefér egy hosszú hétvége, vagy akár egy egész hét is valahol Európában. Mivel a munkamódszerem a közösségi média posztokon alapul, a napi videók elkészítésére is jut bőven időm. De a tanulás, a továbbképzés szintén a mindennapjaim része, hisz nem lehet lemaradni az új fejlesztésekről. A mostani nagy szerelmem a mesterséges intelligencia a kép-, és videószerkesztés területén. Nagyon izgalmas, egy kicsit talán ijesztő is, hogy mire képes. Visszatekintve az elejére, hittem is, meg nem is, hogy a számomra elérhető a szabadság. De ahogy a nagymamám mindig mondogatta: Ha a nyakadba kötötted a kolompot kisfiam, akkor most már rázzad! Vagyis, ha már belekezdtem, akkor csináljam tisztességesen. Szerintem ez a titkom. Hogy megtanultam jól csinálni, és fáradhatatlanul csinálom. Nem gondolom, hogy mindazt, amit én megtanultam, te ne tudnád. Csak gondold végig magadban, hogy a szabadság neked mennyit ér. Nekem mindegy, hogy csinálod-e, vagy nem. Ha hiszed, ha nem, én nélküled is tudom ezt csinálni, amit eddig elértem, nélküled értem el. Szóval ha csatlakozol, ne azért csatlakozz, hogy velem jót tegyél. Magaddal tegyél jót! Boldog 2024-et kívánok.

Summary
Szabadság - kitörtem a mókuskerékből
Article Name
Szabadság - kitörtem a mókuskerékből
Description
2023. szeptember 27-én kirúgtam a főnököm. A hálózatépítés legnagyobb ígérete a szabadság, ami a legtöbb ember számára csak ígéret. Pedig...
Author
Ez a weboldal használja a Google Analytics szolgáltatást. Ha nem szeretnéd, hogy a látogatásodat érzékelje, kattints ide!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Használjuk a Google Analytics-ot.

Kérem fogadja el a Google Analytics követést. De tovább mehet úgy is, hogy ezt elutasítja. Ekkor a weboldal semmilyen adatot nem továbbít a Google Analytics-nak.